בלעדי
ארגנטינה רכשה מערכת סייבר מרפאל
לא רק כיפת ברזל: לקראת ועידת ה-G20 הצטיידה המדינה הדרום אמריקאית במערכת של רפאל שיכולה לנטר פעילות באינטרנט ובדארקנט
רפאל מכרה לממשלת ארגנטינה את אחת ממערכות הסייבר שלה, במסגרת גל הצטיידות ביטחוני של המדינה הדרום אמריקאית לקראת ועידת ה־G20 שנערכה בה בתחילת החודש.
- 2018 בסייבר: פריצות ענק, כשלים באבטחת מובייל וקללת הקריפטו
- חסרים 10,000 עובדים בסייבר – האם התחום מתאים לכם?
- למה לא חתמה ישראל על אמנת הסייבר וחופש הביטוי באינטרנט?
לפי פרסומים זרים המערכת מסוגלת לנטר פעילות באינטרנט, כולל בדארקנט, החלק הנסתר והמבודד של הרשת, המשמש פעמים רבות לפעילות פלילית וחתרנית, לסחר בסמים ובכלי נשק. שווי העסקה לפי אותם מקורות: 5 מיליון דולר.
מדובר בפרסום יוצא דופן, המעניק הצצה נדירה לתחום שאליו נכנסות בשנים האחרונות גם התעשיות הביטחוניות המסורתיות בארץ, אם באמצעות הקמת יחידות סייבר כפי שעשו רפאל והתעשייה האווירית, או רכישת חברות קיימות, כמו אלביט שרכשה את חטיבת המודיעין של נייס כדי לחזק את פעילות הסייבר הביטחוני שלה. כולן עושות זאת בהתאם לביקוש הגובר למערכות ניטור והגנה על הנכסים הדיגיטליים של מדינות וארגונים ביטחוניים.
רפאל בנתה את יכולות הסייבר שלה כדי להגן על חטיבות החברה, המהוות יעד קבוע להתקפות סייבר של גורמים עוינים המבקשים לאסוף חומר על מוצריה ולשבש את פעילותה. כשם שרפאל מייצרת מספר מערכות הגנה אווירית נגד מטרות שונות, מכיפת ברזל ועד קלע דוד, היא מציעה גם מספר מערכות ויכולות שונות בתחום הסייבר.
לפי פרסומי החברה, המערכת מסוגלת לנטר פעילויות רשת ותקשורת, להגן על מערכים דיגיטליים ועל ציוד שמופעל ומחובר לרשת. החברה מבטיחה הגנה על חומרים מסווגים באתרים המאובטחים שבהם הם נשמרים ומציעה ללקוחות גם לאמן את אנשיהם בהתמודדות עם התקפות האקרים, ולבנות עבורם חמ"לי סייבר להתמודדות עם האיומים.
מרפאל לא נמסרה תגובה.