$
מחפשי עבודה

איך להשיב על השאלה "מהן החוזקות שלך?" בראיון עבודה

לכאורה, זו השאלה הפשוטה ביותר בראיון העבודה, אבל מועמדים מתקשים להשיב עליה - כך תנסחו תשובה מנצחת

שירות כלכליסט 18:1415.02.20
"מהן החוזקות שלך"? נשמעת כמו שאלה פשוטה ותמימה. לכאורה זה הזמן שלכם להבריק ועם זאת, אנשים רבים מתקשים ברגע האמת לתת תשובה טובה. זו אחת מהשאלות המתעתעות ביותר בראיונות עבודה. זו שאלה קשה עבור מועמדים רבים - או שהם צנועים מדי בתגובתם או שהם לא מצליחים להדגיש את נקודות החוזק שלהם.

 

אז כיצד עונים על השאלה "מהן החוזקות שלך"?באתר The ladders פרסמו כמה טיפים לתשובה מנצחת:

 

הדרך הטובה ביותר לגשת לשאלה זו היא להבין מדוע מעסיקים פוטנציאליים בכלל שואלים אותה. הדבר החשוב ביותר להבין לגבי השאלה "מהן החוזקות שלך"? הוא - כמו בכל שאר השאלות בראיונות - שהמעסיקים הפוטנציאלים שלכם מחפשים להבין כיצד אתם יכולים לעזור להם לפתור את הבעיות שלהם. למעשה השאלה הזו נועדה לעזור להם להבין האם החוזקות הכי גדולות שלכם מספיקות - ומתיישרות עם - הבעיות שהם מקווים שהמשרה אליה אתם מתמודדים תפתור.

 

שאלה זו גם תעזור למעסיקים הפוטנציאליים שלכם לקבוע האם אתם המועמדים הטובים ביותר לתפקיד. הדרך הטובה ביותר לגשת ל "מהן החוזקות שלך"? היא להבין את כישורי הליבה והתכונות הדרושות לתפקיד. כדי לעשות זאת דמיינו אדם ספציפי שייעשה את התפקיד אליו אתם מתמודדים ממש טוב: האם לאדם הזה יש הרבה מיומנויות טכניות?

הם בעלי תקשורת טובה? איך הם נראים?

 

ברגע שאתם מבינים את הפרסונה הספציפית המתאימה ביותר לתפקיד, אתם יכולים לדבר על הדברים שיש לכם במשותף עם אותו אדם.

 

שאלת החוזקות בראיון עבודה רק נשמעת קלה, למעשה היא אחת השאלות הקשות ביותר שאלת החוזקות בראיון עבודה רק נשמעת קלה, למעשה היא אחת השאלות הקשות ביותר צילום: שאטרסטוק

 

 

אל תתפזרו עם תשובות שונות ומגוונות בניסיון לרצות את המראיין

לדוגמה, אם הייתם פונים למשרה שעיקרה הוא הוצאת כלבים לטיול מחוץ לבית, זה לא יועיל אם תספרו על הכישורים המתמטיים שלכם. זה אולי יכול לגרום לכם להיראות חכמים, אבל זה לא רלוונטי. ישנה דרך הרבה יותר טובה לגשת לשאלה "מהן החוזקות שלך"? לדוגמה, אם העבודה תאלץ אתכם לעבוד סביב תאריכי יעד, דברו על כמה שאתם נהנים מריבוי משימות ועל המהירות בה אתם יכולים להתאים את עצמכם לאילוצים.

 

מה שאתם צריכים לעשות זה להראות מדוע אתם תהיו טובים בביצוע התפקיד המסוים הזה. זה מתחיל בפשטות, על ידי הצגת הכישורים שיש לכם, שיגרמו לכם להיות האדם הטוב ביותר לתפקיד. כל עוד אתם מסבירים מה הופך אתכם למתאימים אתם בדרך הנכונה.

 

זכרו: אינכם מנסה להערים על המעסיק במטרה שיעסיק אותכם. לא רק ששיטה זו אינה עובדת, אלא שהיא גם לא עונה על השאלה העיקרית של המראיין שלכם לגבי הדרך בה תוכלו לעזור להם.

 

איך עושים את זה בפועל?

התחילו בקריאת תיאור המשרה מספר פעמים. כן, זה משעמם אבל זה גם הכרחי.

בהתחלה, חשבו על האופן בו כישוריכם עשויים להתאים ישירות לכישורים המופיעים במודעה. לאחר מכן, רשמו את הכישורים הספציפיים שיש לכם (זו גם דרך נהדרת לענות להצעת עבודה ולנסח מכתב נלווה).

ליד כל אחת מהמיומנויות, חשבו על חוויה מעבודות העבר שלכם, בה באמת השתמשתם במיומנות הזו, ונסחו לכם אותה בזיכרון.

כאשר מעסיק מבקש מכם לפרט על חוזקה מסויימת, הדוגמאות כבר יהיו לכם מוכנות.

 

לאחר שעשיתם את החלק הלא כל כך כיפי הזה, אתם מוכנים כבר לענות על השאלה "מהן החוזקות שלך"?

 

השתמשו ברשימת הכישורים התואמים שלכם (כגון חינוך, הכשרה, ניסיון עבודה בעבר, מיומנויות, תקשורת וכו') וצמצמו את הרשימה לשלוש או ארבע המיומנויות החזקות שלכם. אלה הן הנקודות שתדונו בהן בראיון.

 

בחרו את המילים בקפידה

התחילו בתיאור המיומנויות והניסיון שיש לכם שמתאימים באופן ישיר למשרה אליה אתם מבקשים להתקבל. ואז, השתמשו במילים אקטיביות (לא פסיביות).

אם אתם תוהים כמה הבדל יכול להיות בבחירה של מילים, בחנו איזו משתי התגובות הללו עושה רושם טוב יותר: 'עזרתי לסיעור מוחות ברעיונות לקמפיינים' או 'העלתי רעיונות ששימשו במסעות פרסום זוכי פרסים'. המילה 'עזרתי' (שנראית בתגובה הראשונה) קצת מעורפלת. מראיינים יכולים להבין מזה שהצגתם רשימה של רעיונות עוצמתיים - אך זה גם יכול לסמן שהייתם משתתפים כמעט שקטים בשיחת ועידה לדיון בקמפיין. האפשרות השנייה משתמשת בפועל פעיל יותר - אדם המפיק רעיונות ומעורב עמוק בפרויקט. בנוסף מתווספים תארי רבי עוצמה; לא רק שהגעתם עם רעיונות אלא שהם גם היו טובים.

 

אתם רוצים להראות את התשוקה שלכם למשרה ולתחום שלכם ולא רק שקראתם את תיאור התפקיד ושאתם מדקלמים אותו ממש טוב. השתמשו במילים כמו אלו המופיעות למטה על מנת להראות את התשוקה שלכם:

• מוטיבציה

• אנרגיה

• השקעה

• אהבה

• התלהבות

 

נסו להימנע ממילים כמו "נרגש" או "להוטה להתחיל" כדי להימנע מלהראות נואשים. זכרו: אתם רק מנסים לעזור להם למלא את התפקיד, ואם אתם לא מתאימים (או שהם לא מתאימים) אתם ראויים לעבור לתפקיד שמתאים לכם יותר.

 

"צריך לצעוד בקו הזה שבין בטחון ליהירות, לא רק לזרוק שמות תואר נחמדים כדי לתאר את עצמכם. נכון, אתם רוצים למכור את עצמכם בתור האדם הנכון לתפקיד, אבל אתם תהיו הרבה יותר משכנעים אם תקצצו את מילות השבח ותדברו באמת על נקודות החוזק שלכם", כך על פי The Muse. המפתח הוא להיות ישירים, לדעת מה יש לכם להציע ולהיות מסוגלים לנסח בדיוק את איך אתם יכולים לעזור.

 

החלק הכי חשוב

החלק החשוב ביותר בתשובה ל "מהן החוזקות שלך"? הוא לחקור מה יכולות להיות הנקודות הכואבות, או הבעיות של החברה ואז להתמקד בהן.

כמובן, אינכם צריכים לספר למעסיק שלכם על כל הנקודות הכואבות שלו באופן מתנשא. במקום זאת, תגידו משהו בסגנון, "קראתי בחדשות שחברת ההשקעות הפרטית X רכשה אתכם לאחרונה. אתם בטח בתקופת מעבר ושינויים. מה הצרכים הספציפיים שיש לחברה ברגע זה?"

 

אחר כך הסבירו מדוע אתם האדם הטוב ביותר לעזור בצרכים האלה. זו הדרך הטובה ביותר לענות על שאלה זו. היא מראה שעשיתם את המאמץ הנוסף בביצוע המחקר שלכם לקראת הראיון .

 

למה השאלה "מהן החוזקות שלך"? היא בעצם לא כל כך נוראית

אחד הדברים הטובים בשאלה זו הוא שהיא פתוחה, מה שאומר שתוכלו לכוון את השיחה לכיוון אליו תרצו שילך. זה זמן נהדר להדגיש את הכישורים שעדיין לא הספקתם לדבר עליהם ולספר סיפורים רלוונטיים שיש לכם.

  

החדשות הרעות: לשאלה "מהן החוזקות שלך"? צריך להיות מוכנים. החדשות הטובות: זו ללא ספק השאלה החשובה ביותר בראיון ולא קשה להיערך אליה.

עוד צד חיובי? הרבה יותר כיף להתכונן אליה מאשר לשאלה "מהי החולשה הגדולה ביותר שלך"?

 

התמקדו בצרכי החברה, לא בשלכם

אחת הטעויות הגסות הנפוצות ביותר של מרואיינים לעבודה היא לשים יותר מדי פוקוס על עצמם. למעשה, להתמקד בחברה זה מועיל הרבה יותר (וגם מוריד מכם את הזרקור).

 

כמובן שחיפוש העבודה שלכם קשור אליכם. הריאיון, עם זאת, יהיה טוב יותר אם הוא יתמקד במעביד.

 

זכרו, אתם שם רק כדי להסביר כיצד תוכלו לעזור בפתרון הבעיה של המראיין. לענות על "מהן החוזקות שלך"? כשזה בראשכם יהיה הנשק הסודי שלכם בקרב על המשרה הנחשקת.

x