$
בארץ

משבר הקורונה

צעד נוסף לחיזוי ההתפשטות: הממשלה תשלח לאזרחים שאלון תסמיני קורונה

משרד הבריאות בשיתוף קופות החולים ומד"א ישלח שאלון קצר ואנונימי מידי יום לזיהוי מוקדי הקורונה. אחד מיוזמי הרעיון ממכון ויצמן סיפר כי חלפו שבועיים עד שהוחלט להשתמש בכלי. הוא הוסיף: "15 מדינות פנו אלינו כדי שננגיש להן אותו"

אדיר ינקו, ynet 22:1429.03.20

"WAZE הקורונה": כחלק ממאמצי מערכות הבריאות להתמודדות עם נגיף הקורונה, משרד הבריאות, קופות החולים ומד"א, יחלו לבקש מכלל האזרחים לענות על שאלון תסמינים קצר בכל יום.

 

לצפייה בשאלון - לחצו כאן

 

נגיף הקורונה - תמונת מצב בארץ ובעולם

 

בימים הקרובים ישלח לכלל אזרחי ישראל שאלון יומי על ידי קופות החולים ומד"א, במטרה לספק תמונת מצב של תסמינים אופייניים שיכולים לרמוז על התפשטות הנגיף במקומות שונים, ולסייע למערכת הבריאות בקבלת החלטות.

 

 

שאלון התסמינים שאלון התסמינים

 

 

בין השאלות שיידרשו האזרחים לענות: "האם בשבועיים האחרונים במסגרת עבודתך סיפקת שירות פנים אל פנים ליותר מ-10 אנשים?", "האם יש לך אחת או יותר ממחלקות הרקע הבאות?" וכן, "האם מדדת חום ביממה האחרונה?".

 

ככל שיותר אנשים ימלאו את השאלון האנונימי, כך למערכת הבריאות תהיה תמונה טובה יותר של התפשטות הקורונה בישראל. המערכת פותחה עבור משרד הבריאות על ידי הסטארט-אפ הישראלי, דיאגנוסטיק רובוטיקס, מהסטארט-אפים המובילים בישראל בתחום הבריאות הדיגיטלית, בשיתוף קופות החולים, מד״א, ומכון ויצמן.

  

הודעת סמס מהכללית הודעת סמס מהכללית

השאלון הינו אנונימי וקצר, המערכת אינה אוספת פרטים מזהים כמו שם, מספר טלפון או תעודת זהות, ואף גורם לא יוכל ליצור קשר בשום שלב עם המשיבים לשאלון. מי שיענה על השאלון יתבקש להזין את שם היישוב והרחוב שבו הוא גר, ללא מספר בית. כך ניתן יהיה לייצר מפה גיאוגרפית של התסמינים והתפשטותם ברחבי הארץ.

 

בזכות המידע ניתן יהיה לבחון באלו אזורים ישנה עלייה או ירידה בתסמינים לנגיף. הפצת השאלון תהיה הדרגתית בימים הקרובים באמצעות קופות החולים, בטרם השאלון יופץ לכלל האוכלוסייה בכל יום. משרד הבריאות ביקש להבהיר כי "מילוי השאלון אינו תחליף לטיפול רפואי במידת הצורך".

 

פרופ' ערן סגל, מיוזמי הרעיון במכון ויצמן למדע אמר כי "התחלנו עם זה לפני כשבועיים. אנחנו רוצים להיות צעד אחד לפני כולם, ולזהות מוקדי התפשטות מראש. איפה הולכת להיות ההתפשטות הבאה? במקום שבו באוכלוסייה ממשיכים לפתח סימפטומים".

 

הוא מסביר: "השאלון שואל על תסמינים שנובעים מקורונה, ואנחנו שואלים על התסמינים הללו ובמידה וכמה שיותר אנשים יענו על השאלון, נוכל לבנות 'מפות חום', ובהן נראה מה אחוז האנשים עם קורונה. היינו בדיונים עם משרד הבריאות, הסברנו להם את החשיבות והדברים הללו לוקחים זמן. יש למעלה מ-15 מדינות שפנו אלינו כדי להנגיש את הפיתרון הזה אליהן".

 

"משרד הבריאות משתף פעולה ומפיץ את זה. ישר היה לי ברור שהעסק הזה יצליח, צריך תמיכה רחבה של המשרד, שיבוא ויגיד לכולם שעל-ידי מילוי השאלונים נוכל לפתח כלי אסטרטגי למאבק".

x