הערר התקבל: אושר חיפוש ממוקד בניידים של יועצי נתניהו נוספים
לא רק עופר גולן: בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר למשטרה לערוך חיפוש בניידים של עוד שלושה מיועצי ראש הממשלה שחשודים במעורבות בהטרדת עד המדינה שלמה פילבר
בית המשפט המחוזי בתל אביב קיבל את ערר מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, ואישר למשטרה לערוך חיפוש ממוקד בטלפונים הניידים של שלושה מדוברי ראש הממשלה בנימין נתניהו החשודים במעורבות בהטרדת עד המדינה שלמה פילבר. אחרי שבית משפט השלום אישר לערוך חיפוש ממוקד רק בנייד של עופר גולן, קבע השופט אברהם היימן כי ניתן יהיה לערוך חיפוש דומה גם בטלפונים הניידים של יונתן אוריך, יוסי שלום וישראל איינהורן.
- החיפוש בניידים של יועצי נתניהו: התיק יחזור לבימ"ש השלום
- חקירת יועצי נתניהו: השופט קבע כי נפלו פגמים - אבל אישר "צו חיפוש כירורגי" בטלפונים
- המחוזי אישר למשטרה לחפש בניידים של יועצי נתניהו, אך עיכב את ביצוע ההחלטה
"חומר הראיות המבסס חשד סביר למעורבותם של שלושת החשודים מלבד גולן, אינו בזיקה למידע שהושג בחיפוש הבלתי חוקי", ציין השופט היימן בהחלטה שהתקבלה אתמול (יום ה'). "עולה בבירור כי תשובות שנתנו החשודים והעדים אינן מבוססות על מידע שהתקבל בחיפוש הלא חוקי".
עם זאת, השופט הוסיף ביקורת על המשטרה וציין כי "אין בתוצאת ההחלטה להפחית מחומרת התנהגותם הבעייתית של החוקרים במקרה זה". על חשיבות החיפוש הממוקד אמר השופט כי "מדובר בעבירה של חשד להטרדת עד. אני רואה עבירה זו כחמורה ביותר במהותה. יש לעשות ככל שביכולתנו למגר מעשים שיש בהם כדי לשבש או להטות עדויות של עדים במשפט".
עורכי הדין עמית חדד ונועה מילשטיין, שמייצגים את יועצי ודוברי נתניהו, מסרו בתגובה: "נפנה לבית המשפט העליון בעקבות החלטת המחוזי. נעמוד על כך שהפסיקה ההיסטורית שקבע בית המשפט העליון ביחס לזכויות נחקרים - תיושם ככתבה וכלשונה".
בחודש שעבר אישר בית משפט השלום בתל אביב לערוך חיפוש מוגבל בלבד בטלפון הנייד של גולן. עם זאת, באותו מעמד הפך בית המשפט החלטה קודמת שלו ודחה את בקשת המשטרה לקבל צו חדירה לחומר מחשב עבור חיפוש בטלפונים הניידים של אוריך, שלום ואיינהורן.
מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה הגישה כאמור ערר על ההחלטה וציינה כי "שעה שבית משפט השלום מצא כי סקירת הראיות מעלה באופן חד וברור כי גם ללא תוצרי החיפוש שלגביו נקבע כי נפלו בו פגמים, מתקיימת תשתית ראייתית טובה המבססת את הצווים במועד הגשת הבקשות ולכן היה עליו לאשר את צווי החדירה שהתבקשו".
החקירה נפתחה לאחר שבחודש אוגוסט האחרון, חודש לפני הבחירות לכנסת ה-22, חנה רכב מסחרי מול ביתו של מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר ועד המדינה בתיק 4000, פילבר, וממנו הושמעו ברמקולים הקלטות נגדו. לפי החשד, ההקלטה שהושמעה הוכנה מבעוד מועד על ידי בכירי הקמפיין של נתניהו והועברה לידי נהג הרכב. במשטרה אמרו לאחר פרסום תחילת החקירה כי "ההטרדה הזאת היא לא משהו סתמי, זה אירוע שתוכנן היטב".
במסגרת החקירה ביקשה המשטרה לערוך חיפוש ממוקד בטלפונים של ארבעת דוברי ויועצי נתניהו, אולם התברר כי במהלך החקירה ביצעה המשטרה חיפוש שלא כדין, בלתי חוקי וללא צו. חרף הפגמים, ביקשה המדינה לאשר חיפוש נוסף. מאז הגשת הבקשה פנו פרקליטי החשודים ונציגי הפרקליטות לערכאות שיפוטיות שיכריעו אם ניתן לבצע חיפוש ממוקד.
הנושא כבר הגיע לפתחו של בית המשפט העליון שהחליט להחזיר את התיק לבית משפט השלום על מנת שתתבצע בדיקה אם יש קשר בין המידע שהושג בחיפוש הלא חוקי של המשטרה לבין ראיות לנחיצות צווי החיפוש החדשים. אם יימצא קשר כזה, הוא עשוי לגרום לדחיית החיפוש.