$
בארץ

המשרד להגנת הסביבה פירסם טיוטת הערות לציבור לפעילות אסדת לווייתן

הפקת הגז מתוכננת לסוף 2019, והמשרד מבקש לשמוע הערות שיתקבלו בהתאם ל"חוק האוויר הנקי" עד לאוגוסט; לפי המשרד, מפעילת הקידוח והאסדה חברת "נובל אנרג'י" האמריקאית תידרש לעמוד "במגבלת פליטה של חומרים אורגניים נדיפים, בסך של 30 טון לשנה ושל בנזן בסך 157 ק"ג"

ליאור גוטמן 17:2923.06.19

שבועות ספורים לפני השלמת הבנייה של אסדת מאגר הגז "לוויתן" בחוף דור, המשרד להגנת הסביבה מפרסם היום (א') טיוטת היתר פליטת גז לעיון הציבור.

 

 

 

על פי ההערכות החלק העליון של האסדה, שמכיל את עיקר הציוד, יחל את מסעו לישראל בסוף החודש הבא, ויגיע למיקום שנקבע לו בחוף דור בסוף אוגוסט או תחילת ספטמבר. מאחר והפקת הגז מתוכננת לסוף השנה הנוכחית, המשרד להגנת הסביבה רוצה לשמוע הערות שיתקבלו, זאת בהתאם ל"חוק אוויר נקי", וזאת עד ל-7 באוגוסט.

 

מאגר לוויתן מאגר לוויתן צילום: אלבטוס

 

לפי אנשי המשרד, חברת נובל אנרג'י האמריקאית, היא מפעילת הקידוח והאסדה, תידרש לעמוד "במגבלת פליטה של חומרים אורגניים נדיפים בסך של 30 טון לשנה ושל בנזן בסך 157 ק"ג לשנה, וכן בתנאים מחמירים לטיפול בפליטות באוויר, לניטור ולדיגום מזהמים, ולחובת דיווח". במשרד טוענים שהדרישות שבהן נדרשת חברת נובל אנרג'י מבוססות "על הדירקטיבה האירופית והטכניקה הזמינה והמתקדמת ביותר לאסדות ימיות", זאת תחת ההנחה שלהם שיש לקדם "את המשק הישראלי לעתיד שבו מקסימום אנרגיה תיוצר ממקורות מתחדשים, מינימום מפחם, והיתרה תיווצר בגז טבעי". 

 

נגד הקמת פרוייקט לוויתן, הצבת האסדה או העברת חומרי הפקה במערכת הארצית הוגשו כ-15 עתירות שונות, רובן ככולן נדחו על הסף או גרמו שינוי שלא מנע את הקמת הפרויקט. בשנה האחרונה נוהל קמפיין רחב נגד הצבת האסדה, אולם בינואר האחרון החלק התחתון שלה קובע לקרקעית הים במרחק 10 ס"מ מערבית לחוף דור, והסיכוי לבטל את הפרוייקט הצטמצם משמעותית.

 

תקופת ההפקה המשוערת של מאגר לוויתן היא כ-30 שנה והחל מסוף 2019, כאשר בשלב הראשון אספקת הגז מתוכננת לשוק הישראלי, הירדני והמצרי בהיקף של עד 12 מיליארד מ"ק לשנה (פי שניים מהיקף הביקוש המקומי היום שמגיע ממאגר "תמר"). בשלב השני, שפיתוחו טרם נקבע, ישנה אפשרות להרחיב את אספקת הגז בעד 75%, בעיקר לטובת מכירה ללקוחות זרים.

 

במשרד מסכמים שהקמת אסדת לוויתן וחיבורה לרשת הגז הארצית היא אחד התנאים לסגירת 4 מ-6 יחידות הכוח הפחמיות בתחנת הכוח "אורות רבין" שבחדרה, וזאת בפרק זמן שכשלוש שנים מהיום.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x