הבלוגרית לורי שם טוב מתריסה נגד מערכת המשפט: מבקשת אישור לעסוק בזנות
שם טוב הוחזקה במעצר במשך שנתיים ורבע עד שבית המשפט העליון שחרר אותה למעצר בית; כעת היא טוענת שאינה יכולה להתפרנס מקצבת הבטחת הכנסה ואין לה סיכוי למצוא עבודה
הבלוגרית לורי שם טוב שהוחזקה במעצר למעלה משנתיים עד ששוחררה למעצר בית, מבקשת כעת להסיר את כל המגבלות על מעצרה ולהתיר לה להתפרנס מעבודה כיצאנית. לטענתה אין לה דרך אחרת להתפרנס ואין לה אפשרות למצוא עבודה. שם טוב מצויה מזה כחמישה חודשים במעצר בית.
שם טוב הוחזקה במעצר בכלא נווה תרצה מסוף פברואר 2017 ועד תחילת מאי 2019, אז הורה שופט בית המשפט העליון עופר גרוסקופף לשחררה למעצר בית. כתב האישום נגדה כולל 120 אישומים, רובם בקשר לפרסומים שלה באינטרנט שנטען כי היו תכנים בוטים ומבזים ביחס לשורה ארוכה של מתלוננים, מרביתם עובדי ציבור ובמוקד מצויים גורמי רווחה וגורמים ממערכת אכיפת החוק והמשפט. העבירות הפליליות שמיוחסות לה הן פגיעה בפרטיות, הטרדות מיניות, העלבת עובדי ציבור, זילות בית משפט, הפרת איסור פרסום ועוד.
בהחלטה לשחררה למעצר בית קבע השופט גרוסקופף כי בנסיבות המיוחדות של התיק ובשים לב להתמשכות ההליכים, היה מקום לקיים דיון בחלופת מעצר בהקדם האפשרי , וכי שם טוב מצויה במעצר מאחורי סורג ובריח למעשה ושנתיים וחודשיים בגין עבירות שאומנם אין להקל ראש בחומרתן, ואולם אינן מצויות במדרג העליון של החומרה ואינן מצדיקות מעצר כה ממושך.
בתנאי השחרור הורה השופט כי שם טוב תמצא במעצר בית מלא בבית של בן זוגה, במעצר הבית לא תהיה כל גישה לרשת האינטרנט ושם טוב תהיה רשאית לצאת לחלונות התאווררות של 4 שעות ביום ובמהלך כל יציאה יתלווה אליה בן הזוג או מפקח אחר שיאושר על ידי בית המשפט המחוזי.
במסגרת הבקשה שהגישה בימים האחרונים שם טוב לבית המשפט המחוזי בתל אביב היא ביקשה להסיר את כל מגבלות מעצר הבית לאור חלוף הזמן, העובדה שמאז השחרור אין כל תלונות חדשות והיא כותבת כי האפקט ההרתעתי של המעצר בן שנתיים ושלושה חודשים פעל את פעולתו.
בבקשה כותבת שם טוב כי היא מבקשת "לאפשר למבקשת יציאה חופשית ללא מגבלות לצורך עבודה בכבישי הארץ כזונה. על מנת להכיר את נקודות העבודה המכניסות ביותר, על המבקשת לסקור מקומות מפגש בין זנאים לזונות ולהציע את סחורתה במקומות שונים ברחבי הארץ, ובשעות שונות על מנת ללמוד את אופי השוק וצרכיו ולהתאים עצמה לסוג העבודה".
בפירוט נימוקי הבקשה כתבה שם טוב כי היא מצויה בהליך פשיטת רגל ואין לה דרך לחיות. "קצבת הביטוח הלאומי 1,600 שקל לא מספיקה למחיה, גם לא לתשלום חשבונות". לדבריה "אין סיכוי שתמצא עבודה כאשר היא מוגבלת בגישת אינטרנט וכאשר מעסיק כלשהו צריך להיות תחת שרביט הביקורת של כבוד השופט אברהם הימן".
שם טוב ממשיכה: "משכך אין מנוס מעבודה המכבדת את בעליה בלי תלוש... היות והמבקשת זקנה ואפילו אין לה כסף למרוט שערות מהרגליים, העיסוק בזנות קורץ ואטרקטיבי שכן מדובר במשרה מכובדת, עצמאית, עם תפוקה פעילה ומזומן בסוף היום".
שם טוב סיימה בכותבה כי אם בית המשפט מעוניין בתסקיר בטרם יכריע בבקשה, יש להורות למדינה להפקיד 10,000 שקל ומע"מ לצורך מימון חוות דעת פרטית, וזאת לאור החלטת בית המשפט העליון כי משרד המשפטים יממן את צרכי הגנתה.
השופט אברהם הימן העביר את הבקשה לתגובה הפרקליטות ולאחר מכן תמסר החלטתו.