הסכם קיבוצי חדש במפעל טבע כפר סבא: תוספת שכר של 2.2%
במפעל 1,600 עובדים ובו מייצרים את הקופקסון. ההסכם גם כולל מענק שנתי ממוצע בגובה של 2 משכורת ותוספות נוספות. לפני כחודש הכריזו העובדים על סכסוך עבודה בטענה למבוי סתום במו"מ עם ההנהלה
סכסוך העבודה שהוכרז לפני כחודש במפעל הגדול והמרכזי של טבע בכפר סבא, המייצר את תרופת הדגל שלה – הקופקסון, ומעסיק 1,600 עובדים, הסתיים, לאחר שהחברה הגיעה להבנות עם עובדי המפעל.
במסגרת ההסכם יקבלו כל העובדים תוספת שכר עבור שנת 2019 בגובה של 2.2% (כולל עובדים שנקלטו במפעל מסוף ספטמבר 2018), מענק שנתי ממוצע בגובה של 2 משכורות, ותוספות נוספות.
סכסוך העבודה הוכרז לאחר שהעובדים טענו כי הגיעו למבוי סתום במו"מ על השכר ועל הסכם של עובדי הקבלן ומיקור החוץ, ודרשו פתיחת תקנים וגיוס עובדים למפעל.
יו"ר ועד עובדי טבע כפר סבא, אלירן קוזליק, מסר כי "הגענו להבנות ולסיום הסכסוך ללא צורך בצעדים ארגוניים אשר היו פוגעים בשני הצדדים. שוב הוכחנו שתוך כדי הידברות הצלחנו להתגבר על הפערים, לסיים את הסכסוך ולהגיע להבנות בכל חילוקי הדעות שהיו בינינו. אני קורא כעת לכולם, מנהלים ועובדים, לאחד כוחות ולפעול
ביחד".
בעבר נודע ל"כלכליסט", הנהלת טבע הציעה לעובדים שנת 2018 תהיה ללא העלאת שכר כלל וב-2019 תהיה עלייה של 1.4% בשכר.
טבע נמצאת עיצומו של התייעלות באמצעות תוכנית רה-ארגון, שעל פי נתוני הרבעון האחרון השיגה חיסכון של 1.8 מיליארד דולר בתשעת החודשים הראשונים של 2018. זאת, במטרה להשיג את יעד החיסכון של 3 מיליארד דולר עד סוף 2019.
מהנהלת טבע נמסר בתגובה: "הצדדים פעלו במשותף לגישור על הפערים ולגיבוש הסכם הוגן ומכבד לטובת העובדים והמפעל - כאחד. יחד עם זאת, ההסכם אינו מתעלם גם מהנסיבות העסקיות המורכבות עמן טבע עודנה מתמודדת. יודגש, ההסכם הקיבוצי אינו אלא אמצעי להשגת המטרה המשותפת למנהלי ועובדי האתר - שהיא, כידוע, להבטיח שאתר כפר סבא יהיה יעיל, תחרותי ובעל אופק ועתיד ברי-קיימא בסביבה המאתגרת והמשתנה תדיר".
נחתם הסכם מכירת מפעל מיגדה של טבע בקריית שמונה
בתוך כך, היום (א') נחתמה העסקה למכירת מפעל מיגדה של טבע בקריית שמונה, המייצר מיכשור רפואי, לקרן פימי, שבבעלות ישי דוידי, תמורת 47.5 מיליון דולר. המפעל, המעסיק 170 עובדים, מייצר את טבעדפטור, המגן על צוותים רפואיים מפני חשיפה לחומרים מסוכנים, ומיוצא לעשרות מדינות. מכירות המוצר נאמדות ב־70-80 מיליון דולר בשנה, אך ה"טבעדפטור" מתמודד עם תחרות גוברת, ועם רגולציה אמריקאית מחמירה.
המפעל נמצא על המדף כבר כמה שנים, אך כניסתו של קאר שולץ לתפקיד מנכ"ל טבע זירזה את המגעים למכירתו. גילון בק, שותף בכיר בקרן פימי: "ההשקעה בטבעדפטור מהווה המשך לאסטרטגיה של פימי בזיהוי חברות בעלות פוטנציאל צמיחה משמעותי. בכוונת פימי למצות את פוטנציאל הצמיחה שעומד בפניה ולתרום מהידע והניסיון שלה בהשבחת חברות והעמקת הצמיחה לשווקים גלובליים".