בחירות 2019
סבב לחימה עשוי לדחות את הבחירות
בעת מצב חירום אזרחים עלולים להתקשות להגיע לקלפי, ורבים מגויסים למילואים; כמו כן, ניהול המבצע עשוי לדרוש את מרב זמנם של הפוליטיקאים, כך שלא יוכלו להתרכז בקמפיין
אם בעקבות הטיל שנורה מעזה ופגע בבית במושב משמרת בשרון ישראל וחמאס ייקלעו לסבב לחימה ארוך, הדבר עשוי להוביל לדחיית הבחירות. הסיבה המרכזית היא שבעת מצב חירום אזרחים עלולים להתקשות להגיע לקלפי בשל הצורך להישאר בקרבת מרחבים מוגנים ורבים מגויסים למילואים. כמו כן, ניהול המבצע עשוי לדרוש את מרב זמנם של הפוליטיקאים, כך שלא יוכלו להתרכז בקמפיין הבחירות.
- ירי מעזה לשרון: פגיעה בבית במושב משמרת, 7 נפגעו קל-בינוני
- בעקבות הירי לשרון: נתניהו קיצר את ביקורו בוושינגטון
- היערכות להסלמה בעזה: נחסמו כבישים, הופסקו עבודות
לפי חוק יסוד: הכנסת, על מנת לדחות את מועד הבחירות צריכים להתקיים שני תנאים. הראשון ‑ החוק לדחיית הבחירות צריך לעבור ברוב של 80 ח"כים ומעלה. התנאי השני הוא שהחוק עולה להצבעה רק במצבים יוצאי דופן, כמו מלחמה.
מאז קום המדינה נדחו הבחירות פעמיים בשל מצב חירום. הדחייה הראשונה התרחשה בעקבות מלחמת העצמאות. מגילת העצמאות קבעה שהשלטונות הנבחרים של המדינה ייבחרו עד 1 באוקטובר 1948, אך בשל המלחמה מועצת המדינה הזמנית קבעה כי הבחירות לאסיפה המכוננת, שלימים הפכה לכנסת ישראל, ייערכו ב־25 בינואר 1949.
הפעם השנייה התרחשה ב־1973, אז הוחלט, בעקבות מלחמת יום כיפור, לדחות את הבחירות מאוקטובר לדצמבר של אותה השנה.
בסוף דצמבר 2008 פרץ מבצע עופרת יצוקה. באותה העת הבחירות נקבעו לפברואר 2009. סימן שאלה בנוגע למועד הבחירות עלה, אך בסופו של דבר הן נערכו במועד.