$
מעסיקים

ויתרו על החלום? "חלמתי להיות שחקן ב-NBA ובסוף הפכתי להיות יזם הייטק"

חמישה מנכ"לים ומייסדים של חברות טכנולוגיות מספרים כיצד במקום להפוך לפרופסור בטכניון, אלוף אולימפי בג'ודו, נהג משאית זבל או שחקן פוקר הגיעו לעמוד בראש מיזמי הייטק מצליחים

מעין מנלה 19:0406.07.19

הורים אולי חולמים עבור ילדיהם שיום אחד יגדלו להיות יזמי הייטק, אבל החלום הזה לא אופייני לילדים. הם רוצים להיות כבאים, כוכבי רוק, טייסים או ספורטאים מפורסמים - לא הרבה ילדים חולמים להקים מיזם טכנולוגי כשיהיו גדולים. מסתבר שלחלק מהמנכ"לים והמייסדים של חברות טכנולוגיות מצליחות היו שאיפות קריירה אחרות לגמרי בצעירותם.

 

החל מפרופסור בטכניון, דרך שחקן כדורסל, כדורגל או אלוף ג'ודו וכלה בנהג משאית זבל - שאלנו חמישה מייסדים ומנכ"לים של חברות טכנולוגיה מה הם רצו להיות כשיהיו גדולים, ומתי הבינו שחלום הקריירה שלהם לא עומד להתגשם.

 

ד"ר דוד גולן, מייסד שותף ומנהל הטכנולוגיות ב-Viz.ai ד"ר דוד גולן, מייסד שותף ומנהל הטכנולוגיות ב-Viz.ai צילום: גיא פלג

 

ד"ר דוד גולן, מייסד שותף ומנהל הטכנולוגיות בסטרט-אפ Viz.ai

ד"ר דוד גולן חלם עוד בתור נער צעיר להיות פרופסור בטכניון כשיהיה גדול. הוא סימן בצעירותו את הייעד המקצועי ואפילו את המוסד האקדמי בו רצה להשתלב בהמשך חייו. אבל אז קרו החיים עצמם. "החיים מלאים ברגעים קטנים או גדולים שזורקים אותך לשינוי כיוון לא צפוי. לפני כמה שנים עברתי אירוע מוחי בגיל שנחשב צעיר. מיד לאחר ההתאוששות מהטראומה החלטתי לעשות מעשה ולתעל את כוחותיי לכיוון שיסייע בצורה משמעותית לאנשים שעוברים מצב רפואי דומה. הרגע ששינה לי את חלום הנעורים הוא הרגע שבו נחשפתי לבעיות שקיימות בטיפול בחולים. כך החלטתי להקים את החברה שמסייעת לאבחון מהיר ויעיל של מקרי שבץ מוחי", הוא מספר.

 

הוא הקים ב-2016 את הסטארט-אפ Viz.ai שמתבסס על טכנולוגית בינה מלאכותית בתחום הבריאות ביחד עם ד"ר כריס מנסי. מוצר הדגל של החברה מנצל למידה מעמיקה מתקדמת כדי להשתמש במידע רגיש לטובת זיהוי שבץ והעברת המידע למטפלים שיכולים להתערב ולטפל בזמן אמת. מאז ההקמה גייסו 28.5 מיליון דולר משורת משקיעים בהובלת קליינר פרקינס וגוגל ונצ'רס, כאשר כיום המוצר פעיל ברמב"ם בישראל לצרכי מחקר וכן במאות בתי חולים ברחבי ארה"ב. 

 

החלום של גולן השתנה בעקבות השבץ. "החלום עכשיו הוא להוביל את המהפכה בעולם הרפואה ולהשתמש בטכנולוגיה שלנו בשביל לוודא שחולי שבץ בכל העולם מקבלים טיפול מהיר וחוזרים בריאים למשפחות שלהם והרופאים יחסכו זמן יקר באבחון הבעיה הרפואית".  

 

דניאל שיכמן, מייסד שותף ומנכ"ל WSC Sports דניאל שיכמן, מייסד שותף ומנכ"ל WSC Sports צילום: Kelly Tunney

 

דניאל שיכמן, מייסד שותף ומנכ"ל WSC Sports

מאז שהוא זוכר את עצמו חלם דניאל שיכמן להיות שחקן NBA. "אני חולה כדורסל. מגיל מאוד צעיר הייתי צופה במשחקים של ליגת ה-NBA, הערצתי את ג׳ון סטוקטון, הרכז האגדי של יוטה ג׳אז. עד היום תלויה לי במשרד הגופייה שלו. האווירה באולמות שם, עם כל העטיפה האמריקאית, התחרותיות המטורפת והשחקנים הסופר מוכשרים ואתלטים - פשוט כבשו אותי", הוא מספר.

 

הסטארט-אפ שהקים עזר לו להגשים את החלום מזווית אחרת. מדובר בפלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית המאפשרת יצירת סרטוני וידאו קצרים והפצתם לכל יעד דיגיטלי בהתבסס על קול, תמונה, וידאו ועוד מרכיבים נוספים. החברה מייצרת תוכן וידאו ל-11 ענפי ספורט שונים ומספקת את שירותיה לליגות הגדולות בעולם הספורט כולל ה-NBA, הבונדסליגה הגרמנית, אליפות ארה״ב הפתוחה בטניס, ה-PGA, וה-MLS.

 

 "זה יישמע מצחיק אבל עדיין לא ויתרתי על החלום - ההייטק זו עבודה זמנית בדרך. אבל ברצינות, החברה שלנו מספקת יותר מ-60% מתוכן הווידאו של ה-NBA, דיוויד סטרן שהיה הנשיא הקודם של הליגה ומי שהפך אותה למוצר המצליח שהיא היום, הצטרף כיועץ לחברה וזה כבר שנים שאנחנו מוזמנים כאורחי כבוד לשבוע האולסטאר המסורתי, פוגשים את השחקנים הגדולים בעולם וגם עולים על הפרקט וזורקים לסל קצת. אז אני לא שחקן NBA, אבל באיזשהו מקום הגשמתי את החלום דרך עולם ההייטק", הוא אומר.

 

אמנם חלום הילדות שלו כנראה לא יתגשם בדיוק כפי שרצה, אבל הוא עושה את מה שהוא אוהב. "אני מאוד מאוד אוהב את מה שאני עושה. אנחנו מגדלים חברה מצליחה שכל הזמן מתפתחת, לומדים תחומים חדשים ומתמודדים עם אתגרים שלא הכרנו שקיימים. זה לא מובן מאליו להיות חלק מצוות כישרוני, מגובש וגם מאוד שמח".

 

אור בנון, מנכ"ל פיפלביז אור בנון, מנכ"ל פיפלביז צילום: ניר סלקמן

 

אור בנון, מנכ״ל פלטפורמת השקעת ההמונים, פיפלביז

מגיל צעיר היה אור בנון, כמו ילדים רבים אחרים בישראל, בחוג לג'ודו. "הספורט הזה תפס אותי ולאט לאט התחלתי להתקדם, עד שהגעתי לנבחרת ישראל. החלום שלי היה להיות אלוף אולימפי בג׳ודו", הוא מספר. "בכיתה י׳ הרגשתי שהגעתי לצומת דרכים - או שאני ממשיך עם החלום בג׳ודו או שאני בוחר בשירות צבאי קרבי משמעותי. התלבטתי, כי היה לי קשה לעזוב את הספורט שליווה אותי כל החיים, אבל בסוף החלטתי שיותר חשוב לי להתגייס כמו שצריך. פרשתי מנבחרת ישראל כדי לשרת בצבא"

 

בגיל 22 הוא הקים בר ושנה לאחר מכן אחד נוסף. "נתקלתי בקשיים בעסקים, בגיוס כספים ובריבוי השותפים. חיפשתי פתרון לבעיות האלה, ובסוף הגעתי בדיוק למה שפיפלביז עושה - אז אפשר להגיד שדרך הברים שהיו לי כשהייתי בן 23, הגעתי להייטק", הוא מספר. הוא הקים את פיפלביז ב-2015 ועד היום גייסה פלטפורמת השקעות ההמונים יותר מ-40 מיליון שקל לעשרות מיזמים.

 

"אני מאוד אוהב את העשייה שלי. בפועל, אנחנו מסייעים ליזמים להגשים את החלום שלהם. נותנים להם כלים לגייס משאבים שבהמשך יאפשרו להם לייצר מוצר ולשנות את העולם כל פעם קצת, להפוך אותו לטוב יותר, נוח יותר וקל יותר", הוא אומר. אמנם החלום להיות אלוף אולימפי בג'ודו לא התגשם אבל הוא ממשיך לחלום. "החלום עכשיו הוא להמשיך בעשייה המשוגעת שלנו, להמשיך לשמש מקפצה להמון חברות שיעשו דברים גדולים במשק הישראלי ובעולם וכמובן לגדול ולהיות חברה ענקית".

 

גיא פיגל, מייסד חברת SignifAI גיא פיגל, מייסד חברת SignifAI צילום: עידן כנפי

 

 

גיא פיגל, מייסד חברת SignifAI

 

אמנם החברה שלו נרכשה השנה אבל בילדותו היו לגיא פיגל, מייסד חברת SignifAI חלומות קריירה צנועים הרבה יותר. "כשהייתי קטן למען האמת, חלמתי להיות נהג אוטו זבל. מאוד התרשמתי מהגודל והחוזק של הרכבים האלה, אז כן, בתור ילד, חלמתי לנהוג ברכב העצום הזה ולפנות את הזבל ברחובות העיר שלי", הוא מספר. עם חלוף השנים החלומות השתנו ובגיל 11 קיבל פיגל את המחשב הראשון שלו. "מהרגע שקיבלתי את המחשב הראשון שלי לא יכולתי לשחרר ממנו. מיד התחלתי להתעסק עם מחשבים ומהר מאוד נמשכתי לתחום של האקינג, והראש הקרימינאלי שלי התחיל לעבוד. הבנתי כבר בתור נער שתחום המחשבים הפך לחלק ממני.

 

בגיל ההתבגרות מצאתי את עצמי בזמני הפנוי מתחיל לנגן והייתי די בטוח שזהו - החלום שלי הוא להיות גיטריסט בלהקה גדולה. אהבתי לנגן, להקשיב למוזיקה וללכת להופעות וחשבתי שזה הייעוד שלי. אבל לאחר שהתגייסתי לצבא, שוב חזרתי לתחום המחשבים ושם כבר וידעתי שזה זה - גם האקינג וגם חוקי? מושלם. נהנתי מאוד מהתפקיד הצבאי שלי ובשנת 2000 השתחררתי מהצבא. בחופשת השחרור כבר קיבלתי בערך 5 הצעות עבודה שונות, מרתקות ומאתגרות. אז למעשה מאז ועד היום אני בהיי טק, מפתח, בונה, יוצר ומגשים חלומות".

 

הוא הקים את SignifAI, שירות פלטפורמה פתוחה שמתחברת למערכות ניטור והתראות בסביבת פיתוח דיגיטלית. השירות מאפשר לנתח התראות ואירועים שמתרחשים בתהליך הפיתוח. המערכת מפחיתה את מספר ההתראות הלא-רלוונטיות ועוזרת למפתחים לקבל החלטות טובות יותר בתיקון תקלות. השנה רכשה את החברה ניו רליק, חברה העוסקת בתחום ניטור התוכנה - תהליך פיתוח המבטיח כי יישומי תוכנה יפעלו בצורה הרצויה.

 

"החלום האמיתי שלי עכשיו הוא להמשיך כל הזמן לבנות. אני משתדל לחשוב ולבנות כל שבוע רעיון לסטארטאפ אחר ובמקביל לבנות ולבסס את חברת ניו רליק בארץ. פיתוח חברת ניו רליק כאן זה לגמרי אתגר גדול עבורי ולמעשה גם סוג של שליחות כלכלית בעיני גם למדינת ישראל. החלום שלי זה לשלב עזרה, סיוע ותמיכה ליזמים צעירים יחד עם תחום ההשקעות וכל הזמן להמשיך ליצור, ללמוד, לחדש. אני לא מתכוון להפסיק לבנות, זה סוג של חיידק. אני מאוד אוהב להתחיל דברים חדשים ולפתח אותם. אז כן, בגדול, בדרך כלל אני נהנה ואוהב את מה שאני עושה" הוא אומר.

 

רועי קמחי, מייסד שותף ומנכ"ל FIBO רועי קמחי, מייסד שותף ומנכ"ל FIBO צילום: ענבר לוי

 

 

רועי קמחי, מייסד שותף ומנכ"ל FIBO (פיבו)

כמו הרבה ילדים, החלומות של רועי קמחי השתנו לפי תקופות שונות בחיים, אבל השניים המרכזיים היו להיות שחקן כדורגל ואז שחקן פוקר. בצבא הוא הבין ששחקן כדורגל מקצועי הוא כבר כנראה לא יהיה. "שירתתי ביחידה שדורשת שירות קבע ארוך, מאוד נהנתי ואותגרתי ממה שעשיתי (ועדיין עושה המון במילואים) וכך יצא שהייתי שם עד גיל 26. אמנם לא אהיה שחקן כדורגל אבל שחקן פוקר אולי עוד אצליח להיות בהמשך החיים, הכל פתוח", הוא מספר.

 

"תוך כדי הלימודים בבינתחומי נחשפתי מאוד חזק להייטק, עשיתי התמחות בחברת סטארטאפ ולאחר מכן לקחתי חלק בצוות המנהל של האקסלרטור של 8200, נקרא EISP. אחריו הבנתי שאני רוצה לעבוד בהייטק ולהקים בהמשך משהו משלי, תוכנית Zell בסיום הלימודים, ששם הכרתי את השותפים, עזרה לי לקצר את הזמן עד להקמה של חברה".

 

הוא הקים את FIBO, פלטפורמה להחזרת מס באופן דיגיטלי שמדמה פעילות של רואה חשבון לשכירים באמצעות מענה על שאלון אינטרנטי. את כל המסמכים הנדרשים המשתמשים מאתרים בעצמם ומגישים למס הכנסה כאשר הבדיקה לזכאות היא חינמית.

 

"החלום שלי היום הוא להמשיך לגדול עם החברה ולייצר ערך למאות מיליוני אנשים בעולם, כל עוד אני מאותגר ולומד אני מאוד נהנה, ואוהב את מה שאני עושה. אחרי שאצליח בזה - אחזור לחלום הפוקר".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x