משבר הקורונה
הסכם בין ההסתדרות לאוצר: מרבית עובדי המדינה ינצלו את ימי החופש עד פסח
עוד נקבע בהסכם עלו חתמו הממונה על השכר במשרד האוצר, קובי בר נתן , ויו"ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד, כי תוקם קרן ימי חופשה משותפת לשעת חירום במטרה למנוע פגיעה בשכר העובדים שאין ברשותם יתרת ימי חופשה נדרשת
הממונה על השכר במשרד האוצר, קובי בר נתן , ויו"ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד חתמו היום (ב') על הסכם קיבוצי על רקע משבר הקורונה לפיו בזמן תקופת החירום, עובדי המגזר הציבורי שאינם נדרשים לעבודה בתקופת המשבר, ייצאו לחופשה על חשבון הימים שצברו וזאת עד לפסח. עוד נקבע כי תוקם קרן ימי חופשה משותפת לשעת חירום במטרה למנוע פגיעה בשכר העובדים שאין ברשותם יתרת ימי חופשה נדרשת.
שר האוצר משה כחלון אמר בהצהרה הערב כי משרדי הממשלה יידרשו להוציא את העובדים שאינם חיוניים לחופש, כאשר משרדים יוכלו להשאיר לכל היותר 80% מעובדיהם.
- הערכת האוצר: הפגיעה במשק עד כה מהקורונה - 45 מיליארד שקל
- מספר חולי הקורונה העדכני בישראל עלה ל-298
- המגזר הציבורי יעבור לחירום, הפרטי יצומצם; שירותים חיוניים - במתכונת מלאה
בר נתן מסר כי "משבר הקורונה מציב בפני המשק אתגרים רבים, וגם עובדי המגזר הציבורי נדרשים לתרום את חלקם. לנגד עינינו עמד הצורך לשמור על הנחיות משרד הבריאות ויחד עם זאת לשמור על יציבות לעובדים בתקופה זו".
בר-דוד מסר כי "ההסכם לעת חירום הוא דוגמה לאחריות הלאומית ולסולידריות החברתית שמפגינים העובדים. עובדי המגזר הציבורי, שבימים כתיקונם מקדישים את חייהם לשירות אזרחי ישראל, נרתמים גם הפעם. הסכם זה מתחשב באילוצי השעה ומסדיר פתרון הוגן, הן כלפי העובדים והן כלפי המדינה כמעסיקה. חשוב לזכור כי הקורונה היא לא רק סוגייה של בריאות הציבור, אלא מצב חירום שמטלטל את הכלכלה העולמית. המשימה שלנו היא לדאוג שמדינת ישראל תעבור את המשבר בשלום והמשק יחזור לאיתנו".