$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

התעשייה האווירית חתמה על חוזה בהיקף של 93 מיליון דולר עם חיל הים ההודי

התעשייה האווירית תספק למספנה ההודית רכיבים של הגרסה הימית של ברק 8 להגנה מפני איומים מהאוויר

אמיתי גזית 13:2930.01.19

התעשייה האווירית חתמה השבוע שעבר על חוזים בהיקף של 93 מיליון דולר עם חיל הים ההודי ומספנת CSL ההודית, לאספקת רכיבים של מערכות MRSAM - הגרסה הימית של ברק 8 - מערכת להגנה מפני איומים מהאוויר. ל"כלכליסט" נודע כי מדובר בהזמנות המשך לשורה של הסכמים שנחתמו עם ההודים בשנתיים האחרונות. ההזמנה החדשה כוללת חוזה תחזוקה ושירותים למגוון רכיבים במערכת הגנה האווירית.

 

 

 

במקביל ביום חמישי האחרון, חיל הים ההודי בשיתוף התעשייה האווירית, ערך ניסוי מספינת חיל ים ההודי כאשר בניסוי נבחנה לראשונה עבודה בשיתוף פעולה של כמה ספינות באמצעות המערכת.

 

מערכת ההגנה האווירית ברק 8 מערכת ההגנה האווירית ברק 8 צילום: באדיבות התעשייה האווירית

 

 

באפריל 2017 התעשייה האווירית חתמה על עסקה עם צבא היבשה ההודי בהיקף של 1.6 מיליארד דולר לאספקת מערכת ברק, עסקה שנחשבה לגדולה בתולדות התעשיות הביטחוניות בארץ. חודש אחר כך חתמה על חוזה בהיקף של 630 מיליון לאספקת הגרסה הימית של המערכת ל-4 ספינות, וזאת באמצעות חברה ממשלתית הודית בשם BEL. באוקטובר 2018 נחתם חוזה נוסף בהיקף של 777 מילון דולר לאספקת המערכת ל-7 ספינות נוספות של חיל הים ההודי. כך שבסך הכל ההסכמים עם ההודים לאספקת מערכות מבוססות ברק 8 הניבו לתעשייה האווירית הכנסות בהיקף של יותר מ-3 מיליארד דולר.

 

בראיון לכלכליסט שנערך בנובמבר 2018 אמר בועז לוי סמנכ"ל החברה ומנהל חטיבת טילים וחלל כי "ברק 8 הוא הקטר העסקי של החברה, היקף המכירות הכולל של המערכת מאז יוצרה הוא יותר מ־6 מיליארד דולר".

 

מערכת MRSAM ממשפחת ברק 8, היא מערכת הגנה אווירית מבצעית הנמצאת בשימוש חיל הים הישראלי וההודי כמו גם צבא הבישה ההודי. היא פיתוח ייחודי של התעשייה האווירית בשיתוף משרד הביטחון, ה-DRDO (רשות פיתוח אמצי הלחימה במשרד ההגנה ההודי ההודית), חילות הים, רפאל, אלתא מבית התעשייה האווירית, ותעשיות נוספות בהודו ובישראל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x