נחשף בכלכליסט
פרשת מידע הפנים במובילאיי: מקורב למייסדים ואחיו ישלמו 6 מיליון דולר
ד"ר ג'יימס שאול, פלסטיקאי ירושלמי וחברם של פרופ' אמנון שעשוע וזיו אבירם, ישלם 4.15 מיליון דולר, ואחיו רוג'ר ישלם 1.85 מיליון דולר; השניים לא יודו בדבר - כך עולה מהסדר פשרה שאליו הגיעו השניים עם רשות ני"ע האמריקאית והוגש לבימ"ש בניו יורק
פרשת מידע הפנים סביב עסקת רכישת מובילאיי על ידי אינטל: ד"ר ג'יימס שאול, מקורבם של מייסדי החברה הישראלית פרופ' אמנון שעשוע וזיו אבירם, ישלם 4.15 מיליון דולר במסגרת הסדר פשרה שיסיים את התביעה האזרחית שהגישה נגדו רשות ניירות ערך האמריקאית (ה-SEC). ההסדר הוגש אתמול (ד') לבית המשפט בניו יורק.
- מובילאיי: פיילוט מיפוי בברצלונה להפעלת מכוניות אוטונומיות
- מנכ"ל מובילאיי: "אנחנו לא לוקחים דולר מאינטל"
- פרשת מידע הפנים בעסקת מובילאיי: מקורב לשעשוע ואבירם צפוי לחתום על פשרה עם ה־SEC
אחיו של ג'יימס, רוג'ר שאול, שנתבע גם כן גם בפרשה, ישלם 1.85 מיליון דלר במסגרת ההסדר, שבו השניים לא יודו בדבר. על ההסדר המתגבש דווח לראשונה ב"כלכליסט".
על פי התביעה שהגישה ה-SEC בארה"ב נגד ד"ר שאול, הוא העביר לאחיו רוג'ר שאול מידע מוקדם על העסקה שאליו נחשף בשל קירבתו למייסדי מובילאיי. בסיוע המידע מד"ר שאול, כך התביעה, סחרו האח ואזרח אמריקאי נוסף, לורנס קלאף, במניות וגרפו רווח אסור של 925 אלף דולר. הסכום שישלמו האחים שאול הוא פי 6 מהרווח שהושג.
נציין כי ישנם מקרים רבים שבהם תביעות אזרחיות שמגישה רשות ני"ע האמריקאית על מסחר במידע פנים מסתיימות בפשרות כספיות, מבלי שהנתבע מודה שמסר או סחר במידע פנים. כך למשל נתבע נוסף בפרשת מידע הפנים במובילאיי, פרופ' אריאל דרבסי המנוח מהאוניברסיטה העברית לשעבר, חתם על הסדר מול ה-SEC שבמסגרתו שילם 854 אלף דולר כדי לסיים את ההליכים נגדו. מדובר בסכום הגבוה פי 2 מהרווח שנוצר לו לכאורה על פי התביעה שהוגשה נגדו – 427 אלף דולר. דרבסי שילם את הקנס מבלי להודות בדבר.
בעסקה שבמרכז הפרשה רכשה אינטל את מובילאיי תמורת 15.1 מיליארד דולר במרץ 2017. פרסום ההודעה הוביל לזינוק של 28% במחירה של מניית מובילאיי בבורסה של ניו יורק. הקרבה של ד"ר שאול לשעשוע ואבירם, כך ה-SEC, הפכה אותו לצינור שדרכו דלפו "טיפים" על העסקה שנרקמה עם אינטל למקורביו.
נציין כי לאחרונה אישר שופט בית משפט השלום בירושלים, אוהד גורדון, את בקשת ה-SEC שנחשפה בעבר ב"כלכליסט", לחקור בישראל מקורבים לשעשוע ואבירם. ה-SEC הגישה את הבקשה באמצעות בית המשפט הפדראלי בניו יורק לפני כשנתיים. בית המשפט מינה את עו"ד אריק שרבי לבצע ולתאם את הליך חיקור הדין.