המשרד לביטחון פנים: עלייה במספר כלי הנשק, והנרצחות
מנכ"ל: משה אדרי; מזכיר ביטחוני לשר: אבי אדרי נציב שב"ס (מ"מ): אשר וקנין; מפכ"ל משטרה (מ"מ): מוטי כהן
"למשרד לביטחון פנים יש אחריות כבדה לשמור על שלומם של כלל אזרחי ישראל, נשים וגברים, ואולם בקדנציה האחרונה נדמה שנשים עמדו בתחתית סדר העדיפויות, כש־26 נשים נרצחו על רקע מגדרי", מזכירה עו"ד מרים זלקינד משדולת הנשים. "בין היתר, השר היוצא גלעד ארדן הרחיב את תפוצת כלי הנשק המעלים את הסיכון לחייהן של נשים החיות תחת אלימות".
שתי נקודות בעייתיות נוספות במדיניות המשרד לפי שדולת הנשים הם סחבת בהעברת החוק לאזוק אלקטרוני לגברים שהוצאו נגדם צווי הרחקה, וההחלטה שלא לטפל בתלונות אנונימיות על הטרדות במשטרה, החלטה שמפחיתה את המוטיבציה להתלונן על עבירות אלו.
לגבי פעילות המשטרה למען אזרחיות מדינת ישראל, מציעים בשדולת הנשים לקדם הכשרת מערך החקירה המשטרתי לטיפול בנפגעות עבירות מין, שכיום נתקלות תכופות בתופעות כמו האשמת הקורבן. עוד מומלץ לקדם מאבק בהדרת נשים על ידי הובלת קו נחוש נגד "נורמות צניעות", כמו ניסיונות הלינץ' שנערכו השנה בנשים בבית שמש ובטבריה, ומחיקת נשים מפרסומי חוצות.
בתקופת הממשלה היוצאת, המשרד לביטחון פנים נותר גברי במובהק. כך, למרות שהוותק הממוצע של הנשים בדרגים הבכירים במשרד כמעט כפול מזה של הגברים (16.75 שנים לנשים לעומת 9.3 לגברים), שכרן נמוך בממוצע ב־24% מזה של מקביליהן באותן דרגות (כ־23 אלף שקל לנשים לעומת כ־30 אלף לגברים, בממוצע). במשטרה קיימים פערי שכר בכל הדרגות למעט דרגת ניצב; אלו עומדים על 15.8%