בלעדי לכלכליסט
בקשה לבימ"ש: הורה לנאמני הבימה לשלם את הוצאות ההפקה של "מאמא מיה"
הבקשה הוגשה על ידי מוזיקאים שנשכרו למחזמר המצליח וטוענים שלא קיבלו שכר; אתמול אישר בימ"ש הסדר על פיו המדינה תעביר לתיאטרון כספים לצורך הפעלתו; השופט אורנשטיין קבע כי הבקשה לוקה בהיעדר תצהיר לתמיכה בעובדותיה, וקבע כי ניתן יהיה להגישה לאחר תיקון
יום לאחר שבית המשפט המחוזי בת"א אישר את ההסכם בין המדינה לנאמני הבימה לקבל כספי תמיכה מהמדינה לצורך הפעלת התיאטרון הלאומי, הוגשה היום (ב')בקשה בענייני הכנסות המחזמר המצליח "מאמא מיה".
- המסך לא יירד: המדינה תעביר כסף להפעלת הבימה בתקופת הקפאת ההליכים
- בשורות טובות בהבימה: העובדים יקבלו משכורות
- ביהמ"ש: מונו שני נאמנים זמניים לתיאטרון הבימה, סמכויות ההנהלה הושעו
מוזיקאים מקצועיים אשר התקשרו עם התיאטרון לצורך הפקתו של המחזמר לפני שהתיאטרון נכנס להקפאת הליכים, פנו היום (ב') לבית המשפט. זאת, במטרה שבית משפט יורה לנאמנים - עו"ד דורית לוי טילר ורו"ח חן ברדיצ'ב - לגבות, לייחד ולהבטיח בקרן ייעודית את הכנסות "מאמא מיה" שעלה לבמות הבימה בימים אלו.
הבקשה הוגשה על ידי 6 מוזיקאים מקצועיים הטוענים באמצעות עו"ד דן רונן כי הבקשה נועדה להבטיח ולשלם את הוצאות ההפקה של המחזמר לרבות תשלום שכרם של המבקשים עבור החודשים אוקטובר ונובמבר וכן להבטיח שכר עתידי.
במסגרת הבקשה נטען כי "בדיעבד התברר למבקשים כי בעת שנוהל עמם המו"מ שבסיומו נחתמו ההסכמים היה התיאטרון במצב של חדלות פירעון ואף בקשת פירוק היתה תלויה ועומדת בפני בית משפט מבלי שנאמר להם על כך דבר... יודגש כי המבקשים אינם נמנים עם עובדיו הקבועים של הבימה וההתקשרות עמם נעשתה על בסיס ייעודי – אך ורק לצורך הפקת המחזמר והפעלתו".
עוד נטען כי "האבסורד הוא שמדובר בהפקה רווחית במיוחד. המחזמר מוצג באולם רובינא שבו 916 מושבים כאשר האולמות מלאים עד אפס מקום, ומחירו של כרטיס רגיל עומד על 299 שקל – מה שמניב פדיון מזומן בסך כ-273 אלף שקל להצגה ולהכנסה חודשית העולה על סך של כ-4 מיליון שקל עבור 15 הצגות לחודש בממוצע".
נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין, מינה בשבוע שעבר שני נאמנים לתיאטרון לצורך ניהולו. אתמול התקיים דיון בבית המשפט במסגרתו אישר בית המשפט את ההסדר שהושג בין נאמני התיאטרון למדינה, לפיו המדינה תעביר כפעימה ראשונה סך של שני מיליון שקל לצורך הפעלת התיאטרון בתקופת הקפאת ההליכים. חובות התיאטרון נאמדים על פי המדינה בסך של כ-72 מיליון שקל.
השופט אורנשטיין קבע כי הבקשה לוקה בהיעדר תצהיר לתמיכה בעובדותיה: "לאחר תיקון האמור, יחדש בא כוח המבקשים את הבקשה".