$
משפט

פרסום ראשון

"פרויקט כושל בלונדון": 72 משקיעים תובעים את קרן הגשמה ב-20 מיליון שקל

לטענת התובעים, הגשמה הטעתה אותם כאשר הציעה להם להשתתף בפרויקט רכישה, הריסה והקמה מחדש של בניין בשכונת המפסטד היוקרתית בלונדון - אך "שכחה" לספר כי הנכס המדובר הוא נכס לשימור, שלא ניתן להרוס; במקרה הטוב, הם טוענים, הגשמה פעלה ברשלנות חמורה

ליטל דוברוביצקי 11:3818.06.19

למחלקה הכלכלית בביהמ"ש המחוזי בתל אביב הוגשה היום (ג') תביעה בסך 20 מיליון שקל כנגד קרן הגשמה, חברות קשורות והדירקטורים שלהן, וכנגד אבי כץ וחנן שמש, ממייסדי הקרן. התביעה הוגשה על ידי 72 משקיעים בקרן, באמצעות עו"ד רונן עדיני.

 

המשקיעים, שכל אחד מהם השקיע סכום הנע בין 20 ל-80 אלף פאונד בפרויקט "לונדון 18" של הגשמה, טוענים שכל השקעתם בפרויקט ירדה לטמיון. פרשת הקשיים בהם נתקל הפרויקט בלונדון נחשפה לראשונה ב"כלכליסט".

 

אבי כץ וחנן שמש אבי כץ וחנן שמש צילום: עמית שעל

 

לטענת התובעים, קרן הגשמה הטעתה אותם כאשר הציעה להם לרכוש יחידות השתתפות בפרויקט שבמסגרתו אמור היה להירכש ולהיהרס בניין בשכונת המפסטד היוקרתית בלונדון, ובמקומו להיבנות בניין מגורים יוקרתי. עוד נטען, כי למשקיעים הובטחו תשואות מפתות, אך הנתבעים "שכחו" לספר כי הנכס המיועד הוא נכס לשימור, שלא ניתן להרוס. נטען גם כי הגשמה גייסה את כספי המשקיעים ורכשה את הנכס, אך כל ניסיונותיה לקבל היתר בנייה עבורו כשלו, וכך קרס כל הפרויקט - וכל כספי המשקיעים ירדו לטמיון.

 

התובעים טוענים כי הגשמה וכל הנתבעים, בהם אבי כץ וחנן שמש, "הטעו ורימו אותם, והסתירו מהם מידע מהותי, שאילו ידעו אותו, כלל לא היו משקיעים בקרן". עוד נטען כי הנתבעים הפרו את הוראות חוק ני"ע, בכך שהציעו ומכרו להם ניירות ערך שלא כדין וללא תשקיף.

 

לא התאפשר למשקיעים ללמוד את מסמכי הנכס

 

בתביעה נטען כי הגשמה הציעה לתובעים ביוני 2015 להשקיע בפרויקט, במסגרת קרן שהוגבלה ל- 35 ניצעים ועל בסיס "כל הקודם זוכה" - כאשר לא התאפשר להם ללמוד את מסמכי הנכס או את מצבו המשפטי. עוד נטען, כי המשקיעים נדרשו לקבל החלטות בלחץ זמן מבלי שיכלו לנהל מושא ומתן על תנאי העסקה ולבחון את הנכס. לכן, נטען, הם סמכו על הגשמה, שמעידה על עצמה כי היא מומחית ומקצועית בניהול נכסי נדל"ן בכל רחבי העולם.

 

לפי התביעה, הנתבעים ניסו להתחכם וליצור קבוצות מלאכותיות של 35 משקיעים, על מנת לנסות וליהנות באופן בלתי חוקי כביכול מהוראות הפטור מפרסום תשקיף. "לו פעלו כדין, היה נגלה לתובעים המידע המהותי שהוסתר מהם על ידי הנתבעים, אשר היה מונע מהם מלהשקיע בפרויקט".

 

התובעים טוענים כי הנתבעים ידעו, למיטב ידיעת התובעים, על מצב הנכס, אך הסתירו כביכול מידע שלילי זה מהם. במקרה הטוב, הם טוענים, הגשמה פעלה ברשלנות חמורה, כשלא בדקה כראוי את הנכס בטרם הציעה אותו למשקיעים. טרם הוגש כתב הגנה.

 

מהגשמה נמסר בתגובה: "טרם הגיע לידינו כתב התביעה. הגשמה פעלה ופועלת בהתאם לחוק ובשקיפות מלאה מול המשקיעים. טרם הכניסה להשקעה נערכו בדיקות מקיפות של הנכס, והתקבלו חוות דעת ממומחים מקומיים ולפיהן ניתן יהיה לקבל את ההיתר המבוקש. מדובר בהשקעה חריגה שנפגעה קשות מתוצאות הברקזיט בלונדון. למשקיעים הוצע מנגנון פיצוי, וחלקם אף החל לקבל חלק מסכום ההשקעה שהפסיד. לאחר שנקבל את כתב התביעה - נגיב עניינית".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x