$
בארץ

ארדן: "אאבק בהחלטה לפסול מינוי אדרי למפכ"ל"; שקד: "הממשלה ממנה, לא הוועדה"

ניצב משה (צ'יקו) אדרי נפסל עקב פגישה עם עו"ד שמייצג מתלונן נגדו, 3 ימים לפני הופעתו בוועדה למינוי בכירים. קולו הכפול של היו"ר גולדברג הכריע. ארדן הודיע שאינו מקבל את עמדת הוועדה; שקד: "אי אפשר למנות מפכ"ל כאילוץ ולא לבצע את הבחירה הטובה ביותר בגלל מראית עין מאיזו פגישה"

ynet 09:2830.11.18
המועמד היחיד לתפקיד המפכ"ל נפסל: דרמה של ממש בווועדה למינוי בכירים - הוועדה החליטה לפסול את מועמדו של ניצב משה (צ'יקו) אדרי לתפקיד המפכ"ל. כך היא מסרה הלילה (יום ו'), בהודעה שהועברה דקות ספורות אחרי השעה חצות.

 

החלטת הוועדה התקבלה אף ששניים מארבעת חבריה - משה טרי ונציב שירות המדינה דניאל הרשקוביץ - תמכו באישור המינוי. פרופ' טליה איינהורן ויו"ר הוועדה אליעזר גולדברג התנגדו לאישורו של אדרי, עקב פגישתו שלושה ימים לפני הופעתו בוועדה עם עו"ד פיני פישלר, המייצג את רפי רותם, שהתלונן נגדו למשטרה - ועל רקע דו"ח מבקר מדינה נגדו מלפני שנתיים. קולו של היו"ר גולדברג הוא שהכריע, והמינוי נפסל.

 

השר לביטחון פנים גלעד ארדן הודיע כי ייאבק בהחלטת הוועדה. בהודעה שמסר, דקות לאחר ההחלטה הדרמטית, הבהיר ארדן כי אינו מקבל את עמדתה וציין כי אין בנימוקי הוועדה כדי לבסס "דופי ערכי נורמטיבי" או ליקוי בטוהר המידות בהתנהגותו של אדרי, ואין בנימוקים להבנתו כדי למנוע את מינויו למפכ"ל.

 

בהודעת ארדן נאמר כי פגישת אדרי-פישלר לא עסקה ברותם, אלא בטענותיו של פישלר כלפי המשטרה. גם פישלר עצמו ציין כי לא הייתה כל כוונה בפגישה להשפיע על הפנייה לוועדה. לגבי דו"ח המבקר, הרי שלכל היותר כפי שקבע המבקר לגבי ניצב בדימוס אדרי, מדובר בכללי מנהל תקין כפי שקיים בדו"חות מבקר רבים, ולא בפגם בטוהר המידות.   

 

שרת המשפטים איילת שקד רמזה כי באופן עקרוני ארדן יכול להתעלם מהחלטת הוועדה ולהמליץ בכל זאת לממשלה על מינוי אדרי: "מי שממנה מפכ"ל זו הממשלה בהמלצת השר לביטחון פנים, ולא שני חברי ועדת גולדברג. דעת שני האחרים, הנציב הרשקוביץ ומשה טרי, הגיונית. אי אפשר למנות מפכ"ל כאילוץ ולא לבצע את הבחירה הטובה ביותר בגלל מראית עין מאיזו פגישה. אדרי הוא קצין מצטיין ואף אדם אינו מושלם. הממשלה צריכה למנות את המועמד המתאים ביותר".

  

המועמד שנפסל, משה (צ'יקו) אדרי המועמד שנפסל, משה (צ'יקו) אדרי צילום: אלכס קולומויסקי

 

בהודעת הוועדה נאמר כי "במהלך הדיונים התברר שאדרי נפגש עם עו"ד פישלר שמייצג את רותם, שהתלונן בעבר על אדרי, שלושה ימים לפני הופעתו הראשונה של אדרי בפני הוועדה. המחלוקת בין עו"ד פישלר לאדרי הייתה על סיבת קיומה של הפגישה ועל הנאמר בה".

 

 

יו"ר הוועדה גולדברג וחברת הוועדה איינהורן ציינו כי גם אם יעדיפו את גרסת המועמד כי בפגישתם לא דיברו כלל עם רותם, רואים הם את עצם הפגישה עם עו"ד המייצג מתלונן נגדו, שעה שהוועדה מקיימת דיוניה, ובכלל זה גם באותה תלונה, ככשל בהתנהגות ובשיקול הדעת שמגיע לכדי התנהגות בלתי ראויה, ולא רק בגדר "טעות" כהגדרת המועמד. כמו כן ציינו גולדברג ואיינהורן את הנאמר בדו"ח מבקר המדינה מלפני שנתיים. "ממצאי הדו"ח מעלים תמונה עגומה של התעלמות מדיווחים לא נכונים של קצין בכיר", כתבו.

  

בניגוד להם, סברו שני החברים האחרים בוועדה - משה טרי ופרופ' דניאל הרשקוביץ - שאין הם רואים בפגישתו של אדרי עם עו"ד פישלר כדי לשנות מההתרשמות הקודמת שהייתה לוועדה כולה שיש להמליץ על מינויו. בנוסף, לדעתם ממצאי דו"ח המבקר לא קבעו שנפל פגם בטוהר מידותיו של אדרי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x