$
בארץ

התפטר מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, ישראל דנציגר

ל"כלכליסט אמר: "אני לוקח את תקופת הבחירות הזו כדי להתארגן. אם תגיע הצעה קונקרטית להשתלב באחת המפלגות בבחירות הבאות אבחן זאת". הוא הכחיש שהוא "סגור" באיזושהי מפלגה

ליאור גוטמן 12:5330.12.18

מנכ"ל המשרד להגנת הסביבה, ישראל דנציגר, הודיע היום  על פרישתו. דנציגר מכהן כמנכ"ל המשרד מספטמבר 2015 בהתחלה תחת השר אבי גבאי ולאחר מכן תחת זאב אלקין. הוא הגיע לשירות הציבורי לאחר קריירה כיזם ומנכ"ל חברת היי-טק.

 

בקדנציה של דנצינגר התנהל המאבק לסגירת מכל האמוניה בחיפה, מעבר שהחל בכשלון של המכרז הממשלתי והסתיים בסגירת המכל בהוראת בימ"ש ובנייה של מתקן בדרום. עוד הוביל דנצינגר את המהלך להורדת השימוש בפחם כדלק לייצור חשמל כמו גם הוצאת מכרזים שונים של תחבורה נקיה (חשמלית או מבוססת על גז טבעי) במקומות שונים בארץ.

 

 

ישראל דנציגר. התפטר ישראל דנציגר. התפטר צילום: המשרד להגנת הסביבה

 

"זכיתי להוביל ביחד עם השר זאב אלקין מהפכות משמעותית המצילות חיים ומשפרות את בריאותם של תושבי מדינת ישראל", אמר דנצינגר.

 

השר להגנת הסביבה, זאב אלקין הוסיף: "ביחד הצלחנו להפוך את המשרד להגנת הסביבה לשחקן חשוב ומשמעותי במשק, ולגורם משפיע בחברה הישראלית, ואני מאחל לישראל הצלחה בהמשך הדרך."

 

בשיחה עם "כלכליסט" אמר דנצינגר שהוא רואה עצמו ממשיך בציבוריות הישראלית, אם כי הכחיש שהוא "סגור" באיזושהי מפלגה. "אני לוקח את תקופת הבחירות הזו כדי להתארגן. אם תגיע הצעה קונקרטית להשתלב באחת המפלגות בבחירות הבאות אבחן את זה, למרות שאין שום דבר על הפרק", אמר.

 

4 תגובות
בטל שלח
  • טוב שנפטרנו מאיש שלא מבין מה זה סביבההגיע הזמן שבמשרד להגנת הסביבה יעמוד איש מקצוע בתחום האקולוגיה והסביבה. איש עם רקע וידע בנושאים סביבתיים. ישראל דנציגר לא ידע כלום בנושאי סביבה וסיים את תפקידו מבלי להבין את התחום וחשיבותו. אני בטוח שכמו קודמיו לתפקיד, הוא לא יעסוק בנושאי סביבה בעתיד כי בכלל לא אכפת להם. טוב יעשה לסביבה בישראל עם יעסוק בנושא אחר. פשוט אפס כמו השר הקודם והנוכחי.
    אקולוג,(03.01.19)
  • הזמן לאמת הגיעישראל - כפי שהבטחת... לא לעבוד עבור טייקוני האנרגיה (איגוד ערים חדרה)
    ביני,(30.12.18)
  • זה הזמן להגיד את האמתמר דנצינגר - זה הזמן לחשוף את האמת, כפי שאתה מכיר אותה, בנוגע למתווה פיתוח מאגרי הגז במדינת ישראל. מתווה הזוי שמקרב את הטיפול בגז הגולמי לקרבת החופים, כאשר המאגרים נמצאים בלב ים. טיפול שידוע שהוא מזהם ומסוכן.
    ישראל תנצח! יורחקו אסדות הגז המסרטנות.
    הצטרפו היום ל"שומרי הבית"
    יובל ש.,(30.12.18)
  • בהצלחה איש יקר (ל"ת)
    מישהו,(30.12.18)
x