הסיוע תלוי בחקיקה שעדיין לא הושלמה
במשרד האוצר בודקים אם יש ברשותם כעת כסף לממן את ההוצאות הכלולות בתוכנית הממשלתית. אם לא יימצאו מקורות זמינים, יידרש תיקון לחוק שיאפשר הגדלת מסגרת התקציב, שאישורו עלול להתעכב עד אחרי סדר פסח והשבעת הממשלה החדשה
יממה לאחר פרסום התוכנית הממשלתית לסיוע למשק בעקבות משבר הקורונה - במשרד האוצר בודקים אם יש ברשותם כעת כסף לממן את ההוצאות הכלולות בה. אם לא יימצאו מקורות זמינים, יידרש תיקון לחוק שיאפשר הגדלת מסגרת התקציב, שאישורו עלול להתעכב עד אחרי סדר פסח והשבעת הממשלה החדשה.
מאחר שמשרדי הממשלה פועלים החל מה־1 בינואר 2020 לפי תקציב המשכי, בודקים כעת באוצר אם יש עומד לרשותם מספיק כסף כדי לממן את הצעדים שעליהם הוחלט. הבדיקה תסתיים בימים הקרובים. אם יתברר שאין מספיק מקורות לכך, יהיה צורך להגדיל את צד מסגרת התקציב. לצורך כך יצטרך האוצר להגיש לכנסת הצעת חוק להגדלת מסגרת התקציב באמצעות תיקון לחוק יסוד משק המדינה. עד אז לא יהיה אפשר להוציא את כל הכסף. אלא שתיקון כזה מחייב רוב של 61 חברי כנסת וזה יושג רק לאחר הקמת הקואליציה. הצגת הממשלה לפני הכנסת תיעשה לכל המוקדם באמצע השבוע הבא לנוכח התמשכות המו"מ הקואליציוני והצורך לחוקק חוקים ובהם, חוק המבטל את מגבלת מספר השרים, חוק שיעגן את הרוטציה בראשות הממשלה בין בנימין נתניהו לבני גנץ, וחוק שיאפשר לנתניהו לכהן בעוד שנה וחצי כממלא מקום ראש הממשלה אף שהוגש נגדו כתב אישום. בשבוע הבא יום הדיונים האחרון במליאת הכנסת הוא יום שלישי כי ביום רביעי חל ליל הסדר. לנוכח הפיליבסטר שמתכננים באופוזיציה בדיונים על החוקים והקמת הממשלה – תצטרך הקואליציה לאשר סדרי דיון מיוחדים במליאה כדי לאשרם.
מכיוון שממשלה חדשה יכולה לפעול בלא תקציב מאושר עד 100 ימים מכינונה, הכנסת תידרש לאשר את תקציב המדינה עד אמצע יולי. אם הממשלה תגיש לכנסת את התקציב בסוף חודש מאי 2020, לכנסת ייוותר רק חודש וחצי לדון בתקציב דו שנתי ל־2020-2021 ובחוק ההסדרים במשק. רק החל מה־1 באוגוסט 2020 תפעל המדינה לפי תקציב מאושר.