$
בארץ

הבנק האירופאי לשיקום ופיתוח מחפש ישראלים

אחת ממטרות הבנק היא לעודד מעבר של מדינות לכלכלת שוק פתוח וקידום יוזמות; התוכנית לעידוד העסקת ישראלים החלה לאחר שנציגת ישראל בבנק נכנסה לתפקידה. בין המשרות שיפתחו: ניהול נכסי הבנק, בנקאי בתחום האנרגיה, משרת מחקר כלכלי

עמרי מילמן 12:5820.03.19

השבוע יפרסם הבנק האירופאי לשיקום ולפיתוח 6 משרות המיועדות לישראלים. כך נודע ל"כלכליסט". היום עובדים בבנק כ-3000 עובדים ורק כ-10 ישראלים, ובבנק מבקשים להרחיב את מספר העובדים מישראל.

 

 

הבנק, שהוקם ב-1990 קם במטרה להעניק סיוע לשיקום כלכלי ופיתוח באמצעות עידוד מעברן של המדינות הנתמכות לכלכלת שוק פתוח וקידום יוזמות במדינות מרכז ומזרח אירופה. עם השנים הרחיב הבנק את גזרת פעילותו למדינות שלא היו חלק מתוכנית התמיכה המקורית, דוגמת מונגוליה, טורקיה, ירדן, תוניסיה, מרוקו ומצרים.

 

ה-EBRD הבנק האירופי לשיקום ופיתוח ה-EBRD הבנק האירופי לשיקום ופיתוח צילום: בלומברג

 

היום בבנק עובדים כ-3000 עובדים, מתוכם רק עשרה ישראלים, ובמטרה לפתוח את הדלת לישראלים נוספים מקצים משרות ייעודיות עבורם.

 

בין המשרות שנפתחות ישנה משרה במחלקת treasury של הבנק בניהול הנכסים שלו, משרה של בנקאי תחום אנרגיה מתחדשת שיעסוק במימון עסקאות אנרגיה סולרית ורוח בעיקר, משרת מחקר במחלקה הכלכלית.

 

התוכנית לעידוד העסקה של ישראלים בארגון החלה לפני כשנה וחצי לאחר שנציגת ישראל בבנק, יעל מבורך נכנסה לתפקיד. היום ישנם ישראלים בפיתוח העסקי של הבנק, בצוות המתמקד בתחום החקלאות בו לישראל יתרון יחסי, במחלקת המחקר, ובלשכה של נשיא הבנק.

 

יעל מבורך יעל מבורך

 

מדובר במחזור שני של התוכנית בה מוצקות משרות לישראלים, כאשר המשרות שמוצעות כעת שודרגו במידה, ומוכוונות בעיקר לכלכלנים עם מספר שנות ניסיון שרוצים לפתח קריירה בתחום הפיתוח בחו"ל.

 

גם בארגון ה-OECD מבקשים לעודד ישראלים להגיע לשורותיהם, ובסוף השנה שעברה מזכ"ל ה-OECD, אנחל גוריא, אף פנה לשר האוצר משה כחלון בבקשה כי יעודד ישראלים לעבוד עבור הארגון המפרסם מאות משרות מידי שנה.

 

השוק של מוסדות פיננסים בינלאומיים הולך וגדל ומעמיד מימון בהיקף של כמה מאות מיליוני דולרים בשנה. הבנק האירופי לשיקום ופיתוח למשל מחזיק בפורטפוליו של 43 מיליון יורו ומדורג AAA.

 

במקביל לנסיון של הנציגים הישראלים לאותם גופים בממשלה מנסים לקדם שיתופי פעולה של חברות ישראליות עם אותן גופים, מה שבעצם מהווה סיבה משמעותית להשתתפות של ישראל באותם ארגונים. החודש למשל, יחתם בין הבנק האירופאי לחברת הון הסיכון הישראלית פיטנגו הסכם להלוואה של 11 מיליון יורו להקמת קרן הון סיכון בפולין. חברת פרוטרום הישראלית שיתפה פעולה עם הבנק האירופאי ברכישת מפעלים במרוקו וסלובניה, לפני שנרכשה אשתקד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x