$
בארץ

בג"ץ הקציב למדינה 30 יום לקידום ממשי של הסכם החלב שיוריד את מחיר החלב הגולמי

חצי שנה לאחר שהגישה תנובה עתירה לבג"ץ נגד כחלון, קבע בג"ץ כי על המדינה לקדם את הסכם החלב שנחתם באוקטובר בין האוצר לרפתנים, או לאמץ את המלצת ועדת המחירים להעלות את מחירי מוצרי החלב שבפיקוח ב-3.4%

נורית קדוש 15:1519.12.18

כחצי שנה לאחר שהגישה תנובה עתירה לבג"ץ נגד שר האוצר משה כחלון בדרישה שינמק מדוע לא אימץ את המלצת ועדת המחירים להעלות את מחירי מוצרי החלב שבפיקוח ב-3.4%, הקציב בג"ץ למדינה 30 יום לקידום ממשי של הסכם החלב שנחתם באוקטובר בין האוצר לרפתנים וכולל הורדת מחיר החלב הגולמי, אחרת תתקבל המלצת הוועדה והמחירים יעלו.

 

 

בדיון שהתקיים הבוקר (ד') בעתירה, הבהיר בית המשפט כי המדינה נקטה סחבת בטיפול במשבר בענף החלב וכי אם לא יתחום את משך הזמן ליישום הסכם החלב הקובע הורדה מתמשכת של מחיר החלב החל מחודש ינואר הקרוב, המחלבות לא ימשיכו לשאת בנטל ויהיה על המדינה לקבל את המלצת ועדת המחירים להעלות מחירים מפוקחים. "באם אתם מתבקשים לשקול ברצינות את הבקשה, זה לומר שאתם מודעים לתסריט, שאם בפברואר מתברר שזה לא קורה, אז תאושר החלטת ועדת המחירים".

 

מקרר גבינות עם מוצרי תנובה מקרר גבינות עם מוצרי תנובה צילום: אוראל כהן

 

החלטת בג"ץ התקבלה לאחר שהיועמ"ש העביר אתמול (ג') את עמדתו ביחס לעתירה וקבע כי יש לקבל את עמדת שר האוצר משה כחלון ושר החקלאות אורי אריאל ולהמתין עם העלאת מחיר המוצרים, כיוון שבשנה הבאה יירד מחיר החלב הגולמי. ״נוכח עמדת משרד האוצר ומשרד החקלאות, לפיה מתווה החלב שנחתם מהווה שינוי מהותי בנסיבות של משק החלב, עמדת היועמ"ש היא כי ניתן בשלב זה לא להעלות את המחירים, זאת נוכח הכוונה להשלים את חקיקת המתווה בתוך כשלושה חודשים״, כתב היועמ"ש בתגובתו לעתירת תנובה שנידונה הבוקר בפני הרכב השופטים: מני מזוז, חנן מלצר ועוזי פוגלמן.

 

בעוד היועמש צידד בעמדת השרים, בג"ץ לא תמך שבכך שתנובה וטרה ידרשו, ללא מגבלת זמן, להמשיך ולממן את מחיר המטרה שעלה מתחילת 2017 בכ-11%, מבלי שמחיר המוצרים שבפיקוח יעלו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x