פרסום ראשון
שתי ההצעות לקליטת הסטודנטים מהמכללה באור יהודה - יוגשו לאישור המל"ג
אורנשטיין: "טוב יעשה אם תתקבל החלטה בהקדם ועל מנת להסיר את עננת חוסר הוודאות הניצבת לפני ציבור של אלפי סטודנטים, מרצים וסגל מינהלי". לפני כשבועיים הגיש המרכז בקשת הקפאת הליכים
לידיעת 3,700 הסטודנטים של המרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה: נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין הורה להביא את שתי ההצעות הרלוונטיות שהוגשו לקליטת סטודנטים לאישורו של המל"ג (המועצה להשכלה גבוהה). השופט הורה לבעלי התפקיד שמונו למרכז, עו"ד שלמה נס ועו"ד רענן קליר כי יעדכנו את בית משפט על ההתפתחויות עד ה-26 בספטמבר.
- בעלי התפקיד של המרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה לביהמ"ש: "הוגשו 4 הצעות"
- הוגשו הצעות לרכישת פעילות המרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה
- "פתרון לסטודנטים במרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה - כנראה כבר בשבוע הבא"
הבוקר התקיים דיון באשר להצעות השונות. שתי ההצעות הרלוונטיות הן הצעה משותפת שהוגשה מטעם הקרייה האקדמית אונו והמרכז האקדמי פרס והשנייה מטעם המסלול האקדמי המכללה למינהל והמרכז האקדמי למשפט ועסקים בר"ג. השופט אורנשטיין כתב בהחלטתו: "בעלי התפקיד עשו לילות כימים, באו בדברים עם מציעים, עם הרגולטורים, עם נציגי הסגל המינהלי והאקדמי והסטודנטים ועם אחרים. יש לציין לשבח את פעולת בעלי התפקיד. המאמצים נשאו פרי והתגבשו שתי הצעות מעשיות של מוסדות אקדמים קולטים: האחת מטעם הקרייה האקדמית אונו והמרכז האקדמי פרס והשנייה מטעם המסלול האקדמי המכללה למינהל והמרכז האקדמי למשפט ועסקים בר"ג.
"הוגשה גם הצעה שלישית מטעם אוניברסיטת אריאל בשומרון אך הצעה זו אינה מגובשת וסדורה. במקור הגישו המכללה למינהל ומרכז ר"ג הצעות נפרדות אך בהמשך הוגשה הצעה משותפת. בקליפת האגוז אציין שאונו ומרכז פרס מציעים לקלוט בעיקר את הסטודנטים והמרצים בתחום החינוך והניהול של המרכז באונו ואת יתר הסטודנטים והמרצים במרכז פרס..למיכללה למינהל ולמרכז האקדמי ר"ג אין בית ספר לחינוך והן מציעות שהסטודנטים, הסגל והמרצים בתחום זה יקלטו במכללה למינהל והיתר במרכז ר"ג. ...דומה שהפער אינו מהותי בין ההצעות ואין בו כדי להשליך באופן מהותי על קבלת הצעה אחת על פני רעותה.. סבורני שיש להביא את שתי ההצעות לאישורו של המל"ג (המועצה להשכלה גבוהה) כמו גם על הממונה על התחרות. טוב יעשה אם תתקבל החלטה בהקדם ועל מנת להסיר את עננת חוסר הוודאות הניצבת לפני ציבור של אלפי סטודנטים, מרצים וסגל מינהלי", קבע.
במרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה לומדים 3,700 סטודנטים ומועסקים כ-300 עובדים והוא צבר חובות של כ-84 מיליון שקל . לפני כשבועיים הגיש המרכז באמצעות עוה"ד שי גליקמן , שותף מנהל מחלקת חדלות פירעון במשרד דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' ועו"ד יונתן גמרניק מהמשרד בקשת הקפאת הליכים. את העובדים מייצגת עו"ד ליזה חדש.