כינוס נכסים לחבמ"ל - חברת מוצרי הברזל מהגדולות בישראל
החברה, שמעסיקה 70 עובדים, נקלעה לחובות בסך 193 מיליון שקל; בית המשפט מינה שלושה כונסים לחברה לבקשת הבנקים מזרחי טפחות, מרכנתיל והפועלים, שטוענים לאי סדרים חמורים בניהולה; בין לקוחותיה: משרד הביטחון, מקורות, חברת החשמל ובזק
בית משפט המחוזי בתל אביב מינה היום (א') שלושה כונסים לנכסי חברת חבמ"ל, שהינה מיצרניות מוצרי הברזל הגדולות והוותיקות בישראל.
- הנאמן לנכסי פישמן מסרב לקבל את הצעת המגשר בינו לבין ילדיו
- דו"ח כונס המימד החמישי: כ-15 מתעניינים ברכישת ציוד החברה
- כונס הנכסים של המימד החמישי מציע את ציוד החברה למכירה
השופט חגי ברנר מינה לתפקיד כונסי הנכסים את עוה"ד אמיר פלמר, עמית לדרמן ועמית פינס. החלטת בית המשפט ניתנה בהמשך לבקשה שהגישו שלושה בנקים: מזרחי טפחות, מרכנתיל דיסקונט והפועלים. מהבקשה עולה כי חובות החברה נאמדים בכ-193 מיליון שקל, מהם 95 מיליון שקל לבנקים עצמם.
חבמ"ל מעסיקה כ-70 עובדים. בשלב זה פיטורי עובדים ומימוש נכסים מצריכים את אישור בית המשפט. החברה נתנה הסכמתה להגשת הבקשה.
לפי אתר החברה, היא "מייצרת מסמרים, רשתות לגדרות, רשתות מולחמות לגידור, רשתות מולחמות לזיון בטון, לולים, גביונים, קרפ ואקספנדד, חוטי ברזל לקשירה, חוט שזור, חוט מגולוון, חוט מצופה PVC, תייל דוקרני, קונצרטינות, עמודים לגדר, פינות לטיח ועוד". עוד נכתב כי החברה נוסדה ב-1951 ע"י אריה שומר, ומצויה כיום בבעלותם של צבי ויצנר ויצחק שומר.
כן נכתב כי "בין לקוחותיה העיקריים נמנים משרד הביטחון (אספקת רשתות מולחמות לגידור מחנות צה"ל וקונצרטינה לקו התפר), חברת המים מקורות, חברת חשמל, בזק, רשות הנמלים, רשויות מקומיות רבות, קיבוצים, מושבים ועוד. כמו כן משתתפת החברה בפרויקטים גדולים שונים בארץ וגם מייצאת את מוצריה למדינות בחו"ל".
"הדו"חות רחוקים מלשקף את מצב החברה"
הבנקים טוענים באמצעות עורכי הדין פלמר, לדרמן ופינס כי החברה פועלת במתחם של כ-12 אלף מ"ר הכולל מפעל, מחסנים ומשרדים במפרץ חיפה הבנויים על מקרקעין שמצויים בבעלות החברה ו/או בבעלות חברות קשורות.
"לפי הדוח"ות הכספיים של החברה לשנת 2017 לחברה מחזור שנתי של כ-140 מיליון שקל , ונכון ליום 31.12.17 לחברה הון עצמי חיובי של כ-27 מיליון שקל ומלאי בסך של כ-54 מיליון שקל. דו"חות אלו רחוקים מלשקף את מצבה האמיתי של החברה נכון להיום", טוענים הבנקים.
שלושת הבנקים טוענים במסגרת הבקשה כי "בימים האחרונים חלק מנציגי החברה פנו למבקשים וביקשו לקיים ישיבות דחופות בבנקים.במסגרת הישיבות האמורות הובהר – באופן שאינו משתמע לשני פנים – כי החברה חדלת פירעון, כי פסקה מלנהל את עסקיה באשר אינה מסוגלת עוד לנהלם".
עוד טוענים הבנקים כי "כי קיימים לכאורה אי סדרים חמורים (לשון המעטה) בניהול ענייניה הכספיים. בעוד שבדו"חות הכספיים של החברה לשנת 2017 צוין כי לחברה ישנו הון עצמי חיוב של כ-27 מיליון שקל, בטיוטת הדו"ח הכספי לשנת 2018 צוין כי לחברה הון עצמי שלילי של כ-57 מיליון שקל . מדובר בפער בלתי נתפס של כ-84 מיליון שקל (!) שלכאורה 'התאיידו'. פער שכזה אינו יכול להיות מוסבר רק בכישלון עסקי גרידא, לאורך שנה אחת בלבד".
הבנקים טוענים כי החוב למערכת הבנקאית עומד על 95 מיליון שקל, החוב לספקים עומד על סך של כ-70 מיליון שקל והחוב בגין אשראי חוץ בנקאי עומד על כ-25 מיליון שקל. כמו כן נטען כי החוב לעובדים עומד על 3-1 מיליון שקל.