האופטימיסט
גרמניה: "תעודות חיסון" יונפקו למי שבגופם ימצאו נוגדנים לקורונה - והם יוכלו לצאת מהסגר
על פי דיווח של דר שפיגל, חוקרים במרכז הלמהולץ לחקר זיהומים בברונשוויג רוצים לקיים מאות אלפי בדיקות לנוגדנים במהלך השבועות הקרובים, על מנת לאפשר לאנשים לצאת מההסגר שכפתה המדינה. הבדיקות נועדו לגלות האם הנבדקים היו נשאים של נגיף הקורונה - וככל הנראה פיתחו חסינות
מדינות ברחבי גרמניה מושבתות, עם הסגר נוקשה בכפייה של המדינה באזורים מסוימים.
על פי דיווח של דר שפיגל מיום שישי, חוקרים במרכז הלמהולץ (Helmholtz) לחקר זיהומים בברונשוויג רוצים שלוח מאות אלפי בדיקות לנוגדנים במהלך השבועות הקרובים שיאפשרו לאנשים להשתחרר מההסגר. עוד נכתב במגזין כי אם יאושר הפרויקט, החוקרים יבדקו 100 אלף איש בכל פעם החל מתחילת אפריל.
- ירידה בקצב הגידול של החולים בישראל, החיסון של J&J והמדבקה שתגן מקורונה
- האופטימיסט: קשיש איטלקי בן 101 החלים מקורונה
- עושים לביתנו: הזווית האופטימית
הבדיקות נועדו לגלות האם הנבדקים פיתחו נוגדנים לנגיף ה-COVID-19, מה שמצביע על כך שבשלב מסוים היו נשאים וככל הנראה פיתחו חסינות.
בדיקה שתוצאותיה חיוביות יכולה לאפשר לאדם לעזוב את ההסגר, בעוד שכמות גדולה של בדיקות חיוביות יכולות לאפשר לממשלות להקל את המגבלות באזורים עם "חסינות עדר". ג'רארד קראוזה, האפידמיולוג המוביל את הפרויקט, אמר למגזין כי לאנשים חסינים "ניתן לתת סוג של כרטיס חיסון, המאפשר - בין היתר -לפטור אותם מהגבלות הקשורות בעבודתם".
שיעורי המוות כתוצאה מנגיף ה-COVID-19 בגרמניה הם מהנמוכים ביותר בעולם. מומחים ופרשנים מייחסים את המספר הזה לבדיקות הנרחבות עליהם החליטה ממשלתה של הקנצלרית אנגלה מרקל.
לבריטניה ישנן תוכניות דומות לביצוע בדיקות נוגדנים על מנת לשחרר את הסגר בממלכה. ממשלתו של ראש הממשלה בוריס ג'ונסון הזמינה מיליוני ערכות בדיקה ביתיות לנגיף, שאם אכן יאושרו לשימוש, ניתן יהיה לשלוח אותן לעובדים בחזית במהלך השבועות הקרובים ולאפשר מכירה שלהן בבתי מרקחת ובאמצעות קמעונאים מקוונים כמו אמזון.
עם זאת, לבדיקות לנגיף קורונה ישנה עד כה הצלחה חלקית בלבד ברחבי העולם. לאחרונה נאלצה ספרד להחזיר עשרות אלפי בדיקות נגיף קורונה מהירות של חברה סינית לאחר שנמצא כי הן מספקות תוצאות לא עקביות. על פי דיווחים, בדיקות מסוימות הציגו נבדקים שליליים כחיוביים וגילו נוגדנים לנגיפי קורונה אחרים, הנפוצים בהרבה.
למרות שמדענים אינם בטוחים באיזו מידה החלמה מהנגיף יכולה למנוע זיהום מחדש ולמשך כמה זמן תישאר חסינות, ד"ר אנתוני פאוצ'י, מומחה בכיר בארה"ב למחלות זיהומיות, אמר כי הוא "מוכן להמר על כך שאנשים שמחלימים מהנגיף מוגנים באמת מפני זיהום מחדש".