$
בארץ

גוף מוסדי ביפן רכש אג"ח ישראליות בחצי מיליארד שקל

זאת במסגרת הנפקה פרטית למשקיע מוסדי מוביל במדינה; מדובר באג"ח לטווח של שבע שנים; לפי האוצר, ההנפקה בוצעה לאחר סבב פגישות של החשכ"ל חזקיהו בטוקיו בחודש שעבר

אדריאן פילוט 17:3929.07.19

אגף החשב הכללי במשרד האוצר, בראשות רוני חזקיהו, ביצע היום (ב') הנפקה פרטית למשקיע מוסדי פרטי מוביל ביפן. מדובר באיגרות חוב לטווח של שבע שנים ובהיקף של 15 מיליארד ין  (כחצי מיליארד שקל).

 

 

 

לפי האוצר, ההנפקה בוצעה לאחר סבב פגישות עם משקיעים שקיים החשכ"ל בטוקיו בחודש שעבר כחלק מאסטרטגיה להרחבת בסיס המשקיעים של ממשלת ישראל באסיה בכלל וביפן בפרט. למרות שהנפקה אינה גדולה, מדובר כאמור באחד המשקיעים הגדולים ביפן אשר משקיע במדינות בעלות דירוג גבוה בלבד. זוהי ההשקעה הראשונה עבורו בחוב ממשלת ישראל. ההנפקה בוצעה בריבית ין קבועה של 0.15% כאשר החתם היה בנק גולדמן זאקס.

 

 

החשכ"ל רוני חזקיהו החשכ"ל רוני חזקיהו צילום: עמית שעל

 

בחודש שעבר ביצעה ממשלת ישראל הנפקה של 500 מיליון יורו לטווח של 50 שנה. ממשלת ישראל נהנית היום מדירוג האשראי הגבוה ביותר שנרשם אי פעם (כך למשל סוכנות פיץ' מעניקה דירוג של +A, מודי'ס - A1 וסוכנות S&P 500 מעניקה דירוג של AA-). הדבר מאפשר לגייס מכל מדינה בעולם ובמרווחים נמוכים.

 

לכן בנק ישראל וגופים בינלאומיים אחרים מפצירים ממשלה לרסן את הגירעון הממשלתי שיצא מכלל שליטה ומאיים להגיע לכ-59 מיליארד שקל (כ-4.5% תמ"ג) בסוף השנה - חריגה של 20 מיליארד שקל מעבר לתקרה המותרת בחוק (2.9% תמ"ג). אותם כלכלנים וגופים הזהירו כי גירעון כזה לא יאפשר לשמר את מתווה של יחס החוב תוצר שכבר עלה ב-2018 לראשונה אחרי כמעט עשור שלם.

 

"הנפקה אסטרטגית זו, יחד עם ההנפקה שבוצעה לטווח של 50 שנה בחודש שעבר מעידות על החשיבות בהרחבת בסיס המשקיעים", הסביר חזקיהו. סגנו גיל כהן ציין כי "ההנפקה בוצעה כחלק ממדיניות החשב הכללי לגיוון מקורות המימון העומדים לרשות המדינה, והינה חלק מתכנית רב שנתית להנפקות ממשלת ישראל בשווקים חדשים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x