$
משפט

צו הקפאת הליכים לחברת התוכן וונטייז

הנאמן למחזיקי האג"ח של החברה פנה לביהמ"ש בבקשה כנגד החברה, וטען לחובות בסך 15.6 מיליון שקל; השופט חגי ברנר מינה כנאמן לחברה את עו"ד אמיר פלמר

ליטל דוברוביצקי 18:0110.09.19

בית המשפט המחוזי בתל אביב הוציא היום (ג') צו הקפאת הליכים לחברת וונטייז, הפועלת בתחום אספקת שירותי תוכן לפי דרישה (VOD); זאת, בהמשך לבקשה דחופה שהגישה חברת משמרת, המשמשת כנאמן למחזיקי אגרות החוב סדרה א' של החברה.

 

מנכ"ל וונטייז נועם יוסיפידיס מנכ"ל וונטייז נועם יוסיפידיס צילום: שרון ברקת

 

בקשת הקפאת ההליכים הוגשה בהסכמת החברה, שלא התנגדה למתן צו הקפאה - אך התנגדה לפירוקה. השופט חגי ברנר מינה לתפקיד הנאמן את עו"ד אמיר פלמר.

 

חברת וונטייז היא חברה ציבורית המציעה תכנים מסוגים שונים לצפייה על בסיס מנוי, השכרה חד פעמית, רכישה או צפייה ללא תשלום מבוססת פרסומות. במסגרת בקשת הקפאת ההליכים שהגישה משמרת, באמצעות עו"ד אביתר קרמר, טענה האחרונה כי היקף חובות החברה למחזיקי האג"ח שלה עומד על 15.6 מיליון שקל.

 

השופט חגי ברנר קבע עוד כי "לחברה חובות לנושים נוספים, ובהם ספקי תוכן בהיקף של כ-2 מיליון דולר, וכן חובות לבעלי עניין בהיקף נטען של 1.8 מיליון דולר. אין חולק כי החברה חדלת פירעון. החל מה-1 בספטמבר אין לחברה דירקטורים או מנהלים פעילים משום שכל אלו פרשו מתפקידם נוכח המצב אליה נקלעה החברה. בנסיבות אלו ברור איפוא כי החלופה המיטבית בבחינת הרע במיעוטו היא מתן אפשרות לבדוק היתכנות להסדר נושים כזה או אחר, במסגרתו ימכרו נכסיה של החברה, ומשכך יש מקום אכן למתן צו להקפאת הליכים".

 

במרץ 2018 נשאו המשקיעים תקווה סביב עסקת מכירה מוזרה של וונטייז לאיש עסקים מהוליווד בשם צ'ארלס הנסלי, לפי שווי של 50 מיליון דולר - פי 6 משוויה בבורסה באותה העת. אולם עד מהרה התעוררו קשיים בעסקה, הכסף לא עבר במלואו ולא היתה התקדמות לשלבים המשמעותיים מבחינה כספית.

 

 הנסלי שטען לזכויות לאולפני דסילו, נקלע בהמשך בעצמו לסכסוך משפטי מול רשת CBS שמחזיקה בעיקר הזכויות על הסרטים והתכנים שהופקו על ידי האולפנים הוותיקים (שעיקר פעילותם היתה בשנות ה-50 וה-60 במאה שעברה). העסקה נפלה לבסוף ומאז וונטייז לא הצליחה להתאושש.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x