מכה נוספת לאלוביץ': אושרה ייצוגית של 750 מיליון שקל נגדו ונגד בזק
שופטי המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בת"א אישררו היום כייצוגית תביעה נגד אלוביץ' ונושאי משרה לשעבר בבזק בהם המנכ"לית סטלה הנדלר. הטענה: הם שיגרו דיווחים מטעים לבורסה בקשר לרפורמת השוק הסיטונאי
מכה נוספת לבזק ולבעל השליטה לשעבר שאול אלוביץ', סביב יישום רפורמת השוק הסיטונאי: לאחר שהפרקליטות החליטה לאחרונה על הגשת כתב אישום נגד אלוביץ' בטענה שנתן שוחד לראש הממשלה ושר התקשורת לשעבר בנימין נתניהו, אלוביץ' ניצב כעת גם מול האפשרות שיידרש לפצות משקיעים על דיווחים מטעים בקשר לרפורמה.
- מצבור עצום של ראיות נסיבתיות שמסמן: שוחד
- כשאלוביץ' וישועה הריחו חקירה: הפגישה הלילית, זכרון הדברים והמרדף אחר הסוס הטרויאני
- "מבחינת אלוביץ', עסקת בזק ו־yes היתה להיות או לחדול"
הרכב של שלושה שופטי המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל אביב אישרר היום לנהל תביעה ייצוגית בהיקף מוערך של כ־750 מיליון שקל נגד בזק, אלוביץ' ונושאי משרה לשעבר, כגון המנכ"לית סטלה הנדלר, בטענה לדיווחים מטעים ששיגרו לבורסה בקשר לרפורמת השוק הסיטונאי. במקביל דחה בית המשפט בקשה של התובעים לנהל תביעה ייצוגית על דיווחים מטעים סביב הפחתת דמי הקישוריות.
ההחלטה התקבלה בעקבות בקשה לעיון חוזר שהגישו בזק ואלוביץ' בהחלטה שנתנה לפני כשנה השופטת דניה קרת־מאיר. השופטים קיבלו את עמדתה של קרת־מאיר, וקבעו שיש ראיות לכאורה כי נגרם נזק למשקיעי בזק מדיווחים חסרים או מטעים. השלב הבא הוא דיון בהיקף הנזק.
במסגרת רפורמת השוק הסיטונאי חויבה בזק על ידי משרד התקשורת להעמיד לרשות מתחרותיה, חברות הסלולר פרטנר וסלקום, את התשתית שלה על מנת שהן יוכל "לרכוב" עליה ולספק שירותים לציבור. מטרת המהלך היתה להגביר את התחרות. בתביעה שהוגשה על ידי חברת ליעד, בעלת מניות בבזק שמיוצגת על ידי עוה"ד רונן עדיני ואפי שאשא, נטען כי בזק הסתירה מידע מהותי מציבור המשקיעים בקשר לרפורמה.
לפי התביעה, בזק לא דיווחה למשקיעים על הזימון לשימוע של רפורמת השוק הסיטונאי ב־2013 ולא דיווחה על תוצאותיו ב־2014 בצורה מדויקת. במקום זאת ניסתה לכאורה לגמד את תוצאות השימוע, במסגרתו כפה משרד התקשורת על בזק את ביצוע הרפורמה.