מסתמן: השותפות בדוראד יעדיפו לחזור למשפט
גורמים במשק האנרגיה מעריכים כי השותפות בתחנת הכוח דוראד יעדיפו לחזור להליך משפטי לאחר פסילתה של השופטת בדימוס הילה גרסטל כבוררת
הסכסוך הפנימי בין השותפות נמרח על פני כמה שנים וכולל רצף של תביעות הדדיות ביניהן. מדובר בקצא"א המחזיקה ב־37.5%, זורלו הטורקית המחזיקה ב־25%, אדלקום המחזיקה ב־18.75% ושותפות בין דורי לאלומיי המחזיקה יחד ב־18.75% הנותרים.
הטענה המשפטית העיקרית, שאותה הגישה דורי לבית המשפט בינואר 2016, היא כי יש בידיה לכאורה מידע ומסמכים "שיש בהם כדי לבסס תשתית ראייתית לכאורה לקנוניה מתוכננת היטב בין אדלקום וזורלו". לפי התביעה, מדובר בקשירת קשר "להונות את החברה, את הדירקטורים ואת בעלי המניות, וכי נגזלו מהחברה סכומי עתק המסתכמים כבר עתה בלמעלה מחצי מיליארד שקל". מאז הצדדים מתכתשים בכל הזדמנות.
לפני כשנתיים, במסגרת סכסוך זה, הצליח יו"ר דוראד ארז חלפון להביא את גרסטל כבוררת - תפקיד שבו שימשה עד אתמול. בקצא"א עדיין לא יודעים אם יבקשו למנות בורר אחר במקומה או ללכת להליך משפטי, אולם הם נתלים בדבריו של השופט נעם סולברג בפסק הדין שלפיהם מטרת הפסילה שניתנה לבקשת אדלקום אינה חיפוש צדק אלא ניסיון לתקוע גלגלים בהליך המשפטי. אם יש ממש בטענות, התחנה אמורה לקבל את הכסף חזרה ואז הרגולטור אמור להסיר חלק מהגנות הינוקא שהתחנה קיבלה, הגנות שעליהן משלם הציבור בתעריף החשמל הכללי.
קצא"א: "אנו נחושים להשיב את סכומי העתק שנגזלו".