נגיף הקורונה
ועד עובדי הרכבת דורש משר התחבורה לסגור את התחנה בנתב"ג
תחת הנימוק של שמירה על בריאות הנוסעים והעובדים, דורשת יו"ר הוועד גילה אדרעי להפעיל אמצעי אכיפה כלפי נוסעים שעולים לרכבת בתחנת נתב"ג. כמו כן, דורשים העובדים לדאוג לחיטוי הרכבות מבפנים
- הקורונה מתחילה להפחית את הצפיפות באוטובוסים וברכבת
- גבי רוטר: "לא נוכל לעמוד בירידות כה חדות בתנועת לקוחות"; הוראות חדשות לגבי נסיעה באוטובוסים
- פגיעת הקורונה בבתי הקפה: ירידה של עד 50% במכירות
"יש להפעיל אמצעי אכיפה כלפי נוסעים שעולים לרכבת בתחנת נתב"ג או לסגור את התחנה לאלתר", כותבת יו"ר הוועד גילה אדרעי, "לאור העובדה שאין אכיפה נדרשת בתחנת נתב"ג, אשר את התוצאה שלה ראינו אתמול עת נחשף כי אחד מחולי הקורונה עשה את דרכו לבידוד בית באמצעות הרכבת מנתב"ג לעכו, ובכך סיכן עשרות עובדי רכבת ואלפי נוסעים, אנו דורשים כי תחנת נתב"ג תיסגר לאלתר".
עוד היא טוענת שככל שיוחלט להמשיך את פעילותה הרי שיש להפעיל אמצעי אכיפה וגורמי אכיפה, באמצעות משטרת ישראל או כל גוף בטחוני אחר, שיקבלו את הסמכות לאשר או לשלול כניסה של נוסעים מנתב"ג לרכבת. בנוסף, יש דרישה לדאוג לחיטוי מכונות רכישת הכרטיסים או חיטוי הרכבות מבפנים. לתפיסתה עובדי הרכבת הבאים במגע ישיר עם אלפי נוסעים ביום בדומה להוראות שפורסמו הבוקר ביחס לנוסעי האוטובוסים, ולכן יש להחיל שם הוראות בטיחות דומות.
מהנהלת הרכבת נמסר, "הנהלת הרכבת נמצאת בקשר רציף ויומיומי עם הגופים המרכזים את הטיפול במשבר הקורונה: המל"ל, משרד הבריאות ומשרד התחבורה, וממלאת את הנחיותיהם באופן מלא. הנהלת הרכבת פנתה כבר לפני מספר ימים לגורמים המוסמכים בממשלה בנושא הפעלת תחנת נתב"ג, ותפעל ע"פ הנחיותיהם. מתוך דאגה לשלום העובדים והנוסעים, חילקה ההנהלה אמצעי מיגון לעובדים הנמצאים במגע עם נוסעים, ואף מתבצע תישאול של הנוסעים המגיעים בשערי תחנת נתב"ג ואף מניעת כניסה של אזרחים השבים מהמדינות המוגדרות, לצד פרסום ההנחיות לציבור. כמו כן, נערכת הרכבת גם להחמרה במשבר, במגוון דרכים ואמצעים, בהתאם להנחיות משרדי הבריאות והתחבורה"