גינדי החזקות מגיבה לתביעת המיליונים של דיירי מגדל השופטים: "דיירים הם שגרמו את הנזק"
בכתב הגנה לתביעה של 65 מיליון שקל שהגישו נגדה 38 בעלי דירות במגדל היוקרה השופטים בתל אביב, היא טוענת לרשלנות מצד דיירים. בין התובעים: שרי אריסון, צביקה פיק, איתן רף ועמוס מלכא
הסכסוך במגדל השופטים היוקרתי בתל אביב, בין 38 בעלי דירות במגדל, ביניהם שרי אריסון, צביקה פיק ואיתן רף לבין גינדי החזקות מתחמם. ל"כלכליסט" נודע כי לפני מספר ימים הגישה חברת גינדי החזקות דירות מפוארות כתב הגנה חריף, בו היא טוענת כי חלק מהדיירים גרמו בעצמם לנזקים כאשר החליטו לבצע חריגות בנייה. כתב ההגנה שהוגש על ידי עו"ד זוהר לנדה הוגש בתגובה לתביעה בגובה 65 מיליון שקל שהוגשה בנובמבר האחרון על ידי נציגות הדיירים במגדל היוקרה וחלק מבעלי הדירות לבית המשפט המחוזי מרכז נגד קבוצת גינדי החזקות ואחרים. זאת בטענה לליקויים ורשלנות חמורה כביכול בבניית המגדל.
- שרי אריסון וצביקה פיק תובעים את גינדי החזקות על ליקויי בנייה במגדל השופטים
- אהוד ברק שוכר דירה ב-25 אלף שקל בחודש במגדל השופטים
מגדל השופטים נחשב לפרויקט הדגל של גינדי החזקות וממוקם ברחוב השופטים בתל אביב על פינת הרחובות שאול המלך ואבן גבירול. בכתב התביעה נטען כי פרויקט זה הוצג על ידי קבוצת גינדי החזקות כ"ספינת הדגל" של הקבוצה כולה וכפרויקט ייחודי מבחינת איכותו והסטנדרטים הגבוהים שלו. אלא שבתביעה נטען כי "עם קבלת הפרויקט ובהמשך הדרך, התבררה תמונה עגומה באשר לקיומם של ליקויי בנייה חמורים ביותר בפרויקט, כולל כאלה שכרוך בהם סיכון גדול לפגיעה באדם וברכוש, עד כדי סכנת חיים של ממש. מדובר בליקויים משמעותיים במערכות מרכזיות בפרויקט, שקיומם לא היה סביר באף פרויקט - ועל אחת כמה וכמה לא בפרויקט יוקרתי ומשובח, כפי שהובטח לרוכשי הדירות בו". בין התובעים שרי אריסון, יו"ר בנק לאומי לשעבר איתן רף וראש אמ"ן לשעבר עמוס מלכא.
מנגד טוענת גינדי החזקות כי המגדל המדובר אוכלס ב־2011 ונמסר בצורה מושלמת לדיירים ללא פגם וללא דופי. כמו כל מגדל הוא דורש תחזוקה. שנים של שימוש אינטנסיבי יוצרים בלאי בבניין, ככל שהדיירים אינם מתחזקים אותו כראוי באמצעות חברת ניהול. בכתב ההגנה טוענת גינדי החזקות כי יש לדחות את התביעה על הסף. "מדובר בתביעה מפרכת ומופרזת בכל קנה מידה. חלק מהותי מהליקויים הנטענים במסגרת התובענה נובעים במישרין מהתנהלות חלק מהדיירים והתובעים שעה שאלו החליטו לבצע חריגות בנייה וכן תוך פגיעה באיטום החיצוני".
מנציגות דיירי מגדל השופטים נמסר: "מדהים לראות את פיצול האישיות בו לוקה קבוצת גינדי. כאשר היא משווקת ומוכרת דירות, היא מתייחסת לדיירים במתק שפתיים, וטוענת שטובתם היא שעומדת לנגד עיניה לכאורה - ואז היא מציגה מצג לפיו כל האחריות לפרויקט היא של 'קבוצת גינדי'. ואולם, מהרגע שבו מתעוררות בעיות קשות בפרויקט - השיטה של גינדי היא התחמקות והתנערות כוללת מאחריות, כל זאת, תוך התעלמות מוחלטת מליקויים תכנוניים וביצועיים. במהלך השנים נעשו ניסיונות רבים להביא את גינדי ואת א. דורי לתקן את הליקויים, ובכלל זה היה מאמץ מרוכז במהלך 2015־2016, אולם כאשר גינדי הבינו שמדובר בליקויים חמורים ועליהם להכניס את היד לכיס הם נעלמו. גינדי וא. דורי זורקים את האחריות לגבי ליקויי הבנייה שפורטו על ידי המומחים מטעם התובעים אחד למשנהו כמו גם לקבלני המשנה בכתבי הגנתם. העובדות יתבררו במלואן במסגרת המשפט".