$
משפט

פרסום ראשון

המרכז האקדמי באור יהודה נקלע לחובות של 84 מיליון שקל, מבקש הקפאת הליכים

המרכז פנה לביהמ"ש כדי למנוע את "זריקתם לרחוב" של 3,000 הסטודנטים שלומדים בו ומאות העובדים במרכז; בבקשת הקפאת ההליכים נכתב כי "החברה הגיע למצב של מחנק תזרימי שאינו מאפשר את המשך קיומה השוטף"; ביהמ"ש הוציא הוציא צו ארעי לעיכוב הליכים

חשיפה: המרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה, שבו לומדים 3,000 סטודנטים, הגיש בקשה להקפאת הליכים. זאת לאחר שצבר חובות בסך של כ-84 מיליון שקל. החוב המרכזי הוא לבנק מזרחי - 65 מיליון שקל. שופטת בית המשפט המחוזי מרכז, עירית נוטוביץ וינברג, הוציאה צו ארעי לבקשת המרכז לעיכוב הליכים נגד המרכז.

 

 

 

המרכז ביקש מבית המשפט את צו הקפאת ההליכים לצורך יישום תוכנית הפעלה והסדר. עוד ביקש למנות כנאמן את ד"ר שלמה נס ונאמן נוסף.

 

המרכז הוא מוסד אקדמי לא מתוקצב המאוגד כחברה לתועלת הציבור ומשמש כמכללה ללימודי תואר ראשון ושני במגוון מסלולים (העיקריים שבהם: חינוך, לימודי הייטק ,פסיכולוגיה וניהול).

 

במסגרת בקשת הקפאת ההליכים הנחשפת כעת נטען באמצעות עוה"ד שי גליקמן, שותף מנהל מחלקת חדלות פירעון ממשרד דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' וכן עו"ד יונתן גמרניק מהמשרד כי "נכון למועד הגשת הבקשה, כ-3,000 סטודנטים הלומדים במרכז האקדמי וכ-700 סטודנטים חדשים שנרשמו לשנת הלימודים הקרובה מצויים בחוסר ודאות מוחלט ביחס לעצם היתכנות שנת הלימודים הקרובה, שאמורה להיפתח בחודש הקרוב. ומשכך הדחיפות העצומה במציאת פתרון מיידי כבר בימים הקרובים אשר ימנע את זריקתם של אלפי הסטודנטים לרחוב באמצע לימודיהם מבלי יכולת להשלים את התארים והשכלתם האקדמית, ובמקביל מתן אפשרות לסטודנטים לסיים את סמסטר הקיץ המתקיים בימים אלה".

 

המרכז האקדמי אור יהודה המרכז האקדמי אור יהודה צילום: גוגל map

 

 

אין מנכ"ל וסמנכ"ל

במועד הגשת הבקשה, רשומים במרכז האקדמי 2,861 סטודנטים, מתוכם 1,964 הלומדים לתואר ראשון ו-897 הלומדים לתואר שני. כמו כן, רשומים לשנת הלימודים תש"פ עוד כ- 705 סטודנטים נוספים. כבחברה מועסקים 250 אנשי סגל אקדמי, 17 אנשי שיווק, 45 עובדי מנהלה ו- 3 מנהלים. "למרכז האקדמי תרומה חשובה לעיר אור יהודה, כאשר יש ערך חברתי במשיכת אלפי סטודנטים ולשילובם בעיר, הרואה עצמה כעיר לקליטת חברות הייטק", נטען.

 

 

עו"ד יונתן גמרניק עו"ד יונתן גמרניק צילום: סיגל סבן

עוד נטען במסגרת הקפאת ההליכים כי קיים פוטנציאל להמשך פעילות החברה בצורה מאוזנת, תוך קבלת גיבוי ושיתוף פעולה, כאשר הסכמות ראשוניות כבר הושגו עם מוסד אקדמי בכיר, אך לצורך השלמת הדברים והאפשרות להוצאתם אל הפועל נדרש צו הקפאת הליכים.

 

החברה סבורה כי במסגרת ההליך הנוכחי ניתן יהיה למצות מהלך של כניסת גורם בעל יכולות אקדמיות וניהוליות למרכז האקדמי, באופן שיאפשר לאלפי הסטודנטים הקיימים לפתוח את שנת הלימודים הקרובה כסדרה, ולסטודנטים החדשים להשלים את הליכי הרישום, כאשר אנו מצויים בתקופת השיא של הרישום.

 

בפנייה נכתב כי "מרבית הסטודנטים משלבים את לימודיהם עם מקומות עבודתם (לחלקם אף ניתן סבסוד על ידי המעסיקים), ולהפסקת הלימודים תהא חלילה השלכות לא מבוטלות על המשך עבודתם ולא נרחיק לכת בכך שייתכן ולא יוכלו לשוב ולממן את לימודיהם בעצמם. בנוסף, חלקם אף התקשרו בהסכמי שכירות לתקופת לימודיהם בקרבת המרכז האקדמי".

 

עוד נטען כי "בעקבות רצף של אירועים שאירעו יחדיו, החברה הגיע למצב של מחנק תזרימי שאינו מאפשר את המשך קיומה השוטף, כאשר בנק מזרחי, בו מתנהלת עיקר פעילות החברה, מסרב להעמיד לחברה אשראי נוסף ופנה במכתב במסגרתו ביקש להעמיד את החוב של החברה לפירעון מיידי".

 

עו"ד שי גליקמן עו"ד שי גליקמן צילום: סיגל סבן

בבקשה נאמר עוד כי "מזה כשנה פועלת החברה ללא מנכ"ל וללא סמנכ"ל כספים, עניין שלעצמו מעיד על הבעיה הניהולית-תפעולית הקיימת במקום, כאשר הגורמים שמנסים בכל זאת לאפשר את המשך קיומה של החברה לטובת אלפי הסטודנטים הלומדים במרכז האקדמי הם דירקטוריון החברה ונשיא המרכז האקדמי פרופ' חיים ברייטברט שנכנס לתפקידו רק לפני כ- 3 חודשים (בתפקידו הקודם שימש כנשיא מכללת צפת) ונאלץ לשמש כדמות הניהולית הבכירה במקום להתמקד בנושאים אקדמיים גרידא... לאור מטרותיה, טיבה ואופיה של החברה, הנהלתה סבורה כי יש לעשות כל שניתן על מנת לחתור להבראת החברה ולהצלת המרכז האקדמי על אלפי הסטודנטים הלומדים בו, מאות הנרשמים המבקשים ללמוד בו בפתיחת שנת הלימודים שבפתח ומאות העובדים והמרצים. זאת, תוך שינוי מבני ומהותי של חלק מהגורמים המכבידים לאורך השנים על התנהלותה, במטרה לייצב את תזרים המזומנים של החברה ולהסדיר את חובות העבר שלה לכלל נושיה".

 

במסגרת הבקשה נטען כי החוב לבנק מזרחי טפחות עומד על כ-65 מיליון שקל, לפועלים על כ-1.4 מיליון שקל, למסד על כ-350 אלף שקל. עוד נטען כי החוב לעובדים וקופות גמל עומד על כ-4.6 מיליון שקל , חוב לספקים עומד על כ-7 מיליון שקל ולמשכיר הנכס של המרכז על כ-4 מיליון שקל. יחד עם זאת נטען כי במהלך שנת הלימודים האקדמית הקרובה (תש"ף), צפויה החברה לגבות מאת הסטודנטים שלה סך של כ- 55 מיליון שקל. סכום משמעותי זה צפוי להותיר עודף תזרימי שיופנה לשירות חובות העבר.

 

"לנוכח צפי ההכנסות של החברה לשנת הלימודים הקרובה לפי תלמידים רשומים (סך של כ- 55 מיליון שקל) ובשים לב כי תחזית ההוצאות של החברה (סך של כ- 50 מיליון שקל), הרי שצפויה להיוותר יתרה תפעולית של כ- 5 מיליון שקל", נכתב בבקשת המרכז.

 

הקשר לאבי ביתן

במסגרת בקשת הקפאת ההליכים נטען כי החברה הוקמה ביוזמתו של איש העסקים אבי ביתן, לרבות באמצעות חברה קשורה אליו - חברת ש.א.א רשת מכללות. "בין החברה לבין ביתן ו/או גופים הקשורים עמו ובכלל זה ש.א.א. רשת מכללות - מערכת יחסים מורכבת המתקיימת במספר מישורים: על פי ספרי החברה, חייבת החברה לש.א.א רשת מכללות סכומי כסף בהיקף של כ-11.7 מיליון שקל בגין מימון שהעמידה לטובת החברה. זאת, לאחר שבמהלך השנים נחתמו מספר הסכמי הלוואה בין החברה לבין ש.א.א רשת מכללות ו/או ביתן", נכתב בבקשה .

בטל שלח
    לכל התגובות
    x