$
משפט

בניגוד לפסיקת העליון: מטרי דורש מיליונים, אך פוטר מתשלום דווקא נושה מובטח

הנאמן של מ.ר.נ השקעות דורש שכר טרחה בסך 4 מיליון שקל מהנושים הלא מובטחים. את דיסקונט, שקיבל את רוב הקופה, הוא פוטר מתשלום

ענת רואה 08:1530.07.19

עו"ד רונן מטרי, הנאמן של מ.ר.נ השקעות, דורש 4 מיליון שקל שכר טרחה, שעל פי הבקשה שהגיש יגולגל במלואו על כתפי הנושים הלא מובטחים, שספגו "תספורת" ותביעות החוב שהגישו נדחו כמעט במלואן. זאת אף שהנהנה העיקרי לכאורה מעבודתו של מטרי הוא בנק דיסקונט, הנושה המובטח שקיבל 25 מיליון שקל. העליון פסק בעבר כי נושה מובטח שנהנה מהליך חדלות פירעון צריך להשתתף בשכר הטרחה של בעל התפקיד, אולם מטרי לא העלה בינתיים כל דרישה כלפי הבנק. מטרי מייצג את רוב הבנקים, כולל מרכנתיל דיסקונט (אך לא את דיסקונט).

 

עו"ד רונן מטרי. מייצג את מרכנתיל דיסקונט בתיקים אחרים עו"ד רונן מטרי. מייצג את מרכנתיל דיסקונט בתיקים אחרים צילום: עמית שעל

 

בקשת השכר של מטרי הוגשה לשופט המחוזי בתל אביב חגי ברנר בתום כשנתיים של טיפול בתיק. מטרי מונה באפריל 2017 למפרק זמני של החברה, שהנכס העיקרי שלה היה אולם אירועים בנס ציונה. הנכס משועבד לדיסקונט, שהעמיד משכנתא לחברה. מתוך 32 מיליון שקל שהיו בקופת הנושים, הבנק קיבל כ־25 מיליון שקל, 78% מהקופה. בחלוקה שוויונית של שכר טרחה דיסקונט היה נאלץ לשאת ב־2.7 מיליון שקל, והנושים הלא מובטחים היו נושאים ב־800 אלף שקל. אגב סביר שבמקרה כזה הבנק היה דורש לשלם למטרי "שכר מימוש" בגובה 1% בלבד מהסכום שקיבל, כרבע מיליון שקל. אלא שמטרי לא ביקש חלוקה שוויונית, וככל הידוע היא אינה אוטומטית. כך שנכון לעכשיו הנושים הרגילים נדרשים לשאת לבדם במלוא שכר הטרחה של מטרי, באופן שמקצץ כמעט לחצי את הסכום שיוחזר להם. לפי הפירוט של מטרי, הנושים הרגילים הגישו תביעות של 130 מיליון שקל, אך לאחר בדיקה יסודית הוא דחה כ־91% מתביעותיהם, ואישר שהחוב כלפיהם 11 מיליון שקל בלבד. מתוך זה הוא מבקש כעת לשלם להם 5.5 מיליון שקל, ויתר הסכום בקופה ילך לשכר טרחה. הכנ"רית סיגל יעקבי אמורה להגיב לבקשה בשבוע הבא.

 

מעו"ד מטרי נמסר: "דיסקונט אינו לקוח של המשרד זה שנים רבות מאוד. הייתי שמח לו התאפשר להשית עליו חלק משכר הטרחה, אך זאת לא ההלכה במקרה של נושה מובטח. בתיק מרן למרות נתוני פתיחה לא טובים והיקף נשייה עצום של הנושים הרגילים בתביעות החוב שלהם בפתיחת התיק, מצליח הנאמן לאחר בירור מעמיק של תביעות החוב לפרוע לנושים הרגילים דיבידנד נטו של כ־50%".

 

מבנק דיסקונט נמסר: "בקשת עו"ד מטרי לפסיקת שכר טרחה הוגשה לביהמ"ש והבנק אינו צד לה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x