בלעדי לכלכליסט
הדיל שהביא לנציגו של חימי את כיסא היו"ר בירושלים
יו"ר בכל ועדות המחוז, חברים בוועדת האתיקה: הסכם סודי בין אשר אקסלרד שזכה במחוז ירושלים בבחירות לשכת עורכי הדין לבין סיעת אמונה במשפט הדתית–חרדית, חושף את התפקידים והתקציבים שהובטחו לחרדים תמורת תמיכה
בבחירות ללשכת עורכי הדין שנערכו ביום שלישי שעבר גבר עו"ד אשר אקסלרד על אבי שינדלר, מתחרהו במחוז ירושלים, בפער של 250 קולות בלבד. "כלכליסט" קיבל לידיו את פרטי ההסכם הקואליציוני הסודי, שתרם לניצחונו זה של אקסלרד.
עו"ד אבי חימי הוכרז כראש לשכת עורכי הדין החדש, בהליך ספירת קולות שנמשך זמן רב, ובכך גבר על עו"ד ציון אמיר. פרט למחוז תל אביב, כל ראשי המחוזות מטעמו של חימי נבחרו: אקסלרד בירושלים, תמי אולמן בחיפה, רומי קנבל במחוז מרכז ואלעד דנוך במחוז דרום.
- בית הדין לעבודה לראש לשכת עורכי הדין: ערוך בהקדם דיון בטענות עובדי החברה הכלכלית
- המבחן הראשון של אבי חימי: הוועדה למינוי שופטים
- עו"ד אבי חימי ניצח בבחירות לראשות לשכת עורכי הדין
עתה מתברר כי אקסלרד, שמכהן כיו"ר מחוז ירושלים זה שלוש קדנציות וזכה הפעם בהפרש קטן מאוד, ערך הסכם קואליציוני עם סיעת הדתיים והחרדים "אמונה במשפט". ההסכם בין אקסלרד לאמונה במשפט מוחזק תחת חיסיון על ידי הצדדים ונראה שאין חובה להציגו לציבור. עם זאת, פרטים מלאים על אודותיו מופיעים במסרון ששלח מספר 1 ברשימת אמונה במשפט בירושלים, עו"ד אברהם אטיאס. פרטי ההסכם מספקים הצצה אל המגעים מאחורי הקלעים וההסכמות הסודיות, שאינם גלויים לבוחרים, אך משפיעים במידה ניכרת על תוצאות הבחירות, משום שסיעות שונות קוראות לבוחריהן לתמוך במועמד זה או אחר לראשות הלשכה או לראשות המחוזות.
במסרון המדובר ציין אטיאס בפני פעילי סיעתו כי הם זכו בשני מנדטים בלבד מתוך 16 בוועד מחוז ירושלים, וכתב: "למרות עבודתנו הקשה לא הצלחנו לעמוד ביעדים שהצבנו. עם זאת, וזה עיקר העיקרים, בהסכם הקואליציוני שלנו אנחנו נקבל יו"ר בכל הוועדות במחוז, חברים בכל הוועדות השונות, חמישה חברים בוועדת אתיקה, יו"ר ועדת אתיקה, תקציב שנתי לפעילות דתית־חרדית של 200 אלף שקל בשנה, גזבר המחוז, וכן ב"כ קובלים ודיינים בבית הדין המשמעתי".
"נחלק את שלל התפקידים בין הפעילים שסייעו ותרמו"
אטיאס הוסיף: "עם הסמכויות הכבירות הללו והמנדטים שקיבלנו, אנחנו נפעל בכל הכוח לשנות ולעשות למען החברים. בעז"ה בארבע השנים הבאות אנחנו נפעל בעשייה בכל הוועדות והתפקידים האמורים ובכך בעז"ה בבחירות הבאות נספק לחברי המחוז 'קבלות' על העשייה שלנו ונוכל להגדיל את כוחנו באופן משמעותי".
עוד לדבריו של אטיאס: "בעז"ה בשבוע הבא בכוונתי לקבוע מפגש עבודה במסגרתו נשב עם כל החברים שסייעו ותרמו מזמנם היקר — בהתנדבות מלאה — ונחלק את שלל התפקידים לחברים שרוצים לפעול בוועדות השונות בתחומים הקרובים לליבם למען כלל החברים".
מהדברים עולה כי אקסלרד חתם עם אמונה במשפט על הסכם קואליציוני שהוא אולי חסר תקדים, שלפיו כל ראשי הוועדות המקצועיות ימונו לפי בחירת אנשי אמונה במשפט, וזו גם תקבל כוח עצום בועדת האתיקה, שאמורה להיות גוף בלתי תלוי שדן ללא משוא פנים ובאופן שוויוני בתלונות נגד עורכי דין. בנוסף הובטח תקציב לפעילות, גזבר ויתר הפירוט המופיע במסרון.
כאשר פנינו לעו"ד אטיאס וביקשנו לדעת האם סיעת אמונה במשפט חתמה על הסכמים קואליציוניים, הוא השיב: "אין הסכמים חתומים, היה שיח שלא הבשיל".
אלא שתגובתו זו של אטיאס אינה תואמת את הדברים שהוא עצמו כתב במסרון שהפיץ, ובו טען שיש הסכם קואליציוני.
אקסלרד: "יש די והותר תפקידים"
סיעת אמונה במשפט תמכה בחימי ובראשי המחוזות מטעמו.
באחד הפרסומים מטעם אמונה במשפט התנוססה תמונה בה מופיעים חימי, אקסלרד, עו"ד יוסף ויצמן ועו"ד יצחק נטוביץ המובילים את הסיעה למועצה הארצית ונכתב כי אקסלרד הוא "מועמד ראוי ומועדף ע"י סיעת אמונה במשפט".
בתגובה לפניית "כלכליסט" טען בפנינו עו"ד אקסלרד: "אכן, התקיימו מגעים עם סיעת אמונה במשפט בירושלים, אך בסופו של יום הוסכם על תמיכה הדדית, מבלי שנחתם הסכם. הסיבה המרכזית לכך היא, שקיבלתי תמיכה מעוד שתי סיעות שהתמודדו בירושלים - הסיעה למען זכויות האדם, וסיעת המשפטנים עובדי הציבור. ברור שחלוקת הפעילויות והתפקידים תיעשה בין כל הסיעות המרכיבות את הקואליציה - 12 מתוך 16.
"על פי המקובל בירושלים, יש די והותר תפקידים לכולם. לכל ועדה או פורום ימונו לפחות שלושה יושבי ראש, וכן ממלאי מקום וסגנים.
"אני חסיד של חלוקת תארים רבים לפעילים (...) רק שיפעלו, ושיביאו הישגים ותוצאות. מן הסתם, רוב הדברים שהפיץ אבי אטיאס לחבריו יקויימו, וזה יהיה מידתי, ויעלה בקנה אחד עם מה שיינתן גם לחברים האחרים".