ההגבלות: התחבורה הציבורית תבוטל למעט מוניות, מותר לצאת עד 100 מטרים מהבית
משרד הבריאות רצה סגר מלא ומשק לשעת חירום, משרד האוצר הצליח לרכך את ההגבלות. הממשלה תתבקש לאשר הערב את תקנות החירום החדשות לפיהן תותר יציאה מהבית למאה מטרים, ללא פעילות ספורטיבית, וכי משלוחים ממסעדות מותרים, אך לא טייק אוויי. העונש על הפרת התקנות: מאסר או קנס
על פי טיוטת התקנות, מקומות עבודה ימשיכו לפעול ולא יונהג משק לשעת חירום. בכניסה לכל מקום עבודה יתבצעו בדיקות חום, כאשר תותר כניסה רק אם לאדם יש חום נמוך מ-38 מעלות צלזיוס. התחבורה הציבורית תבוטל אך יותרו מוניות עם נוסע אחד. יהיו הסעות מיוחדות למקומות עבודה חיוניים. תותר יציאה מהבית של בני המשפחה למרחק של כ-100 מטר. יותרו רק משלוחים ממסעדות אך לא טייק אוויי. יציאה לפעילות ספורט אינה נכללת בפעולות המותרות.
- האוצר נכשל ביישום תוכנית הסיוע, וכבר שולף תוכנית חדשה
- ההגבלות יוחמרו: יציאה מהבית - רק לעבודה או להצטיידות במזון ותרופות
- פרופ' איתמר גרוטו: "בדיקות לא ישחררו אף אחד מבידוד או הסגר"
לפי הטיוטה, מי שייצא ממקום מגוריו למטרה שאינה מופיעה ברשימה דינו יהיה מאסר של שישה חודשים או קנס שככל הנראה יעמוד על 5,000 שקלים. הטיוטה הועברה לבחינת היועץ המשפטי לממשלה.
מאחורי הקלעים התנהל ויכוח גדול על היקף הסגר שיוכרז במסגרת התקנות החדשות. מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב דחף לסגר מלא הכולל סגירת מקומות עבודה שאינם חיוניים למשק וגם את הבנקים והתחבורה הציבורית. משרד האוצר התנגד בתוקף ונלחם לשמור את המשק במתכונת הנוכחית, ונראה כי התקבלה עמדתו.
מהטיוטה עולה עוד כי תותר יציאה לחתונה, הלוויה או ברית וכן יציאה לתפילה, כל עוד הפעילות מתקיימת במקום פתוח שאינו במבנה ומספר המשתתפים בו אינו עולה על 10 ויש ביניהם מרחק של 2 מטרים לפחות בין אדם לאדם". ישנה גם בשורה מרגיעה להורים גרושים, שכן על פי התקנות תותר גם העברה של קטין, שהוריו חיים בנפרד, על ידי אחד מהוריו, לביתו של ההורה השני.
ל-ynet נודע כי שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' אמר בישיבת הממשלה הטלפונית שהתכנסה בלילה (בין שני לשלישי) שלא תקין שמקבלים החלטה על סגירת התחבורה הציבורית בלי להבין ממשרד התחבורה את ההשלכות ואת החלופות האפשריות. ראש הממשלה שאל את המל"ל מדוע לא דיברו עם משרד התחבורה וסיכם שכך יהיה, אך כאמור לפי טיוטת התקנות התחבורה הציבורית תופסק.
קולות רבים הושמעו נגד סגירת התחבורה הציבורית, משום אזרחים רבים שתלויים בתחבורה צפויים למצוא את עצמם ללא נגישות למוקדים חיוניים: הצטיידות במזון, בתרופות והגעה למרכזים רפואיים. בין המתנגדים היה גם איגוד בתי האבות, שפנה במכתב לראש הממשלה ושר הבריאות שבו טען כי עם ביטול התחבורה הציבורית לא יוכלו להגיע המטפלים הסיעודיים לעבודתם.
בנוסף, הערב קיים נתניהו דיון היערכות בעניין הרכש וההצטיידות בכל הנוגע לנגיף הקורונה. בתום הדיון הטיל רה"מ נתניהו על ראש המוסד ומנכ"ל משרד הביטחון, להקים חמ"ל ולהיות אחראים לרכש הנדרש. - בעיקר מכונות הנשמה.
בחמ"ל הלאומי ישתלבו גורמים נוספים ממשרד הבריאות, משרד האוצר, משרד המשפטים וגורמים נוספים הרלוונטיים למאמצי הרכש. כמו כן, הנחה רה"מ נתניהו את התעשיות הביטחוניות לבחון אפשרות לייצור עצמי.
הערב נפטר חולה קורונה בן 87 מירושלים בבית החולים הדסה עין כרם בעיר. הוא סבל ממחלות רקע שונות לרבות סוכרת, דמנציה ואף אירוע מוחי שעבר. זה קורבן שני מבית הדיור המוגן "מגדל נופים" שבו נדבקו תשעה דיירים ואנשי צוות.
אחר הצהריים פורסם כי מלכה קבע, תושבת בת ים בת 67, היא האישה שנפטרה היום מסיבוכי הנגיף בבית החולים וולפסון בחולון. גם בעלה ובני משפחה נוספים נושאים את הנגיף ובשל כך הם שוהים באשפוז ביתי.