סודות החופשה
למה כדאי לשבת במושב החלון במטוס בעונת השפעת
לפי מחקר שבחן יותר מ-1,500 נוסעים בטיסות ארוכות טווח, אם אתם טסים לחו"ל בעונת המעבר - קיים סיכוי של 80% שתידבקו בשפעת אם אתם יושבים פחות ממטר מנוסע חולה; אז מדוע המושב הצמוד לחלון הוא ההימור הבטוח ביותר?
- נחתתם בשלום? שימו לב: המדריך המלא לירידה מן המטוס
- דניאל, לא דני: מה קורה כשמזמינים טיסה לא בשמכם המלא
- דיילות ממליצות: לעולם אל תשתו משקה חם במטוס
במשך שנים ההנחה המקובלת הייתה שנוסעים היושבים במרחק שתי שורות מנוסע עם שפעת או צינון, נמצאים בסיכון גבוה יותר לחלות. עם זאת, מחקרים אחרונים, כולל אחד מ-2018 מאוניברסיטת אמורי, שבדק יותר מ-1,500 נוסעים ב-10 טיסות ארוכות טווח, מראים כי טווח האזור הנגוע במטוס ממנו כדאי להישמר - קטן בהרבה.
מאחר שרסיסי עיטוש או שיעול לא עוברים רחוק כשהם באוויר, הסיכוי של רוב האנשים במטוס להידבק מנוסע חולה, עומד על 3% בלבד. לעומת זאת, הסיכון להידבקות נוסעים מזנק ל-80%, כאשר יושבים במרחק של פחות ממטר מנוסע חולה - מרחק של שני מושבים מכל צד.
על כן, המושב הצמוד לחלון הוא ההימור הבטוח ביותר - בגלל הבידוד היחסי בו הוא ממוקם, עם מושב אחד בלבד לידו ומספיק מרחק מהמעבר.
המחקר של אוניברסיטת אמורי חושף, כי לנוסעים שיושבים במושב ליד המעבר, יש את הסיכוי הרב ביותר לבוא במגע עם נוסעים אחרים - בממוצע 64 פעמים בטיסה. אחריהם, הסיכוי של אלו שיושבים במושב האמצעי, עומד על 58 פעמים בטיסה בממוצע.
נוסעים שישבו במושב ליד החלון, באו במגע עם אנשי צוות או נוסעים אחרים בממוצע כ-12 פעמים במהלך טיסה) - הבדל של 81% פחות מאלו אשר ישבו ליד המעבר.
עונת השפעת החלה מוקדם השנה. לפי פרסומים של המרכז האמריקאי לבקרת מחלות ומניעתן (CDC), בחמש מדינות ישנה התפשטות מהירה של השפעת: קליפורניה, לואיזיאנה, נבאדה ודרום קרוליינה, זאת לעומת התקופה המקבילה אשתקד בה אפס מדינות סבלו מהתפשטות רחבה כזו.