$
בארץ

ליידרמן מזהיר: בקצב הזה - הגירעון הממשלתי יחצה את ה-4% בשנת 2020

לדברי הכלכלן הראשי של בנק הפועלים, על פי התוואי הנוכחי של ההוצאות וההכנסות, בשנת 2020 תירשם חריגה גסה מהיעד הממשלתי שעומד על גירעון של 2.5% מהתוצר. הגירעון במאי עמד על 3.8% מהתוצר. ליידרמן: "שמירה על היציבות הפיננסית ועל האמינות הפיסקלית מחייבת שקיפות מלאה"

אדריאן פילוט 13:3412.06.19

הכלכלן הראשי של בנק הפועלים, הפרופסור ליאו ליידרמן, מעריך שעל פי התוואי הנוכחי של ההוצאות וההכנסות, סביבת הגירעון תעלה לפחות ל-4% מהתוצר בשנת 2020. ליידרמן דיבר בוועידה הכלכלית השנתית ה-28 של איגוד החברות הציבוריות.

 

 

 

הגירעון הממשלתי בחודש מאי עמד על 3.8% מהתמ"ג - זה החודש השני ברציפות - כך דיווח בשבוע שעבר משרד האוצר. בסך הכול, מסתכם הגירעון ב-51 מיליארד שקל. אם ההערכות של ליידרמן יתממשו, מדובר בחריגה גסה מיעד הגירעון שנקבע ל-2.5% מהתמ"ג, שמשמעותה 20 מיליארד שקל.

ליאו ליידרמן ליאו ליידרמן צילום: עמית שעל

 

 

לדברי ליידרמן, שכיהן בעבר כחבר הנהלת בנק ישראל ומנהל המחקר שלו, וגם ראש החוג לכלכלה באוניברסיטת תל אביב, "שמירה על היציבות הפיננסית ועל האמינות הפיסקלית מחייבת שקיפות מלאה לגבי מצב הגירעון הממשלתי ולגבי הדרכים לטפל ב'בור הפיסקלי' השנה ובשנה-שנתיים הקרובות.

 

"שוק ההון עדיין נותן קרדיט לממשלה ומתייחס לחריגה ממשמעת פיסקלית כתופעה זמנית", אומר ליידרמן, אך יחד עם זאת הוא מסייג ומוסיף כי "אי הוודאות גדלה, ו-ה'קרדיט' הזה לא מובן מאליו לאורך זמן".

 

עוד הוא אומר, כי החריגה בגירעון התקציבי לא הביאה לעלייה ב'סיכון המדינה' עד כה כפי שמתומחר בשווקים באמצעות מרווחי ה-CDS (חוזה ביטוח כנגד אפשרות של חדלות פירעון) שנותרו יציבים ברמה נמוכה של כ-68 נקודות בסיס ל-5 שנים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x