$
Duns דעות
האדר מובייל דן אנד ברדסטריט duns100

זהירות, אין מציל

כולנו יודעים כי חל איסור רחצה בים כאשר אין מציל בחוף. הרוב המכריע של מקרי הטביעה מתרחשים כאשר אין מציל

גליה פרויליך 15:3022.05.19

מוגש מטעם Dun's 100

 

מה לגבי בריכות שחייה?

הנחת היסוד של כל מתרחץ בבריכת שחיה מוסדרת, היא כי בבריכה קיים מציל שתפקידו, בין היתר, להשגיח על המתרחצים ולהגיש להם עזרה במידת הצורך.

 

יתרה מכך, החוק קובע כי כל בריכת שחיה חייבת בנוכחותו של מציל אחד לפחות,

בהתאם לגודל הבריכה, למבנה הבריכה וכד'. המקרה היחיד בו אין חובת נוכחות של מציל הוא בבריכת פעוטות שהיא בריכה ובה מים רדודים מאוד ונועדה לשימוש של ילדים מתחת לגיל 6 בפיקוח מבוגר האחראי להם.

 

למרות שקיימות תקנות ברורות המחייבות כל מחזיק בריכת שחיה לפעול לפיהן, ואשר נועדו, לשמור על בטיחות המתרחצים, קיימים מחזיקים שאינם פועלים על פי התקנות, ומזלזלים במתרחצים ובשלומם.

 

כאמור, רוב מקרי הטביעה מתרחשים כאשר אין מציל במקום, ומקום שמרשה לעצמו שלא להחזיק מציל, או שלא להחזיק מספיק מצילים, מסכן את שלומם של המתרחצים, וגם חושף את עצמו לתביעת נזיקין.

 

כך קרה לדוגמה במקרה מצער בו טיפל משרדנו, כאשר מתרחצת בבריכה ב"חמת גדר", טבעה בבריכה, כאשר במקום לא נכח מציל שיכול היה להציל את חייה.

 

מדובר היה על אישה בשנות השבעים לחייה, שהיתה אישה בריאה ועובדת, הגיעה לבקר בבריכות שבחמת גדר, ונמצאה ע"י מתרחצים אחרים, כשהיא צפה בבריכה ללא רוח חיים.

 

בחקירת המשטרה, עובדי המקום מסרו כולם כי לא היה מציל במקום, בעת שארע האירוע המצער.

 

התיק התנהל בבית משפט השלום בתל אביב, בית המשפט קבע כי אילו היה מציל במקום מותה של המנוחה היה נחסך, ולכן זוהי רשלנות חמורה של הנתבעת.

 

בעקבות המקרה פוצו ילדיה של המנוחה ע"י "חמת גדר" בסכום של מעל 1,500,000 שקל.

 

גליה פרויליך, עו"ד, משרד פרויליך פרחי, עורכי דין

 

בטל שלח
    לכל התגובות