פוטרתם? כך תתמודדו עם זה בראיונות העבודה הבאים
חוויה של פיטורים היא אף פעם לא פשוטה, אבל בהחלט ניתן להתאושש ממנה ואף למצוא עבודה טובה יותר - וזה תלוי בעיקר בדרך בה תתייחסו אליה בראיונות העבודה שתעברו. ההמלצה: לא לשקר, אבל גם להשתדל שלא לעסוק בכך יותר מדי
פיטורים הם חוויה לא פשוטה, ולעיתים אפילו הורסת ביטחון עצמי - אבל היא לא מעידה בהכרח על סיום הקריירה. אפשר להתאושש ממנה ולמצוא עבודה טובה יותר - השאלה היא כיצד מתייחסים לכך בראיונות העבודה הבאים. ההמלצה: לא צריך לשקר, אבל עדיף שלא להתעמק בזה יותר מדי. אין סיבה להפוך את הפרידה הזו לנושא שיעורר יותר מדי את תשומת הלב של המראיין.
- גוגל מקבלת 50 אלף קורות חיים בשבוע; מגייסיה מגלים מה הם מצפים מכם
- השאלה שמנכ"ל חברת ההייטק אופטימל פלוס תמיד שואל בראיונות עבודה
- אתרי דרושים באיחוד האירופי: גוגל השתלטה על התחום
באתר CNN פנו למומחים בתחום הקריירה לקבל עצות כיצד להתמודד עם פיטורים בראיונות עבודה.
השלימו עם המצב
השלב הראשון להתגברות על פיטורים היא להפנים את המצב. לאחר שתבינו בעצמכם בצורה טובה יותר מה בדיוק קרה, יהיה לכם קל יותר להסביר זאת בראיונות עבודה. האם מדובר היה בבעיות בביצועים המקצועיים? בעיות אישיות? הנהלה חדשה? או פשוט קיצוצים? לפי המומחים, אין סיבה שתגדירו את עצמכם לפי טעות אחת, היא לא מספיקה כדי להגדיר קריירה שלמה.
תתכוננו לכך שהנושא יעלה
אין סיבה שתעלו את הנושא בעצמכם, אבל היו מוכנים לכך שהמראיין ישאל מדוע עזבתם את מקום העבודה הקודם. המפתח הוא לענות בביטחון. שמרו על עמידה יציבה וקשר עין, שימו לב שטון הדיבור לא הופך לעצבני מדי או שאתם נראים לא נינוחים. יש חשיבות רבה לא רק למה שאתם אומרים, אלא גם לאיך שאתם אומרים את זה, מתעקשים המומחים. לדבריהם, ברגע שמתחילים לקשקש ולהיראות עצבניים, אתם בעצם נותנים לפיטורים חיים חדשים ומעוררים תשומת לב לעניין.
שמרו על חיוביות
גם אם לא התגברתם על כל הרגשות השליליים הנוגעים לפיטורים, שמרו על חיוביות ודאגו שהשיחה תתמקד בעתיד. כלומר, אל תהיו הראשונים לומר משהו שלילי, אלא תדאגו להתקדם הלאה. נסו גם להימנע משימוש במילים כמו "פוטרתי" או "הועזבתי", הן נשמעות קשות מדי. במקום דברו על פרידה מהמקום או על "צמצום לא רצוני בכוח העבודה" ו"התפקיד שלו קוצץ". מדובר בדרך יפה ועדינה יותר לומר שפיטרו אתכם. בדומה, אם תנצלו את המצב כדי ללכלך על הבוס לשעבר, היחידים שיצאו רע מהסיפור יהיו אתם.
תהיו תמציתיים אבל כנים
ההמלצה היא לתת תשובה קצרה ומתומצתת, אך גם נאמנה למציאות. נסו להסביר מה למדתם מהחוויה ואז חזרו למסלול וציינו את מה תוכלו לתרום לחברה הנוכחית בהתבסס על הכישורים שלכם ודרישות התפקיד. ציינו גם כמה הישגים קודמים שלכם. אם בכל זאת המראיין לא עוזב את הנושא, ענו בכנות אך שמרו על הטון החיובי. למשל, אם הפיטורים כן היו קשורים לביצועים שלכם, ההמלצה היא להסביר שיש לכם ביצועים טובים, אבל נקלעתם לסיטואציה בה לא היו לכם הכלים הנכונים להתמודדות. המשיכו והסבירו מה עשיתם כדי לשפר ולהרחיב את המיומנויות שלכם ולהמשיך את ההכשרה כדי ללמוד מטעויות העבר.
אתם יכולים גם לציין שמראש התפקיד לא התאים לכם, והביצועים שלכם הושפעו לרעה מחוסר ההתלהבות שלכם מהעבודה. תוסיפו שהחלטתם בגלל זה להתמקד כעת בחברות שמלהיבות אתכם. התשובה הזו תעזור להראות שלמדתם מהטעויות ואתם לוקחים עליהן אחריות.
נצלו את המצב לטובתכם
אם פוטרתם מהעבודה אחרי זמן קצר של פחות משנה, תוכלו להרשות לעצמכם להיות ישירים יותר לגבי הסיטואציה. תוכלו להסביר שהבנתם שזה לא המקום המתאים עבורכם והחלטתם שעדיף להמשיך הלאה.