הלמ"ס: מספר המשרות הפנויות במשק טיפס ב-2.5% במאי-יולי
עוד עולה מהנתונים שפרסמה היום הלמ"ס, כי העליה נרשמה לאחר ירידה של 2.3% בחודשים פברואר עד אפריל. ביולי, אחוז המשרות הפנויות עמד על 3.55% - לעומת 3.5% ביוני שקדם לו; הזינוק הכי משמעותי של 19% נרשם במשרות לנהגי משאיות ואוטובוסים
- למ"ס: מספר המשרות הפנויות ירד ב-1.1% במרץ-מאי
- למ"ס: ירידה מתונה במספר המשרות הפנויות בפברואר-אפריל
- יותר קשה למצוא עבודה: על כל משרה פנויה, מתמודדים 4 מחפשים בממוצע
מספר המשרות הפנויות משקף כמה משרות ממתינות לאיוש. ירידה בנתון מאותת על ירידה בביקוש לעובדים מצד המעסיקים ועלולה להוות אינדיקטור מקדים לעלייה צפויה באבטלה, בעוד שעליה בנתון מצביעה על עליה בדרישה לעובדים במשק.
עוד עולה מהנתונים, כי בחודשים מאי-יולי 2019, טיפס סך מספר המשרות הפנויות במשק בכ-2.5% בשיעור שנתי, לאחר ירידה של כ-2.3% בממוצע בחודשים פברואר עד אפריל.
עוד עולה מהנתונים, כי בחודשים מאי-יולי 2019, טיפס סך מספר המשרות הפנויות במשק בכ-2.5% בשיעור שנתי, לאחר ירידה של כ-2.3% בממוצע בחודשים פברואר עד אפריל.
המשמעות של החישוב השנתי היא שאם הירידה תימשך בקצב דומה, מספר המשרות הפנויות יעלה עד סוף השנה ב-2.5%. עם זאת, יש לקחת בחשבון כי נתוני שלושת החודשים האחרונים לדיווח, עשויים להשתנות בדיווחים הבאים במידה ניכרת עם קבלתם של נתונים נוספים.
הזינוק המשמעותי ביותר במספר משרות הפנויות בחודשים מאי-יולי היה של נהגי משאיות ואוטובוסים, שם נרשמה עליה של 19% לעומת שלושת החודשים הקודמים, ל-3,914 משרות.
גם הדרישה למפתחי תוכנה רשמה עליה מכובדת של 10%, ל-7,087 משרות פנויות הממתינות לאיוש. מפתחי התוכנה כלולים תחת משלח היד של מהנדסים, שממשיכים להוביל את רשימת המקצועות שבהם נדרשים הכי הרבה עובדים במשק (כולל מהנדסי מחשבים, חשמל, תעשייה וניהול ומכונות). בסך הכל נרשמו בחודשים מאי-יולי 9,968 משרות פנויות להמנדסים, לאחר עליה של 5% לעומת שלושת החודשים הקודמים.
בענף הנדל"ן ניכרת דרישה לעובדים, כאשר מספר המשרות הפנויות של רצפים, סתתים, טייחים מסגרים ועובדי שלד בתחום הבנייה טיפס ב-6% ל-2,643 משרות פנויות.
בין המקצועות נוספים בהם בולטים ביקושים לעובדים, נמנים עובדי מכירות עם 8,779 משרות הממתינות לאיוש (ללא שינוי לעומת החודש הקודם) וכן מלצרים מוזגים, שם דווקא נרשמה צניחה של 18% ל-6,958 משרות פנויות.
ירידות בולטות נרשמו גם בקרב טבחים (ירידה של 10% ל-2,676 משרות פנויות), פקידים (ירידה של 8% ל-1,570 משרות פנויות) ומטפלים סיעודיים (ירידה של 4% ל-3,523 משרות פנויות).