בלעדי לכלכליסט
פרשת הרצת האג"ח בפסגות: המדינה מבקשת לדחות התביעה של הברוקר שזוכה
סער וינטראוב, שזוכה מהאישומים נגדו בפרשה, הגיש לפני כשלושה חודשים תביעה בסך 7 מיליון שקל נגד המדינה בטענה כי נגרמו לו הפסדי שכר וכי הפרקליטות נהגה ברשלנות. המדינה: "אין משמעות הזיכוי כי המדינה בהכרח התרשלה בהגשת כתב האישום"
מדינת ישראל הגישה כתב הגנה בעניין התביעה בסך 7 מיליון שקל שהגיש נגדה הברוקר סער וינטראוב, שזוכה מהאישומים נגדו במסגרת פרשת הרצת האג"ח בפסגות. המדינה טוענת כי יש לדחות את תביעתו של וינטראוב.
"זיכוי של התובע מחמת הספק אינו מהווה כותרת בלבד שנכתבה על ידי בית המשפט המחוזי לשם המליצה, אלא סיווג הזיכוי כזיכוי מחמת הספק, מקפל בתוכו מסכת של ראיות אשר נותחו באופן מפורט על ידי בית המשפט המחוזי ואשר לגביהן ניתן ללמוד מהכרעת הדין כי יש בהן כדי לבסס את טענות המדינה במסגרת כתב האישום", נכתב בכתב ההגנה. "אולם, מחמת הספק שהן מעלות לגבי כוונותיו של התובע בזמן אמת, הוחלט לזכותו".
- העליון דחה ערעור בכירי פסגות לשעבר בהרצת אג"ח אך הפחית בעונשם
- זוכה בפרשת הרצת האג"ח בפסגות, ותובע מהמדינה 7 מיליון שקל
- העליון הציע פשרה לבכירי פסגות לשעבר: משיכת הערעור תמורת הקלה בעונש
המדינה, המיוצגת על ידי פרקליטות מחוז תל אביב (אזרחי), טוענת עוד בכתב ההגנה כי "אין זו הפעם הראשונה ובוודאי גם לא האחרונה, בה בית משפט סובר כי ספק הקיים בתיק עולה כדי ספק סביר ומחליט לזכות נאשם אשר רשות תביעה החליטה להגיש נגדו כתב אישום. אין משמעות הדבר כי המדינה בהכרח התרשלה בהגשת כתב האישום וכי הנאשם שיצא זכאי מההליך הפלילי, זכאי גם לפיצויים בהליך אזרחי".
זיכוי לאחר שנים של הפסדי שכר ונזק כלכלי
פרשת הרצת אג"ח בבית ההשקעות פסגות הינה אחד מתיקי ני"ע הגדולים שהתנהלו בשנים האחרונות. באוקטובר האחרון חשף כלכליסט כי אחד מהנאשמים בפרשה, שזוכה, דורש פיצוי מהמדינה על הנזקים הכלכליים שנגרמו לו. וינטראוב שימש כברוקר בחדר מסחר אג"ח בדויטשה בנק בזמן הרלוונטי לחשדות, בשנים 2006-2009.
"למעשה, התביעה הגישה נגד התובע כתב אישום בגין עבירות חמורות מאוד של מרמה בני"ע מבלי שערכה כנדרש את כל הבדיקות הראויות הנדרשות ותוך התעלמות מראיות וחומרי חקירה מזכים", נטען. וינטראוב, המיוצג על ידי עו"ד רפאל נבון, טען כי "כל קריאותיו ותחינותיו נפלו על אוזניים אטומות של גורמי האכיפה, אשר למרבה הצער לא ראו לנכון ולו לרגע אחד לעצור את הסוסים השועטים ולבצע חשיבה והערכה. כיום כבר אין ספק, כי אילו היתה המאשימה מכירה ולומדת את מלוא חומרי החקירה בטרם הגשת כתב האישום, הרי שכנגד התובע לא היה מוגש כתב האישום מלכתחילה והיתה נמנעת ממנו דרך הייסורים אותה נאלץ לעבור".
במסגרת התביעה נטען כי ביוני 2010, כשעבד בחדר המסחר של בנק ברקליס כאחראי על המסחר בריבית ובהמשך כמנהל המסחר, זומן במפתיע לחקירה באזהרה במשרדי רשות ני"ע. לתובע נמסר כי הוא נחשד, יחד עם אחרים, בפרשה שכונתה אז פרשת פסגות - וזאת בפעילות ותוכנית תרמיתית משותפת עם בית ההשקעות פסגות להרצת אג"ח ממשלתית 217, שלוש שנים קודם לכן.
בסופו של דבר נערך לו בשנת 2011 שימוע אצל עו"ד אלה רובינק שעמדה בראש פרקליטות מיסוי וכלכלה. כאמור, בסוף הפרשה זוכה לאחר תהליך שארך שנים. התובע טוען כי נגרמו לו הפסדי שכר ונזק כלכלי. מנגד, טוענת המדינה בכתב ההגנה שהגישה לפני מספר ימים כי "ההליך בעניינו של התובע נוהל לאורך כל דרכו על ידי הצוות המטפל ברשות לני"ע ובפרקליטות באופן מקצועי, ענייני והגון", וכי "בסופו של יום הנאשמים העיקריים בתיק הורשעו".