המדינה בה מנכ"לים מרוויחים בממוצע פי 354 מהעובדים; ומהם הפערים בישראל?
עם שכר שנתי ממוצע של למעלה מ-3 מיליון שקל למנכ"ל, הפערים בין עובדים למנהלים הבכירים בישראל לא מתקרבים לאלו שקיימים בארה"ב או שוויץ
מנכ"לים הם בעלי השכר הכי גבוה בחברה, זה ברור וידוע. הם מרוויחים יותר מהעובדים בחברה ונמצאים בראש הפירמידה. זה גם הגיוני שהנתח שהם מקבלים מרווחי החברה הוא הגדול ביותר שכן גם האחריות שלהם היא הגדולה ביותר. הם אחראים על רווחיות החברה. אבל עד כמה השכר של המנכ"לים גבוה יותר משכר העובדים האחרים ועד כמה זה שונה בין מדינות שונות בעולם?
- החל מ-700 אלף שקל בחודש: אלו המנהלים המרוויחים ביותר בישראל
- מי מפחד מ־2.5 מיליון שקל?
- "תגמולים או חזירות"? מנכ"ל בארה"ב משתכר יותר מ-100 עובדים
בארה"ב הפער בין התגמול השנתי הממוצע למנכ"לים לבין השכר הממוצע של עובדים הוא הגבוה ביותר בעולם ועומד על 354. כלומר, מנכ"לים מרוויחים פי 354 בממוצע מהעובדים. בישראל המצב הרבה יותר טוב, ועדיין הפערים עצומים. מנכ"לים בישראל משתכרים בממוצע 3.3 מיליון שקל בשנה – פי 26 מהשכר הממוצע של עובדים – שעומד על 125,688 שקל בשנה.
באתר smallbusinessprices.co.uk פרסמו השוואה בין פערי השכר בין מנכ"לים לעובדיהם לפי מדינות וכן לפי תעשיות.
בשוויץ מנכ"לים משתכרים בממוצע פי 148 מהעובדים, בגרמניה – פי 147. בספרד הפער הוא 127, בצ'כיה – 110 ובצרפת 104. באוסטרליה מנכ"לים מרוויחים שכר הגבוה פי 93 מהעובדים, בשבדיה פי 89 ובבריטניה – פי 84.
ביפן ונורבגיה שכר המנכ"לים גבוה יותר מבישראל אך כך גם שכר העובדים ולכן במדינות האלה הפערים נמוכים יותר – 67 ו-58 בהתאמה. בפורטוגל מנכ"לים מרוויחים פי 53 מהעובדים, בדנמרק פי 48 ובאוסטריה פי 36. בפולין, שם הן שכר העובדים והן שכר המנכ"לים נמוך יחסית, מנכ"לים מרוויחים פי 28 בממוצע מהעובדים.
בדירוג לפי תעשיות, פותחת את הרשימה תעשיית התקשורת עם פער של 571 בין שכר המנכ"לים הממוצע לשכר העובדים. אחריה תעשיית הבניין עם פערים של 272 בין שכר העובדים לשכר המנכ"לים. בענף הפיננסים מנכ"לים משתכרים פי 185 מהעובדים בממוצע ובתעשיית הביטוח שכר המנכ"לים גבוה פי 185. התעשייה בה הפערים בין עובדים למנכ"לים הם הנמוכים ביותר היא תעשיית ההייטק בה מנכ"לים משתכרים בממוצע פי 52 מהעובדים.