ההורים הגזימו: הבן התגרש וההורים תבעו ממנו ומגרושתו להחזיר הלוואה שנתנו להם לרכישת בית
סכום ההלוואה היה מוגן בהסכם ממון אך ההורים לא ויתרו; השופטת דחתה את התביעה נגד הגרושה
זוג הורים שתבעו מבנם ומאשתו לשעבר 1.8 מיליון שניתנו להם כהלוואה יקבלו רק חצי מהסכום - ומהחלק של הבן בלבד. ההורים הלוו לבנם ולאשתו 1.1 מיליון שקל כדי לסייע להם לרכוש בית. עם הגירושים נמכר הבית ב־4.5 מיליון שקל.
- הרשם ששולל רישיונות הורשע בנהיגה בשכרות וגרימת חבלה
- כך מפצלים אחזקה של 142 מיליארד דולר: הסכם הגירושים היקר בהיסטוריה עקף גם את הנפקת עליבאבא
- עבריין התנועה הסדרתי הפך לשופט תעבורה
בהסכם ממון שנחתם בין בני הזוג נקבע כי במקרה של גירושים יהי הגבר זכאי לשליש מתמורת המכירה מוגבל לתקרה של 1.1 מיליון שקל, והיתר יתחלק בין בני הזוג. כלומר לכאורה בהסכם הממון עצמו היה מנגנון שנועד להסדיר את פירעון ההלוואה במקרה של פרידה.
אלא שהורי הגבר טענו כי מנגנון זה נקבע בין בני הזוג, והדבר אינו מחייב אותם. הם טענו כי הלוו לזוג 1.1 מיליון שקל, והם זכאים לקבל את הסכום חזרה. עוד דרשו לקבל שליש מערך עליית שווי הבית, ובסך הכל דרשו 1.8 מיליון שקל. מנגד, האישה טענה כי התובעים היו מעורבים והם שדחפו להסכם הממון. היא הוסיפה כי בכל מקרה ההורים אינם זכאים לקבל שליש מההפרש עליית שווי הבית, משום שאינם בעלי זכויות בבית. בנם של התובעים לא הגיש כתב הגנה, אך הוא ביקש שתיקבע חבות של כל אחד מבני הזוג בנפרד כלפי הוריו.
שופטת בית המשפט לענייני משפחה בפתח תקווה עידית בן דב ג'וליאן קבעה כי עדות הנתבעת מהימנה, והיא התרשמה כי הורי הבעל עמדו על כך שייחתם הסכם ממון, וכי מבחינתם היה חשוב שעניין הכספים יוסדר בין הגבר ואשתו, והם לא עמדו על כך שהכספים יושבו לידיהם דווקא. השופטת דחתה את התביעה נגד האישה, והבעל חויב על יסוד הסכמתו לשלם להוריו 919 אלף שקל.
ההורים יוצגו בידי עו"ד אבי גפן. את האישה ייצגו עורכיהדין רות דיין וולפנר וענבל סגמן דקל. את הגבר ייצג עו"ד יעקב בלס.