אושר לקריאה שנייה ושלישית: ציון המעבר בבחינות ההסמכה ללשכת עורכי הדין יעמוד על 50 בלבד
על פי הצעת החוק, ציון המעבר בבחינות הלשכה, העומד כיום על 65, יירד ב-15 נקודות. השינוי יחול גם על 3 הבחינות האחרונות שהתקיימו, כך שיותר מ-2,000 נכשלים יהפכו לעורכי דין. לשכת עורכי הדין מתנגדת בתוקף למהלך ומאיימת להגיש עתירה לבג"ץ
יותר מ-2,000 מתמחים שנכשלו בבחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין קרובים מאי פעם להפוך לעורכי דין: הוועדה המשותפת לוועדת הכנסת ולוועדת חוקה חוק ומשפט, בראשות ח"כ מיקי זוהר, אישרה לפני זמן קצר (ב') את הצעת חוק לשכת עורכי הדין (ציון עובר במבחני הסמכה) להצבעה במליאת הכנסת בקריאה שנייה ושלישית.
- התפטרה הוועדה הבוחנת את בחינות ההסמכה בלשכת עורכי הדין
- מחזרת אחר קולות הנכשלים? שקד העניקה הקלות רטרואקטיביות לנבחנים במשפטים
על פי ההצעה, ציון המעבר בבחינות הלשכה יעמוד על 50 נקודות (במקום על 65 נקודות כיום), כאשר השינוי יחול גם על שלוש הבחינות האחרונות - שהתקיימו במועדים דצמבר 2018, יוני 2018 ו-דצמבר 2017. ההצעה אמורה לעלות כבר ביום רביעי הקרוב להצבעה במליאת הכנסת, בישיבה מיוחדת. זאת, על אף שהכנסת יצאה לפגרת הבחירות בשבוע שעבר ובאופן רשמי עבודתה הופסקה. היוזמה להצעת החוק היא של חברי הכנסת אסנת מארק, אמיר אוחנה ועיסאווי פריג'.
לשכת עורכי הדין מתנגדת בתוקף למהלך, ויצאה בקמפיין במסגרתו היא תוקפת את הליך החקיקה: "היית רוצה שינתח אותך רופא שחכ"ים סידרו לו פקטור בבחינות ההסמכה?", לשון המודעות שפורסמו בימים האחרונים על גבי אוטובוסים ושלטי חוצות אחרים. בלשכה גם מאיימים להגיש עתירה לבג"ץ נגד החוק. בעבר עתרו המתמחים שנכשלו בבחינות לבית המשפט נגד לשכת עורכי הדין והוועדה הבוחנת, וביקשו לתת להם פקטור, אולם כל העתירות בעניין זה נדחו.
גם שרת המשפטים, אילת שקד, מתנגדת למהלך. בינתיים הודיעה שקד כי פנתה לוועדה הבוחנת של הלשכה שהתפטרה בשבוע שעבר בשל הליכי החקיקה, וביקשה ממנה להשהות את ההתפטרות עד לאחר סיום בדיקת המבחנים של המועד האחרון (שהתקיימו בחודש שעבר). לדברי השרה, באופן זה מאות הנבחנים יקבלו את הציונים שלהם בהקדם וההתפטרות של חברי הוועדה הבוחנת תיכנס לתוקף רק לאחר פרסום הציונים.
מלשכת עורכי הדין נמסר בתגובה: "לשכת עורכי הדין לא תשלים עם מחטף 'חוק הפקטור', שנמשך היום בכנסת. ברור לחלוטין שמדובר בחקיקת פריימריס. במידה שהחקיקה הבלתי נתפסת והלא הגיונית הזו לא תיעצר, לשכת עורכי הדין תעתור לבג"ץ בדרישה לפסול את החוק".