בלעדי
מבצע "מגן צפוני" להשמדת המנהרות: 25 מיליון שקל לעובדי קבלן
משרד הביטחון שכר עשרות קבלני בטון, קידוח וציוד הנדסי. החברות נשכרו בהתרעה של חודשים, כדי להבטיח זמינות, וחלק נאלצו לדחות עבודות תשתיות אזרחיות שתוכננו לימים אלה
- מנהרה נוספת שחוצה לשטח ישראל אותרה בגבול לבנון
- צה"ל: החדרנו מצלמה למנהרה הבוקר ותיעדנו פעילי חיזבאללה
בימים האחרונים הובילו מערבלי בטון של הנסון ורדימיקס, במאות נסיעות, כמה אלפי טונות בטון, שהוזרמו לתוך המנהרה שחשף צה"ל והובילה מכפר כילא שבלבנון לאזור מטולה. גלישת הבטון דרך המנהרה לצד הלבנוני, אל תוך מבנה שחיזבאללה טען שהוא משמש לגידול תרנגולות, חיזקה את טענת ישראל כי מדובר בהפרה של הסכם הפסקת האש ובהכנות של המחבלים לחדירה אל שטח ישראל.
משרד הביטחון שכר למבצע עשרות קבלנים, כולל חברות קידוח ואספקת ציוד מכני והנדסי, שתיגברו את היכולות של צה"ל.
החברות נשכרו בהתרעה של חודשים, כדי להבטיח זמינות, וחלק נאלצו לדחות עבודות תשתיות אזרחיות שתוכננו לימים אלה. חלק מהחברות הוחתמו על טופסי סודיות, ואחרות נשכרו טנטטיבית, בלי למסור להן פרטים על התוכניות. עם חלק מהחברות היו למשרד הביטחון חוזים קיימים, שהורחבו לקראת המבצע, ועם אחרות נחתמו חוזים מיוחדים.
"יש כמה רכיבים שהופכים את המבצע הזה ליוצא דופן: מאות אזרחים שפועלים תחת סיכון על הגבול, כולם עם קסדות ושכפ"צים שסיפקנו להם. היינו צריכים להכין את האתרים לכמות גדולה של משאיות, לתאם את הפעילות שלהם, שהתבצעה בשילוב יחידות צה"ל והמשרד", אמר קובי יחזקאל, ראש יחידת צמ"ה וחומרי תשתיות באגף ההנדסה והבינוי במשרד הביטחון. "הקבלנים היו צריכים להתמודד עם שינויים תכופים בתוכניות, עם מזג האוויר החורפי ועם פניות מלקוחות אזרחיים בזמן המבצע".