היועמ"ש הודיע לנתניהו: מוכן לקבוע ארבעה ימי שימוע
מנדלבליט הודיע לסנגוריו של ראש הממשלה כי הוא "נעתר בחיוב לבקשתם" לקבוע ארבעה ימי שימוע: בימים רביעי וחמישי הטיעון יהיה לגבי פרשה 4000, ובימים ראשון ושני בשבוע הבא הטיעון יהיה על פרשות 1000 ו-2000
- היועמ"ש דחה את בקשת נתניהו לשימוע בשידור חי: "בקשת סרק"
- ההתלבטות בין משפט לעסקת טיעון הוכרעה בקלפי
- עדות ארדן בתיק 4000: "אלוביץ' גרם לכך שלא אשאר שר התקשורת"
עוד נאמר: "אשר על כן, בימים רביעי וחמישי בהמשך שבוע זה (2-3/10/19) הטיעון יהיה לגבי פרשה 4000, ובימים ראשון ושני בשבוע הבא (6-7/10/19) הטיעון יהיה על פרשות 1000 ו-2000 (ישיבת שימוע אחת לפרשה 1000 ואחת לפרשה 2000, ובסה"כ ארבעה ימי שימוע רצופים אשר יסתיימו כאמור עד ערב יום הכיפורים)".
ביום חמישי שעבר קרא נתניהו ליועץ המשפטי לממשלה לפתוח לשידור חי את השימוע בסוגיית תיקיו הפליליים. "הגיע הזמן שהציבור ישמע גם את הצד שלי", אמר נתניהו.
נתניהו ציין כי "בשבוע הבא ייפתח השימוע בענייני. אחרי שלוש שנים של מבול של הדלפות מגמתיות, חלקיות, הגיע הזמן שהציבור ישמע את הכול בצורה שלמה ומלאה - ללא מתווכים, ללא צנזורים וללא מעוותים. לכן אני מבקש מהיועץ המשפטי לפתוח את השימוע לשידור חי".
"אתה יודע שהשקיפות נותנת את האמת. הרי בלאו הכי יהיו הדלפות, אנחנו רואים כבר 300 הדלפות בלי שום טיפול ובלי שום חקירה. לכן הפרקטיקה הזאת תימשך. ובכן למה שהציבור יהיה ניזון מדברים חלקיים? אדרבא, הכול שיצא, לא רק שאין לי מה להסתיר - אני רוצה שהכול יישמע. זאת בקשתי, שידור חי של השימוע, כך נבטיח צדק ואמת".
כמה שעות לאחר מכן דחה מנדלבליט על הסף את בקשו של ראש הממשלה לקיים את השימוע באופן פומבי ופתוח לציבור.
עוזרו הבכיר של היועץ גיל לימון השיב בטון חריף מאוד לפרקליטי ראש הממשלה: "שום שימוע בעניינו של אף חשוד לא מתקיים ולא התקיים מעולם באופן
פומבי, לא למותר להזכיר לעניין זה את עקרון השיוויון בפני חוק המחייב גם בתיקי החקירה המדוברים".
בביקורת על המהלך שיזם נתניהו קבע עו"ד לימון: "מוטב היה אם חלף העלאת בקשות סרק כגון דא בקשר להליך השימוע אשר אתם יודעים היטב שלא יתקבלו הייתם פועלים לקיים את ההנחיות המחייבות בהליך זה. בפרט - העברת עקרי טיעון מנומקים ומפורטים עובר למועד השימוע, אשר נועדו לסייע בקיום הליך שימוע ענייני, יסודי ומעמיק".
נתניהו הביע אכזבה לנוכח ההחלטה לדחות את בקשתו לשימוע בשידור חי, ומטעמו נמסר כי ההדלפות המתמשכות יצרו "משפט שדה לראש הממשלה שהוא בלתי נסבל בדמוקרטיה, ולכן היה ראוי לתקן את המצב על-ידי פתיחת הדלתות של השימוע לציבור הרחב, וכדי שהציבור ייחשף לכל העובדות ולא רק להדלפות המגמתיות".
"החלטת היועץ מאכזבת", נמסר מטעמו של נתניהו, "היועץ המשפטי אמר שהשימוע לא נועד לשכנע את הציבור, אבל בארבע השנים האחרונות החקירות נגד ראש הממשלה נתניהו לוו במאות הדלפות פליליות מהחקירות, עוינות ומוטות שכוונו דווקא לאוזני הציבור, במטרה לייצר סחף תקשורתי נגד ראש הממשלה.
"למרות התלונות שהוגשו, איש בפרקליטות לא בדק אפילו הדלפה אחת מתוך מאות, דבר שהיה מביא להפסקתן המיידי. מאחר שלא ננקטה שום פעולה חקירתית נגד ההדלפות הן צפויות להימשך לאורך השימוע יחד עם התדרוכים המגמתיים לתקשורת שמלווים אותן".
עוד נמסר אז מטעמו של נתניהו כי "הטענה שמדובר בצעד חסר תקדים אינה רלוונטית. גם הנשיא ריבלין וגם השופט מלצר פתחו באופן חסר תקדים דיונים שהיו חסויים עד כה לציבור כדי להבטיח שקיפות והוגנות. מה שהוא באמת חסר תקדים הוא הלינץ' התקשורתי שנערך ערב ערב בתקשורת באמצעות הדלפות מגמתיות נגד ראש הממשלה, ואת זה אפשר לתקן רק על-ידי שקיפות".