פרסום ראשון
תובענה חושפת: סכסוך בין בעלי מניות ביצרנית הקמח הגדולה בישראל
שני בעלי מניות דורשים מביהמ"ש להוציא צו מניעה זמני לפיו על מנכ"ל "טחנות ישראליות", יעקב פולטורק, להימנע מביצוע פעולות שאינן במהלך העסקים הרגיל של החברה; כמו כן הם מבקשים מביהמ"ש להורות על כינוס הדירקטוריון בתוך שבוע
סכסוך בין בעלי מניות ביצרנית הקמח מהגדולות בישראל, חברת "טחנות ישראליות". ביום חמישי פנו משה קרמר וחנן קרמר, שני בעלי מניות בשרשור בחברה ודירקטורים, לבית משפט המחוזי בתל אביב בבקשה דחופה להוציא צו מניעה זמני לפיו על מנכ"ל החברה, יעקב פולטורק, להימנע מביצוע פעולות שאינן במהלך העסקים הרגיל שלה. כמו כן התבקש בית המשפט להוציא צו המורה על כינוס ישיבת דירקטוריון בתוך שבוע. טחנות ישראליות היא חברה העוסקת בייצור וטחינת קמח. החברה מייצרת קמחים מסוגים שונים המשמשים לייצור שלל מוצרי אפייה ונחשבת לאחת החברות הגדולות והמובילות בתחומה.
מהבקשה והתובענה שהוגשו עולה כי בין בעלי המניות והדירקטורים בחברה התעוררו מחלוקות בשני ענייניים עיקריים. האחד הנוגע להליכי שינוי התב"ע ביחס למקרקעין עליהם פועלת החברה בתל אביב על שטח של 5 דונמים; והשני - נוגע למיזם המשותף להקמת טחנת קמח על המקרקעין באשקלון.
בבקשה נטען כי החברה פועלת על קרקע בשטח כ-5 דונמים בדרום תל אביב ובמהלך השנים האחרונות היא מנהלת מגעים עם עיריית תל אביב בנוגע לשינוי ייעוד השטח למגורים, תעסוקה ומסחר. מהלך זה, נטען, משולב במהלך משלים להעתקת פעילות טחנת הקמח מדרום תל אביב למקרקעין באשקלון.
עוד נטען כי שוויים של המקרקעין, בהנחה שהתב"ע תשונה, מוערך במאות מיליוני שקלים, שכן מדובר בעתודת קרקע לפיתוח בלב אזור עירוני בתל אביב.
"החל מפברואר 2018 התעוררה מחלוקת בין המבקשים לבין קובי המנכל ביחס לגישה אותה ראוי שהחברה תנקוט במסגרת המו"מ עם העירייה. למחלוקת יש משמעות כספית של עשרות מיליוני שקלים. המבקשים טוענים כי על רקע המחלוקות שנתגלעו ביניהם לבין המנכל החל האחרון בחודשים האחרונים לנהוג כלפיהם באופן כוחני".
המבקשים טענו, באמצעות עוה"ד רן שפרינצק ונעמה ארליך, כי "עניינה של בקשה זו הוא דרישה פשוטה, שלא לומר טריוויאלית מצד המבקשים המכהנים כדירקטורים בחברת טחנות ישראליות לכנס ישיבה של דירקטוריון החברה. כינוס הדירקטוריון נדרש על מנת לדון בנושאים מהותיים ביותר, שעל החברה לקבל החלטות לגביהם תוך זמן קצר. מטעמים השמורים עימם המשיבים (שהינם בעלי החזקות בשרשור במניות החברה ומכהנים בה כדירקטורים) פועלים שלא כדין ומסכלים את כינוסה של ישיבה כאמור".
עוד נטען כי "המשיבים מסרבים להיענות לדרישות המבקשים לכנס ישיבת דירקטוריון, מעלים טענות סרק שונות נגד הזימון ונעדרים באופן מכוון מישיבות דירקטוריון שזומנו. בכך מפירים המשיבים את חובותיהם כדירקטורים בחברה ופוגעים בזכויות המבקשים כדירקטורים וכבעלי מניות בחברה... בפני החברה עומדת הכרעה בסוגיות שהמשמעות הכספית שלהן מבחינת החברה עולה כדי עשרות מיליוני שקלים ואשר יש לקבל החלטות דחופות לגביהן. נכון למועד הגשת בקשה זו, דירקטוריון החברה לא התכנס למעלה משישה חודשים, זאת על אף בקשות חוזרות ונשנות של המבקשים לכנס את הדירקטוריון.
"העובדה כי בנסיבות אלה המשיבים מונעים את כינוס הדירקטוריון מהווה זלזול חמור בתפקידם כדירקטורים בחברה. העובדה כי הם מאפשרים למנכ"ל החברה לעשות בחברה כבשלו ללא כול פיקוח של האורגן שזהו תפקידו, קרי דירקטוריון החברה, עולה כדי הפרה של חובת האמונים וחובת הזהירות כלפי החברה.
השופט מגן אלטוביה הורה למשיבים להשיב בתוך 10 ימים והציע להעביר את המחלוקת בין הצדדיים לגישור.
עוה"ד עמית חדד ואליהו וייס, באי כוח המנכ"ל ושאר המשיבים מסרו בתגובה: "קובי פולטורק מנהל את החברה בצורה הטובה ביותר מזה שנים רבות והביא אותה להישגים כלכליים חסרי תקדים. צר לנו שבמקום לנהל שיח לגיטימי, בחר אחד מבעלי המניות להגיש תביעה מיותרת לבית המשפט המחוזי. אין לנו שום כוונה להשיב על הדברים על גבי העיתון ותגובה מסודרת תוגש לבית המשפט".