התעשייה האווירית נערכת לפיטורי מאות עובדים
במסגרת משא ומתן המתנהל מול ארגון העובדים, במטרה לגבש הסכם צמיחה חדש לחברה, דורשת הנהלת תע"א כי יפוטרו מאות עובדים ויוקפאו דירוגים של עובדים ותיקים - עובדה שתמנע מהם קבלת תוספות שכר; במהלך אוגוסט יפוג תוקפו של הסכם הצמיחה שנחתם בחברה ב-2016
מגעים בין הנהלת התעשייה האווירית לבין ארגון העובדים במטרה לגבש הסכם צמיחה חדש, במסגרתו דורשת ההנהלה כי יפוטרו מאות עובדים ויוקפאו דירוגים של עובדים ותיקים - עובדה שתמנע מהם תוספות שכר.
- המבוגרים לתע"א: מהו הגיל הממוצע של העובדים - ואיזו מתנה הם מקבלים לחג
- התעשייה האווירית נגד אירונאוטיקס: "עולה לכאורה חשש שהועבר מידע פנים"
- מצנחי הזהב של בכירי התעשייה האווירית בסכנה
השיחות מתקיימות משום שבמהלך אוגוסט יפוג תוקפו של הסכם צמיחה שנחתם ב-2016, בתקופה בה כיהן יוסי וייס כמנכ"ל תע"א. ההסכם שנחתם אז כלל פרישה של 830 עובדים, הורדת שכר בשיעור של 4% ודחייה ב־3 שנים של דירוגי המחקר של עובדי החברה, המגלמים תוספות שכר של אלפי שקלים. עוד נכללה בו דחייה בת שלוש שנים ביישום הסכם השכר במגזר הציבורי שנחתם באפריל 2016, בין יו"ר ההסתדרות לשר האוצר, שהבטיח העלאת שכר ומענקים כספיים. התוכנית הובילה לשיפור דרמטי במאזני החברה ולחיסכון של 2.5 מיליארד שקל.
החשש הוא שאם יפוג ההסכם ללא חתימת הסכם חדש, מצבה של תע"א יתדרדר. נזכיר כי תע"א סיימה את 2018 עם הפסד של 47 מיליון דולר, ואת הרבעון הראשון של 2019 סיימה עם צניחה של 41% ברווח התפעולי, ל-20 מיליון דולר, ותזרים מזומנים שלילי של 91 מיליון דולר. זאת, למרות עלייה של 13% בהכנסות, ל-1 מיליארד דולר.
תע"א כבר מצויה בעיצומו של הליך התייעלות דרמטי, במסגרתו אוחדו שלוש חטיבות לחטיבה אחת, בשם חטיבת תעופה. התהליך כלל גם עזיבה של 200 עובדים (בפרשיה או בניוד) את החטיבה המאוחדת.
מהנהלת התעשייה האווירית נמסר בתגובה כי "התעשייה האווירית מתמודדת בעולם עסקי גלובאלי רווי סיכונים ואתגרים. על מנת לעמוד בתוכנית העסקית והאסטרטגית של התעשייה האווירית בצורה מהירה, עלינו לבצע התאמות ושינויים. חלק מהשינויים מצריכים דיון אמיתי וכן עם ארגון העובדים, ואנו אכן מנהלים משא ומתן כזה".
מארגון העובדים נמסר כי "הארגון יילחם על זכויות ותנאי העובדים ויעשה הכל בכדי למנוע המשך פגיעה בעובדי התע"א, הנכס המשמעותי של החברה. עובדי התע"א שותפים למפעל ציוני שכל יום מגדיר מחדש את המושג 'פריצה טכנולוגית', והם ימשיכו במסורת זו".