$
משפט

פרסום ראשון

יבמ משיבה לתביעת הענק של כיל: "טענות חסרות שחר"

חברת כימיקלים לישראל הגישה לאחרונה תביעה בסך מיליארד שקל נגד יבמ, בטענה שביצעה עבורה פרוייקט מערכות מידע כושל

ליטל דוברוביצקי 16:5527.01.19

חברת יבמ טוענת כי טענות כיל, שהועלו במסגרת כתב תביעה בסך מיליארד שקל שהוגש כנגדה בחודש שעבר, הן "חסרות שחר, מוטעות ומוכחשות". יבמ טרם הגישה כתב הגנה, אולם ציינה במסגרת בקשה שהגישה לבית המשפט המחוזי בתל אביב לפני מספר ימים כי זה מה שהיא עתידה לכתוב, בין השאר, בכתב ההגנה שתגיש.

 

 

בעל השליטה בכיל, עידן עופר בעל השליטה בכיל, עידן עופר צילום: בלומברג

 

 

יבמ הגישה לבית המשפט בקשה למתן פרטים מכיל. הבקשה הוגשה על ידי עו"ד ישראל לשם, ממשרד עו"ד מיתר ליקוורניק גבע לשם טל ושות'. במסגרת הבקשה שהגישה יבמ, נטען כי "כתב התביעה שהגישה כיל כולל עשרות טענות, אלא שחלק מהטענות הכלולות בכתב התביעה אינן מפורטות במידה מספקת. טענות מנוסחות בחסר, בכלליות ובעמימות. עמימות זו אינה מאפשרת ליבמ לדעת ולהבין את אותן טענות, ואינה מאפשרת לה להתגונן כראוי ביחס לאותן טענות".

 

יבמ טוענת כי פנתה בתחילת החודש לכיל וביקשה כי תשלים את הפרטים הנוספים. לטענת יבמ, ב-10 בינואר דחתה כיל את הבקשה לפרטים נוספים באופן לקוני, תוך הסתמכות על היותו של כתב התביעה ארוך ומפורט. יבמ לא קיבלה טענות כיל, ופנתה בבקשה לבית המשפט.

 

"כל אחד משלבי הפרוייקט בוצע על ידי יבמ באופן כושל"

 

כזכור, בחודש שעבר חשף כלכליסט כי כימיקלים לישראל הגישה לבית משפט המחוזי בתל אביב תביעה בסך 1.1 מיליארד שקל נגד יבמ ישראל. במסגרת התביעה טענה כימיקלים לישראל, באמצעות עו"ד רון ברקמן, כי יבמ ביצעה עבורה פרוייקט שכשל והסב לכימיקלים לישראל נזק כספי של 300 מיליון דולר.

 

במסגרת התביעה ציינה כימיקלים לישראל כי היא קונצרן גלובלי הפועל באמצעות עשרות חברות הפרוסות בכל רחבי העולם. "ברבות השנים, כתוצאה מרכישה מתמדת של חברות ומיזוגים, התרבו מערכות המידע המשמשות את חברות הקונצרן. מציאות זו, שבה חברות הקונצרן פועלות באמצעות מערכות מידע מבוזרות, הכבידה על יכולתה של כיל לנהל באופן מיטבי ויעיל את עסקיה".

 

על רקע זה, נטען, בשנת 2012 החליטה כיל לבחון את האפשרות ליצור פלטפורמת מידע אחידה והרמונית באמצעות יישום של מערכת מידע גלובלית אחת. עוד נטען, כי יבמ היא אחת החברות המובילות ביישום מערכות מידע בקונצרן בסדר הגודל של כיל. "יבמ המליצה על הפרוייקט ומצאה שהוא מתאים לכיל ובר ביצוע. הנהלת כיל אימצה את הפרוייקט והגדירה אותו כפרוייקט אסטרטגי אשר נועד להבטיח את יכולתה של החברה לצמוח ולשגשג בעתיד. כיל שכרה את שירותיה של יבמ על מנת שיבמ תוביל את הפרוייקט מן המסד עד הטפחות ובהסתמך על מצגיה כי יש לה מיומנות מקצועית, ידע וכוח אדם הדרושים לשם כך. בין כיל ליבמ נכרתה מערכת הסכמים. כל אחד משלבי הפרוייקט בוצע על ידי יבמ באופן כושל", נטען בתביעה.

 

בסיכומו של דבר, נטען בתביעה, כיל לא קיבלה "שבריר מערכת, וכתוצאה מכשלון הפרוייקט מחקה את מלוא סכום ההשקעה שלה, סכום עתק המסתכם בכמעט 300 מיליון דולר ואשר למעלה מ-100 מיליון דולר מתוכו שילמה כיל ליבמ מכח מערכת ההסכמים", נטען. מהתביעה עולה כי הצדדיים ניסו להגיע להסכמות בהליך גישור שארך כשנה, אולם כיל טוענת כי התהליך לא צלח ולפיכך הוגשה התביעה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x