פרסום ראשון
ביהמ"ש מינה מפרק זמני לחברת החתונות איזיווד; מנהל החברה: "נוצר אפקט דומינו גדול"
אתמול הוציא בית המשפט צו האוסר על החברה לבצע פעולות בנכסיה. המפרק הזמני הממונה, עו"ד גונן קסטנבאום: "נסענו כבר למשרדי החברה לתפוס חזקה ולהחליף מנעולים"
נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין, מינה היום (ד') כמפרק זמני לחברת איזי טו ווד את עו"ד גונן קסטנבאום. אתמול הוציא השופט צו האוסר על חברת החתונות "איזי טו ווד", הידועה גם בשם "איזיווד", לבצע פעולות בנכסיה.
- ביהמ"ש הוציא צו האוסר על חברת החתונות איזיווד לבצע פעולות בנכסיה
- עובדת בחברת החתונות "איזי טו ווד" הגישה בקשת פירוק לחברה
החלטת בית המשפט ניתנה לאחר שבנק הפועלים הגיש בקשה למנות מפרק זמני לחברה, בטענה כי החברה - כולל החברה הבת - חייבת לבנק מעל למיליון שקל. בנוסף, עובדת של החברה הגישה נגדה בקשת פירוק אף היא, בטענה שהחברה הפסיקה לפעול בעודה חייבת לה 140 אלף שקל.
השופט אורנשטיין כתב בהחלטתו בעניין חברת איזי טו ווד: "התקיים היום דיון במעמד הצדדים אשר במהלכו נחקר בעל השליטה. מדברי בעל השליטה עולות תהיות על התנהלותה של החברה בעת האחרונה...מדברי בעל השליטה עולה שלחברה חובות בסך שבין 5 ל- 6 מיליון שקל לבנקים, לספקים ולזוגות צעירים. אין בקופת החברה כספים כדי להשיב את החובות. בעל השליטה הבהיר שהיתה קיימת היתכנות שצד ג' ירכוש חלק מהפעילות, אך הדבר לא צלח".
מנהל איזי טו ווד: "נוצר אפקט דומינו מאוד גדול"
מנהל חברת איזי טו ווד, עמית בר ציון, נחקר היום בבית המשפט ואמר: "החברה עסקה בארגון חתונות. זה בעצם סוג של מתווך בין זוגות שמחפשים לחסוך זמן וכסף באירוע החתונה לבין נותני שירות בענף. יש פה איזשהו סוג של מיזם חדש שעליתי עליו לפני 15 שנה. החברה פעילה מ-2005. היקף החובות בין 5 ל- 6 מיליון שקל.
"החוב מתחלק בין שלושה: בנקים, ספקים ולקוחות. לקוחות זה הזוגות שבאו להתעניין לרכישת השירותים של החברה ושילמו כספי מקדמות. החובות לבנקים זה כ- 1.7 מיליון שקל, לספקים כ- 2 מיליון שקל ולזוגות אין לי תחשיב מדויק.החברה היתה בקשיים. קשה לי לומר בדיוק ממתי. לפני שנתיים הבנתי שהמצב השתנה ולפני שנה התחלתי תהליך של התייעלות והבראת החברה.
"ביום חמישי הייתי בחריגה של 180,000 שקל ממסגרות האשראי שיש לי בבנק לאומי ובשעה 15:20 התקשרה אלי מנהלת הסניף וביקשה ממני תוך 10 דקות לעשות לה העברה של 180,000 שקל. ניסיתי לדבר אל ליבה ולומר לה שכרגע אין את הכסף והוא אמור להיכנס, אבל היא בציניות ובלעג הסבירה שהיא לא מאמינה לי למרות שלא היתה פעם אחת שלא עמדתי במילתי. היא החזירה לי 8 צ'קים באותו יום, משמעות הדבר 'מכת מוות' לעסק שלי.
"זה אפקט דומינו מאוד גדול שנוצר... חשבתי שיצאתי מהבור שבו הייתי ולא נערכתי לסיטואציה שאני נמצא בה, לרגע לא חשבתי שאני כפסה ממנה. הסבירו לי מה האופציות שעומדות בפני, מילים שלא הכרתי עד אז, הקפאת הליכים, כינוס וכו', אמרו לי שבשביל להגיע להקפאה ובכך אולי להציל את החברה.
,אני צריך למצוא משקיע שיוכל להציג היתכנות בפני בית המשפט וגם לממן את הפעילות בתקופת ההקפאה. מיום חמישי בלילה ועד יום ראשון בבוקר נכנסתי לפעילות קדחתנית בלי הפסקה, לפגישות במטרה למצוא את האדם הזה. במקביל קיבלתי הצעת מחיר וסגרתי סוג של הסכם עם עורכי הדין שייצגו אותי בהליך הזה. ביום שישי גם העברתי שכ"ט לעורכי הדין מחשבוני האישי, תוך אמונה וידיעה שאני מציל את החברה.יש כ- 190 זוגות שיש התחייבות כלפיהם. כל אחד ואחד מהם נמצא בסטטוס אחר. יש כאלה שהחברה לא חייבת להם. ברגע שהבנתי שחזרו לי צ'קים, ביום חמישי האחרון, הבנתי שהלך העסק".
"החברה הגיפה שעריה והותירה חובות"
השבוע התפרסמו ידיעות לפיהן זוגות מתלוננים אף הם שהחברה נעלמה, וכי נותרו ללא מענה אחרי ששילמו עשרות אלפי שקלים. במסגרת הבקשה של העובדת לפירוק נטען כי החברה "נקלעה לחדלות פירעון, הגיפה שעריה והותירה חובות שכר עבודה ורכיבי שכר לעובדיה", וכי "מדובר בחברה שהגיעה לסוף דרכה, הוגבלה בבנקים והפסיקה פעילותה". במסגרת הבקשה טענה העובדת, שירן זיני, באמצעות עוה"ד שלי נחום ואילן גלמן, כי החברה העסיקה אותה בתפקיד מנהלת חשבונות, בנוסף ל-12 עובדים נוספים להם נמנעה מלשלם שכר עבודה, פיצויי פיטורים ועוד.
עוד נטען כי "בעקבות חובות לבנקים ונושים נוספים ולאחר חריגה ממסגרת האשראי הוגבלה החברה בבנק העסקי שלה, הצ'קים שנתנה לספקים חזרו ומשהגיע מנהלה למסקנה כי לא ניתן לשקמה הודיע לעובדים על הפסקת פעילות לאלתר". מנהל החברה הוא עמית בר ציון.
המפרק הזמני הממונה, עו"ד גונן קסטנבאום, מסר בתגובה: "נסענו כבר למשרדי החברה לתפוס חזקה, להחליף מנעולים ולבחון את מצב העניינים".