דיווח: מייסד חברת הקנאביס בטר נעצר בתאילנד בחשד לאחזקת סמים
לפי הדיווח, במקום הימצאו של יוחאי גולן גילד נמצאו סוגי סמים שונים - והוא שוחרר בערבות. בטר: "יוחאי אדם פרטי ומזה שנים שאין לו כל תפקיד פעיל בחברה. אמו מחזיקה במניות השליטה"
יוחאי גולן גילד, מייסד חברת הקנאביס הרפואי הפרטית בטר (קאן פרמצבטיקה), נעצר היום (שבת) בתאילנד, יחד עם חשודים נוספים, בגין אחזקה בלתי חוקית של סמים וכוונה למכירתם, ושוחרר בערבות.
על פי הדיווח באתר mgronline.com התאילנדי, העצורים, ובהם גילד, ניהלו, לכאורה, סחר בסמים באי קופנגאן, שבו החזיקו בציוד ובכמות סמים החשודים למטרות סחר. עוד דווח, כי לשוטרים שביצעו המעצר הוצע שוחד, לו סירבו, ואז גילד אמר, לכאורה, כי יתקשר ל"מישהו גדול", שהשוטרים לא יודעים מיהו.
באתר התאילנדי מציינים כי במקום שבו שהה גילד נמצאו סמים שונים ובהם קוקאין, קטמין וקנאביס, ויחד עימם נמצאו משקלים דיגיטליים.
בטר היתה חברת הקנאביס הרפואי השנייה בגודלה בישראל עד רפורמת הקנאביס הרפואי של משרד הבריאות והזנים אותם היא מגדלת ומטפחת זוכים לשבחים בקרב המטופלים.
מבטר נמסר בתגובה: "יוחאי הוא אדם פרטי ומזה שנים שאינו נמצא בתפקיד פעיל או ניהולי בחברה. מניות השליטה נמצאות בידי אימו ולו אין כל נגיעה בחברה או בעסקה המתגבשת עם המשקיע התאילנדי. החברה עולה על מסלול של הסדרה. אנו מאחלים ליוחאי הצלחה רבה ומקווים עבורו שהנושא יתברר לטובתו".
בעלי מניות של בטר אמרו ל"כלכליסט" כי לדעתם יש לנתק את גילד באופן מוחלט מהחברה וכי על בעלי המניות להתגייס להציל את העסקה עם המשקיע.
בדצמבר 2018 תאילנד הפכה למדינה הראשונה בדרום מזרח אסיה שאישרה קנאביס רפואי ומחקר קנאביס, אך שימוש אישי שלא על בסיס רפואי מנוגד לחוק. לבטר יש הסכם עם אקדמיה מקומית בתאילנד לשיתוף פעולה מחקרי, כבסיס לפעילות בהמשך. ככל הידוע, פעילות משותפת זו עוד לא יצאה לפועל.
בדצמבר האחרון הוצג בבית המשפט הסכם בין בטר לבין משקיע מיסתורי מתאילנד, בו סוכם כי המשקיע ירכוש את החברה לפי שווי של 20 מיליון דולר. הסכם ההשקעה הוצג בבית המשפט לאחר שבעלי מניות של בטר והנושים שלה תבעו את החברה, את גילד ואת אימו.
בעלי המניות של בטר תבעו בגין אובדן העסקה עם וויטסמוק הציבורית, שנעשתה לפי שווי חברה של 22-45 מיליון דולר, ולא יצאה לפועל, לטענתם, בשל פעילות יוחאי להכשילה. לאחר כישלון העסקה, הם טוענים, ירד גם שווי אחזקותיהם.
ווייטסמוק הגיבה לתביעה זו ותבעה גם היא את החברה ובעליה מחשש שלא תזכה לקבל סכום ההלוואה שהעמידה לחברה בזמן ניסיון המיזוג ביניהם בגובה 2.5 מיליון דולר. גורמים המקורבים לווייטסמוק אמרו לכלכליסט כי בכוונתם לפעול למימוש מיידי של החוב.