ועדת ההיתרים מסרבת להתכנס לדון בתרומה לנתניהו
חברי הוועדה מבקשים מידע על רכושו של רה"מ, על טיב הקשר שלו עם התורמים ועל היקף חובותיו לעורכי הדין. עורך דינו של נתניהו נבות תל־צור מסרב למסור את המידע. מבקר המדינה תומך בתל־צור, אבל ההחלטה הסופית היא של חברי הוועדה
- ועדת ההיתרים דורשת מנתניהו: "פרט מהו רכושך בארץ ובחו"ל כולל מזומנים, אג"ח, נדל"ן"
- בדיקה משולשת: ציר מיליקובסקי-נתניהו מתחיל לצוף
- מי יממן את ראש הממשלה: שלום ברנר הוא איש השעה
ב־5 בדצמבר 2018 דחתה הוועדה למתן היתרים את בקשת ראש הממשלה להתיר לו להסתייע בשני בעלי הון: ספנסר פרטרידג' ובן דודו של נתניהו נתן מיליקובסקי. שני המקורבים כיכבו בפרשיות נתניהו. פרטרידג' הוזכר בתחקיר ביבי טורס של רביב דרוקר כמי שהעמיד את מטוסו הפרטי לרשות נתניהו בשנים שהיה שר האוצר ויו"ר האופוזיציה. על מיליקובסקי נטען שמימן לנתניהו רכישת סיגרים ומתנות אחרות. הוועדה הסבירה ש"לא ראוי שהמימון ייעשה בידי בעלי הון". הדיון בוועדת ההיתרים גרם לנתניהו נזק כבד כיוון שחשף לראשונה את קיום הקשר העסקי בינו לבין מיליקובסקי ואת המעורבות האפשרית שלו בפרשת הצוללות.
נתניהו עתר לבג"ץ בטענה ש"מול משאבים עצומים שהשקיעה המדינה עומד אדם בודד". בג"ץ קבע ב־18 במרץ כי יתקיים שימוע בעל פה לנתניהו. בפסק הדין נכתב "בא כוח העותר הודיע מצדו כי העותר ימציא למשיבה 1 (הוועדה) לבקשתה כל פרטים שיתבקשו על ידה לצורך הדיון המשלים כאמור".
ב־7 במאי פנתה הוועדה לנתניהו וביקשה "תמונת מצב בנוגע לרכושו של ראש הממשלה בארץ ובחו"ל, מכל סוג ומין שהוא ללא יוצא מן הכלל (מזומנים, אג"ח, נדל"ן וכיוצ"ב)". כן ביקשה "תמונת מצב מלאה ומפורטת לגבי תורמים הפוטנציאליים, טיב הקשרים עמם, היקף החובות לגבי שכר הטרחה, פירוט הכספים ששולמו עד כה ומה טעם נדרשת עזרה של אנשים מבחוץ".
היא הסבירה ש"מבחינת הוועדה מתן פרטים נוספים הוא תנאי בלעדיו אין לשימוע נוסף בעל פה, וזה הבסיס להסכמה בבית המשפט העליון". כנימוק הזכירה את העובדה שנתניהו הצהיר על קשר משפחתי בלבד עם מיליקוסקי, אך נחשף שיש גם קשר עסקי. היא טוענת שהמידע חיוני לה כדי להכין עצמה לשימוע ומבהירה שעד שימסרו הפרטים לא יתקיים השימוע או כל דיון אחר.
תל צור בתגובה שלח מכתב בו ביקש דיון מקדמי בו יסביר מדוע אין למסור את המידע. כן מסר שהוסרה הבקשה לקבל תרומה ממיליקובסקי. מי שהתייצב לצדו הוא מבקר המדינה יוסף שפירא, שהודיע לחברי הוועדה כי הוא תומך בעמדת באי כוחו של ראש הממשלה שיש לקבוע ישיבה מקדמית עמם כדי שלא יפנו שוב לבג"ץ.
בהודעת הוועדה היום נאמר כי "נוכח פרסומים שונים בימים האחרונים, שבה הוועדה למתן היתרים מבהירה שוב כי היא עושה כל שניתן כדי להחיש את השלמת הטיעון בעל פה בפניה בבקשת ראש הממשלה, מר בנימין נתניהו. לצורך זה ממתינה הוועדה למסירת מידע מטעם ראש הממשלה. הוועדה ביקשה מבא כוח ראש הממשלה כי ימסור מידע בהתאם להתחייבות שנתן בבג"ץ, אולם סורבה פעמיים. הוועדה שבה ומודיעה כי היא עומדת על מסירת פרטים בהתאם לבקשותיה".
הוועדה למתן היתרים ציינה כי כבר קיבלה שתי החלטות בבקשת ראש הממשלה בנימין נתניהו למתן ההיתר החריג למימון הוצאות ההגנה המשפטית שלו. "בשתיהן סורבה הבקשה באופן ענייני, בהתבסס על החלטות קודמות של הוועדה לאורך השנים על סמך החומר הכתוב ועל פי שימוע בכתב. בדיון בעתירת ראש הממשלה בבג"ץ נגד החלטת הוועדה, התחייב בא כוח ראש הממשלה למסור מידע לוועדה. מסירת הפרטים בהתאם להתחייבות בא כוח ראש הממשלה במהלך הדיון בבג"ץ בעתירת ראש הממשלה בבג"ץ, היוותה תנאי להסכמת הוועדה להשלמת טיעון בפניה בעל פה".
בהודעת מבקר המדינה נאמר כי השופט בדימוס יוסף שפירא "הודיע לחברי הוועדה כי הוא תומך בעמדת באי כוחו של ראש הממשלה שיש לקבוע ישיבה מקדמית עמם, כדי שלא יפנו שוב לבג"ץ".